کشیدن سیگار در ماه دوم بارداری چه عوارضی دارد؟!

شخص سیگاری که باردار می شود ممکن است فکر کند که خطر خاصی برای جنین در ماه دوم یا سوم بارداری وجود ندارد و این تفکر کاملا غلط می باشد. طبق گفته های Smokefree Women، ترک سیگار در هر مرحله از بارداری، خطر ابتلا به نقص ریه و کمبود وزن نوزاد درهنگام تولد را کاهش می دهد.

مضرات سیگار کشیدن در بارداری
سیگار کشیدن حین بارداری می تواند خطرات زیادی را برای نوزاد به وجود آورد. این خطرات شامل موارد زیر می باشند:
– کم وزن بودن نوزاد هنگام تولد
– زایمان زودرس (قبل از ۳۷ هفته)
– سقط جنین
– مرگ داخل رحمی جنین
– شکاف شکم و سایر نقایص زایمان
– مسائل تنفسی

سیگار کشیدن در دوران بارداری با شرایط جدی سلامتی مرتبط است که می تواند بر روی کودک شما تاثیر گذار باشد. این شرایط می تواند شامل موارد زیر باشد:

– سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS)
– ناتوانی های یادگیری
– مشکلات رفتاری
– حملات آسم
– عفونت های مکرر

شواهدی وجود دارند که نشان می دهند عادات سیگار کشیدن بین نسل ها ارتباط مستقیم دارد. برخی مطالعات نشان داده اند که میزان مصرف سیگار در افرادی که در طول بارداری مادرشان سیگار می کشیده اند بیشتر است. سیگار کشیدن در دوران بارداری باعث می شود که کودک شما به احتمال زیاد در آینده فردی سیگاری شود.

 ترک سیگار در بارداری
شخص سیگاری که باردار می شود ممکن است فکر کند که خطر خاصی برای جنین در ماه دوم یا سوم بارداری وجود ندارد و این تفکر کاملا غلط می باشد. طبق گفته های Smokefree Women، ترک سیگار در هر مرحله از بارداری، خطر ابتلا به نقص ریه و کمبود وزن نوزاد درهنگام تولد را کاهش می دهد. همچنین افراد در صورت ترک سیگار، دوران بارداری راحت تری خواهند داشت و می توانند نگران زایمان زودرس نیز نباشند. همه زنان باردار که سیگار می کشند، تشویق می شوند که حتی در ماه های هفتم یا هشتم بارداری سیگار خود را ترک کنند.

روش ترک سیگار در بارداری
قبل از اینکه تلاش کنید سیگار را ترک کنید، وقت کمتری برای تجزیه و تحلیل و زمان برای سیگار کشیدن بگذارید. بهتر است که الگوهای مصرف سیگار خود را درک کنید تا بتوانید رویدادها و شرایطی را که برای شما وسوسه انگیز است را درک کنید و از آن ها دوری کنید. وقتی دچار تنش یا استرس هستید سیگار می کشید؟ هنگامی که شما نیاز به انرژی دارید سیگار می کشید؟ وقتی دیگران در اطراف شما سیگار می کشند، هوس می کنید و سیگار می کشید؟ آیا پس از غذا خوردن سیگار می کشید؟

بهتر است این الگو های سیگار کشیدن خود را شناسایی کنید و آن ها را کنترل کرده و مدریت کنید. وقتی شما الگوهای سیگار کشیدن خود را درک می کنید، می توانید شروع به فعالیت های متناوب کنید. به عنوان مثال، اگر همیشه پس از نوشیدن قهوه سیگار می کشید سعی کنید نوشیدنی دیگری جایگزین قهوه کنید. برای زمان هایی که ممکن است وسوسه شوید برنامه ریزی کنید. سعی کنید از یکی از نزدیکانتان بخواهید که شما را تشویق کنند و هنگام وسوسه شدن حواسشان به شما باشد.

قبل از تاریخ ترک سیگار خود، سیگار ها و محصولات مربوطه را از خانه، محل کار و ماشین خود دور کنید. این گام مهمی برای تبدیل شدن به فردی غیر سیگاری است. با توجه به اینکه شما از طریق این رفتاها و استراتژی ها، برای جلوگیری از سیگار کشیدن و وسوسه شدن کمک می گیرید بهتر است قبل از اقدام به هرکاری با پزشک خود مشورت کنید. بعضی از افراد نیاز به کمک بیشتری نسبت به دیگران دارند. میزان عادت افراد بستگی به میزان عادتآن ها به نیکوتین دارد.

دشواری های ترک سیگار به چه صورت است
سطح دشواری ترک سیگار بستگی به عوامل متعددی دارد و در میان زنان و مردان متفاوت است. هرچقدر تعداد سیگار کمتری در طول روز مصرف کنید راحت تر می توانید سیگار را ترک کنید. داشتن یک شریک زندگی غیر سیگاری، عدم مصرف الکل، ورزش کردن و داشتن اعتقادات بسیار قوی در مورد خطرات سیگار کشیدن در دوران بارداری، باعث می شود که آن را راحت تر ترک کنید. هرچه بیشتر سیگار بکشید، سخت تر می توانید ترک کنید. زنان سیگاری که بیش از یک بار در روز کافئین مصرف می کنند ممکن است ترک سیگار برایشان دشوار تر باشد. زنانی که دچار افسردگی هستند و یا دچار مشکلات فراوانی در زندگی میشوند، ممکن است برای ترک سیگار به مشکل بخورند. اگر میخواهید سیگار را ترک کنید، پزشک، شما را نظارت می کند و برای تقویت شما کارهایی انجام می دهد. این کارها ممکن است با استفاده از آزمایشاتی انجام شود.

جایگزین نیکوتین در بارداری
راه های کمکی برای جایگزین سیگار، مانند جایگزین های نیکوتین دار، معمولا توسط افرادی که به دنبال ترک هستند استفاده می شود. برای مثال، از جایگزین های سیگار، می توان به آدامس های نیکوتین دار اشاره کرد. با این حال، این راه های کمکی نباید در دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرند، مگر اینکه با تشخیص پزشک، ترک سیگار باعث ایجاد خطر در مادر شود. مقدار نیکوتین موجود در این آدامس ها معمولا به طور قابل توجهی کمتر از سیگار می باشد. با این حال، نیکوتین وارد شده در بدن توسط این آدامس ها باعث می شود شما کمتر دچار وسوسه به سیگار کشیدن بشوید و میل شما را نسبت به سیگار کشیدن کم می کند. به طور کلی مصرف این جایگزین ها برای افراد باردار فقط با نظارت و تشخیص پزشک مجاز می باشد. آدامس نیکوتین دار از طریق اداره غذا و دارو مورد استفاده قرار می گیرد. و این سازمان استفاده از این محصول را برای زنان باردار منع کرده است.

افزایش مصرف سیگار
متأسفانه زنانی که در دوران بارداری سیگار را ترک می کنند اغلب در طول بارداری یا در دوران پس از زایمان دوباره سیگاری می شوند. عوامل خطر برای افزایش سیگار کشیدن در دوران بارداری عبارتند از:

– کم کردن سیگار و عدم ترک آن
– داشتن اعتماد به نفس کم
– سیگار کشیدن بسیار زیاد

علاوه بر این، اگر تهوع هنگام بارداری نداشته باشید، احتمال بیشتری دارد که دوباره سیگار بکشید. دوستان و خانواده نیز در ترک سیگار نقش بالایی دارند. زنانی که در دوران بارداری سیگار را ترک کرده اند، باید در طول حاملگی همچنان از طریق اطرافیان حمایت شوند و دیگران نیز سعی کنند جلوی این افراد از استعمال دخانیات خودداری کنند. مهم ترین نکته این است که ترک سیگار را به عنوان یک فرآیند و نه به عنوان یک رویداد درک کنید. اگر شریک زندگی شما سیگاری باشد، احتمال بیشتری برای بازگشت دارید. ادامه ارتباط با افرادی که سیگار می کشند می تواند به راحتی شما را به سیگاری بودن دعوت کند.

سیگار کشیدن پس از زایمان
منبع CDCTrusted، تخمین می زند که بیش از ۵۰ درصد از زنانی که سیگار کشیدن را در دوران بارداری متوقف می کنند، ظرف شش ماه پس از زایمان دوباره سیگار می کشند. بسیاری از زنان دوره پس از زایمان را به عنوان یک دوره برای پیگیری فعالیت هایی که قبل از بارداری انجام می دادند، مشاهده می کنند. برای بسیاری از افراد، این به معنی بازگشت به سیگار کشیدن می باشد. بعضی از زنان به اضافه وزن و حالات خود حساس می شوند و این نیز به افزایش سگار کشیدن کمک می کند. متأسفانه، مشاوره فردی و مشاوره پزشکی نیز در این مورد جواب چندانی نداده است. بهترین راه این است که یک مربی یا فردی در زندگی خود داشته باشید تا برای شما انگیزه باشد و به شما کمک کند تا دیگر سراغ سیگار نروید.

عدم مصرف سیگار پس از زایمان
شواهد قانع کننده ای وجود دارند که می گویند، پس از زایمان نیز نباید سیگار بکشید. مطالعات مختلفی نشان می دهد که اگر شما بیش از ۱۰ نخ سیگار در روز بکشید، مقدار کمی شیر تولید می کنید و شیر شما تغییر شکل می دهد. همچنین، نوزادانی که مادرانی سیگاری دارند به دلیل مصرف شیر بی خاصیت، بیشتر گریه می کنند و نا آرام ترند. علاوه بر این، نوزادان و کودکانی که دارای والدین سیگاری هستند بیشتر در معرض بیماری های ریوی قرار دارند. شواهدی نیز وجود دارد که نشان می دهد بیماری آسم بیشتر در کودکان مبتلا به والدین سیگاری ایجاد می شود.

منبع خبر : infosalamat

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *