قرص ضد بارداری بدون عوارض هم داریم؟!

قرص ضد بارداری بدون عوارض نداریم…

یک متخصص زنان و زایمان گفت: به صراحت می‌گویم هیچ نوع قرص ضد بارداری نداریم که بدون عارضه باشد؛ به هیچ وجه قبل از درمان با طب سنتی تن به داروهای هورمونی ندهید.

یکی از دشواری‌های طبابت، دختران و خانم‌هایی هستند که به خاطر مشکلات پریود به پزشک متخصص زنان مراجعه کرده و انواع داروهای شیمیایی مثل اسپیرینولاکتون و ال‌دی و پروژسترون و … را مصرف می‌کنند و و دست آخر به طب سنتی متوسل می‌شوند!

نتیجه چه می‌شود؟ تعادل هورمونهای زنان به هم می‌خورد، بی‌نظمی پریود و لکه‌بینی در دسته از دختران و زنان کاملاً شایع است و در بسیاری از موارد هم پریود با قرص منظم می‌شود اما خانم مجبور می‌شود همیشه قرص بخورد چون بدون خوردن آن پریود نمی‌شود!

در همین رابطه دکتر "طاهره لباف؛ متخصص زنان و زایمان" می‌گوید:

"به صراحت می‌گویم هیچ نوع قرص ضد بارداری نداریم که بدون عارضه باشد چون در این صورت دیگر اثر ضدحاملگی نخواهد داشت؛ برای اینکه اثر داشته باشد، باید سه تا هورمون در فواصل مختلف وارد بدن شوند که این هورمون‌ها وقتی تعادل‌شان در بدن به هم می‌‌خورند عوارضی دارند.

متأسفانه قرص‌های ضدبارداری به صورت نقل‌و‌نبات بین مردم تقسیم شده است که فردی حتی اگر یک کار مستحبی می‌خواهد انجام دهد مثلاً برای ۳ روز می‌خواهد به مشهد برود و نمی‌خواهد قاعده شود، از این قرص‌ها استفاده می‌کند و در ذهنش اینکه این قرص‌ها ممکن است عوارض داشته باشد وجود ندارد! مصرف قرص‌های ضدبارداری در افرادی که استنت گذاشتند و بیماری‌های پستان دارند چه بسا بیماری را بدخیم می‌کند اما متأسفانه اینها گفته نمی‌شود."

لذا به خانمها توصیه اکید می‌کنیم:
• به هیچ وجه قبل از درمان با طب سنتی تن به داروهای هورمونی ندهید.
• مصرف مرغ را محدود به مهمانی و مراسمات کنید؛ مرغ نباید جزو غذاهای اصلی شما باشد.
• در زمان عادت ماهیانه استحمام طولانی نداشته باید و مراقب باشید آب به داخل واژن نفوذ نکند.

به تجربه دیده‌ایم هرچه مصرف مرغ و استحمام در ایام پریود بیشتر باشد، تولید کیست در رحم و سینه و رشد موهای زائد در بدن بیشتر است.

دکتر رضا منتظر؛ پژوهشگر و نویسنده طب ایران ـ اسلامی 

شایع ترین عوارض انواع قرص ضد بارداری، قاعدگی های منقطع و لکه بینی است. این وضعیت معمولا در دوره های اول مصرف بیشتر است و به مرور زمان معمولا بدن خود را با این قرص ها تطبیق خواهد داد.

از دیگر عوارض شایع قرص ضد بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تهوع
سردرد
درد سینه ها
جوش های پوستی
کاهش میل جنسی
افسردگی
تغییرات خلق وخو
افزایش وزن
بسیاری از این علائم به دلیل استروژن موجود در قرص ها است.

قرص ضد بارداری LD و عوارض آن
قرص ضد بارداری خوراکی به نام LD دارای دو جزء اصلی استروژن و پروژسترون است که هر جزء از این هورمو ن ها عوارضی بر بدن بر جای می گذارند.

عوارض گوارشی نظیر تهوع، استفراغ و افزایش وزن به علت احتباس آب در بافت های بدن از عوارض هورمون استروژن موجود در قرص LD است.

مصرف قرص LD بر روی سیستم انعقاد خون تاثیر گذاشته و موجب افزایش فاکتورهای انعقادی می شود. بنابراین احتمال خطر ابتلا به سکته های مغزی در افرادی که از این نوع قرص استفاده می کنند، بالا می رود.

بروز سکته های مغزی بر اثر مصرف قرص LD زمانی رخ می دهد که فرد پس از خوردن قرص، مایعات زیادی ننوشد. با تاثیر هورمون استروژن بر روی سیستم عصبی فرد، احتمال وقوع سردرد در افراد بیشتر شده و تعداد حملات میگرن نیز افزایش می یابد.

افزایش فشارخون با قرص ضد بارداری
همچنین مصرف این قرص موجب بروز سردردهای تنشی می شود. افزایش فشارخون نیز از دیگر عوارض قرص LD است که به نوعی هم زمینه ساز شروع پرفشاری خون است و هم در افرادی که فشار خون دارند موجب افزایش آن می شود.

زمانی که فشار خون سیستولیک افراد بالای ۱۴۰ میلی لیتر جیوه باشد توصیه می شود که از مصرف قرص های LD خودداری کنند.

استروژن موجود در قرص های LD احتمال بروز عفونت های واژینال را افزایش می دهد و اختلال در دوره های خونریزی قاعدگی را به دنبال دارد.

از دیگر عوارض مربوط به قرص LD افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه و رحم است. همچنین مصرف این قرص باعث بزرگ شدن سینه ها می شود.

تداخل قرص ضد بارداری با داروهای انعقاد خون
استفاده از قرص های LD در مواردی منجر به بروز یرقان و مشکلات کبدی می شود، در مواردی نیز تیره شدن رنگ پوست بر اثر مصرف LD در افراد رخ می دهد. جزء پروژسترون LD نیز عوارضی مانند افزایش LDL خون، ریفلاکس معده، یبوست، افزایش دمای بدن و ترشح شیر از سینه ها را به دنبال دارد.

همچنین قرص های LD با داروهای انعقاد خون کاملا تداخل دارند، قرص ها در داخل کبد دچار فعل و انفعالاتی می شوند که در اصطلاح پزشکی به آن متابولیزه شدن می گویند. این مساله باعث می شود داروهای انعقادی سریع تر دفع شوند و در نتیجه تاثیرشان بر روی بدن بیمار نیز کمتر می شود.

قرص ضد بارداری اورژانسی و عوارض آن

جلوگیری اورژانسی از بارداری یعنی : یک خانم و اقا، روش جلوگیری از بارداری خودشان را دارند مثلا کاندوم و حالا به هر دلیلی، این روش با شکست مواجه شده. (مثل پارگی کاندوم). حالا باید چکار کنند؟ از روشی خارج از روتین، به نام جلوگیری پس از نزدیکی استفاده کنند.

– در کشورهای غربی، به این قرصهای پیشگیری اورژانسی از بارداری می گویند: قرص صبح روز بعد از نزدیکی.

– شما حق ندارید قرص اورژانسی را به عنوان یک روش ، “انتخاب” کنید. قرص اورژانسی جلوگیری از حاملگی، اسم اش روش هست: یعنی اورژانسی…در شرایط اضطرار و اجبار …نه اینکه شما از قبل نزدیکی برای خوردنش برنامه ریزی کنی !!

– شما فقط سالی ۱-۲ بار مجاز به استفاده از روش اورژانسی جلوگیری از بارداری هستید.

– روش اورژانسی جلوگیری، یک شوک و تداخل بزرگ در کار تخمدان است و شما با این کار تخمدان خودتان را گیج می کنید.

برخی از خانم ها پس از مصرف قرص ضد بارداری خونریزی خفیفی را تجربه می کنند. این خونریزی سه روز پس از مصرف قرص ها قطع می شود. اگر خونریزی قطع نشد یا شدیدتر شد به پزشک مراجعه کنید. خونریزی نشانه مشکلات جدی تری است.

قرص ضد بارداری اورژانسی بر عادت ماهانه تاثیر می گذارد. عادت ماهانه بعدی ممکن است یک هفته زودتر یا یک هفته دیرتر اتفاق بیفتد. اگر عادت ماهانه شما بیش از یک هفته به تعویق افتاد حتما آزمایش بارداری انجام دهید.

استفاده از قرص های ضد بارداری اورژانسی باعث خونریزی خفیفی می شود. اما در حالتی که خونریزی شدید باشد مسئله جدی است. اگر خونریزی دارید، احساس سرگیجه می کنید و شکم تان درد می کند با پزشک تماس بگیرید.

همچنین اگر خونریزی شما بعد از سه روز متوقف نشد یا شدیدتر شد با پزشک تماس بگیرید. علائم شما نشانه های شرایط جدی هستند که نیاز به درمان و معالجه با دارو دارد.

این قرص می تواند عوارضی شبیه تهوع، سرگیجه، نفخ ، ورم و …ایجاد کند. این علایم را به بارداری ربط ندهید. بارداری شما فقط با آزمایش خون مشخص می شود.

قرص ضد بارداری یاسمین و یاز و خطر سکته مغزی
هم اکنون مصرف برخی از برندهای خارجی قرص‌های ضد بارداری (یاسمین و یاز) حاوی ماده خطرناک دروسپیرنون در کشورهای توسعه یافته به علت تاثیر جدی آنها بر افزایش درصد بروز سکته‌های مغزی و قلبی در زنان، مورد تردید واقع شده است.

عرضه قرص‌های ضد بارداری «یاز» و «یاسمین» که حاوی ماده دروسپیرنون می‌باشند هم اکنون علی رغم مقاومت بسیار شدید شرکت آلمانی بایر در آمریکا و سایر کشورهای جهان با برچسب «هشدار جدی افزایش ریسک ایجاد لخته‌های خونی خطرناک» صورت می‌گیرد.

با این وجود شرکت بایر با سوء استفاده از بی‌اطلاعی و ضعف علمی مشهود در کشورهای جهان سوم و کمتر توسعه یافته، بازار محصولات خطرناک خود را از آمریکا و اروپا به آسیا و آفریقا منتقل کرده است.

شایان ذکر است سازمان غذا و داروی آمریکا هنوز مصرف قرص‌های ضد بارداری حاوی این ماده را ممنوع نکرده، اما با ارائه «هشدار جدی»، نصب برچسب، انجام تحقیقات اختصاصی و ارائه اطلاعات به مردم؛ نسبت به نگرانی‌های متخصصین در مورد عوارض جدی قرص‌های برندهایی همچون «یاسمین» و «یاز» واکنش نشان داده است.

عوارض قرص اورژانسی پریود
تحقیقات نشان می دهد که استفاده مرتب و نامناسب از قرص ضد بارداری اورژانسی می تواند عوارض خطرناکی برای فرد داشته باشد. البته مصرف قرص های اورژانسی ضد بارداری در برخی از زنان عوارض خاصی ایجاد نمی کند در صورتی که مصرف برخی از این قرص های اورژانسی می تواند در بلند مدت تاثیرات منفی داشته باشد.

قرص های ضدبارداری اورژانسی معمولا حاوی هورمون پروژسترون هستند و توصیه می شود که این قرص ها به طور مرتب مصرف نشود، زیرا در تمام موارد ممکن است نتیجه مطلوبی نداشته باشد.

باید توجه کنید که بهترین روش جلوگیری از بارداری، انتخاب یک روش مناسب و برنامه ریزی شده است و نباید تنها به قرص های اورژانسی تکیه کنید.

برخی از عوارض قرص های اورژانسی ضد بارداری عبارتند از:

خونریزی از واژن
حالت تهوع و استفراغ
سرگیجه و کسالت
سردرد
حساس شدن ناحیه سینه
احساس سردرگمی و خستگی
احساس درد در ناحیه پایین شکم

البته باید اضافه کرد که این عوارض در همه زنان ایجاد نمی شود و در برخی خفیف تر از برخی دیگر است. علاوه بر این، اکثر این نشانه ها معمولا در طی سه تا چهار روز پس از استفاده از قرص های اورژانسی برطرف می شوند.

به طور کلی، برای جلوگیری از بارداری بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا پزشک، بهترین روش ضد بارداری را با توجه به شرایط شما به شما ارائه دهد. برای مصرف قرص های ضد بارداری اورژانسی هم بهتر است احتیاط کرده و تنها در مواقع ضروری مصرف شود.

منبع خبر : nabzema،tasnimnews

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. این ماه هم از روز ۵ قاعدگی تا ۱۰ قاعدگی لتروزول رو روزی ۳ تا مصرف کردم ، با امروز ۵ روز هست که از زمان قاعدگیم میگذره ولی پریود نشدم، میترسم از بی بی چک استفاده کنم از ترس اینکه منفی باشه، فقط خیلی احساس خستگی میکنم انگار بدنم کوفته هست،کمر درد هم دارم بعضی وقتا هم زیر شکم و کشاله رانم تیر میکشه، به نظر شما احتمال بارداری وجود داره؟ ممنون از راهنماییتون

    1. از روی علائم نمی توان تشخیص بارداری را داد باید تست بارداری انجام بدهید تا وضعیت شما مشخص شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *