نقش لوله های رحمی در بارداری چیست؟

اگر لوله های رحم بسته باشد بارداری هم اتفاق نمی افتد. وقتی تخمک از یک تخمدان آزاد می‌شود، توسط یکی از لوله‌های رحم یا فالوپ به سمت رحم حرکت می‌کند. اسپرم در لولۀ رحم به تخمک می‌رسد و لقاح انجام می‌شود. بعد از آن تخمک بارور حرکت خود را به سمت رحم ادامه می‌دهد تا به رحم برسد و لانه‌گزینی انجام دهد. لوله‌های رحم بسیار نازک است و درصورتی‌که مسدود شده باشد، هیچ راهی برای رسیدن اسپرم به تخمک و در نتیجه بارور شدن آن وجود ندارد. بنابراین لوله های رحمی در باردار شدن نقش مهمی دارد.

لوله‌های رحم ممکن است در اثر عارضه‌هایی مانند آندومتریوز، بیماری التهابی لگن، عفونت‌ها و بیماری‌های آمیزشی آسیب دیده باشد.

نقش لوله های رحمی در بارداری

روش‌های درمان مشکل لوله‌های رحم
پزشک ممکن است برای بررسی انسداد لوله‌های رحم، یک جراحی لاپاراسکوپی یا تصویربرداری هیستروسالپنگوگرام (hsg) را پیشنهاد کند. در تصویربرداری هیستروسالپنگوگرام، یک نوع رنگ مایع از طریق واژن و دهانۀ رحم به رحم وارد می‌شود، سپس با تصویربرداری از رحم مشخص می‌شود که آیا انسدادی وجود دارد یا خیر. در یکی دیگر از روش‌های هیستروسالپنگوگرام به جای رنگ، از محلول سالین و هوا و از سونوگرافی به جای اشعۀ ایکس استفاده می‌شود. در صورت وجود مشکل در لوله‌های رحم، ممکن است پزشک برای ترمیم آسیب یا باز کردن لوله‌ها، جراحی را توصیه کند. اگر فرد تخمک‌گذاری طبیعی دارد، ممکن است پزشک، درمان‌های کمک‌باروری مانند میکرواینجکشن، تلقیح داخل رحمی اسپرم یا iui و لقاح خارج از رحم یا ivf را توصیه کند.

منبع خبر : برگرفته از madarsho

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *