هفته ۳۶ بارداری هستم و احساس می کنم بچه خیلی پایین اومده. نگران زایمان زودرس هستم دکتر گفته باید استراحت کنی. آیا تغذیه در ایجاد زایمان زودرس نقش داره؟
چه خوراکی هایی باعث زایمان زودرس می شود؟
برای این که جنین شما زودتر از موعد و نارس به دنیا نیاید، باید از مصرف نخود، گلاب، رازیانه، خاکشیر، زعفران و کنجد پرهیز کنید و از روغن های نباتی و گیاهی و ماهی به عنوان منع امگا ۳ بیشتر استفاده شود.
منابع دیگر اسیدهای چرب اَمگا -۳ شامل مواد غذایی زیر است :
غلات تصفیه نشده مثل گندم سبوس دار، انواع لوبیا مثل سویا، دانه های خوراكی مثل بذركتان و غذاهای گیاهی دیگر.
بیشتر محصولات نان پزی ها و انواع ماكارونی ها ، به مقدار كافی و لازم دارای اسیدهای چرب اَمگا-۳ نیستند، زیرا اسیدهای چرب موجود در جوانه غلات در اثر آسیاب شدن ، از بین می روند.
و همچنین خوردن شکلات و غذاهای تند، کشیدن سیگار، نزدیکی و تحریک نوک پستان در ماه آخر بارداری رحم را تحریک می کند و باعث زایمان زودرس می شود.
چگونه از زایمان زودرس جلوگیری کنیم ؟
قبل از مصرف داروهای شیمیایی و حتی گیاهی با پزشک و متخصص طب سنتی مشورت کنید و هیچ دارو و مسکنی خودسرانه مصرف نکنید .
از کشیدن سیگار و قرار گرفتن در محیط بسته ای که فرد سیگاری در آن جا است پرهیز کنید .
به رژیم غذایی تان توجه کنید و مواد غذایی سالم به ویژه گوشت ماهی که سرشار از امگا۳ است مصرف کنید .
وزن خود را کنترل کنید و در دوران بارداری اضافه وزن زیادی نداشته باشید .
با پزشک تان در ارتباط باشید و روند رشد جنین و علائم عمومی بدن خود و جنین را تحت نظر داشته باشید . با کنترل بیماری های مادر و کنترل تغذیه و تامین شرایط مناسب برای حاملگی از تولید نوزاد نارس پیش گیری کنید .
در ماه های اول بارداری از بی حسی دندان استفاده نکنید و درد دندان خود را تا ماه های بعدی حاملگی تحمل کنید . لازم است قبل از بارداری به بهداشت دهان و دندان خود توجه کنید و اگر درمانی لازم است انجام دهید .
برای جلوگیری از زایمان زودرس داروهای زیرپوستی و داخل وریدی وجود دارد و علاوه بر آن قرص هایی نیز وجود دارد که درد زایمان و زایمان زودرس را به تاخیر می اندازد . وقتی با خوردن قرص و یا تزریق از زایمان زودرس جلوگیری شد ، شخص ۲-۳ روز در بیمارستان می ماند تا پزشک مطمئن شود دچار درد نخواهد شد .
خانم بادار باید استراحت مطلق داشته باشد. داروهای بازدارنده بارداری برای زنانی است که دهانه رحم آنها بیشتر از ۴ سانت نشده باشد. اگر دهانه رحم بیشتر از ۴ سانتی متر باشد هیچ کاری نتیجه ندارد و نوازد نارس به دنیا می آید . پس هنگام گرفتن درد زایمان حتما به بیمارستان مراجعه شود.
نتیجه تحقیقات درباره علت زایمان زودرس در ایران
به منظور بررسی میزان شیوع و علل تولد پیش از موعد نوزادان در ایران و تهران، دکتر سامانی، پیام امینی، امید حمیدی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان و دانشگاه صنعتی همدان، ۴۴۵۰ زن باردار را در جولای ۲۰۱۵ انتخاب کرده و مورد بررسی قرار دادند. اطلاعات به شکل مصاحبه پژوهشگران با مادران و مطالعه سوابق پزشکی آنان جمعآوری و به وسیله روشهای آماری بررسی شد.
نتایج این پژوهش که در مجله بینالمللی Osong Public Health & Research Perspectives به چاپ رسید، نشان میدهد: میزان شیوع تولد پیش از موعد در میان شرکتکنندگان در این پژوهش ۵٫۵ درصد بوده است. بررسیها نشان داد که بارداری چند قلو، پری اکلامپسی (از ناخوشیهای بارداری که معمولاً با بالا رفتن فشار خون و وجود مقادیر قابل توجهی از پروتئین در ادرار مادر تشخیص داده میشود، در ایران به "مسمومیت بارداری" شهرت دارد) و استفاده از روشهای کمک بارداری از علل مهم زایمان پیش از موعد هستند.
نتایج این پژوهش نشان میدهد، شناسایی و آموزش مادرانی که احتمال زایمان پیش از موعد در آنان وجود دارد، میتواند موجب بهبود مراقبتهای پیش از زایمان و کاهش آمار تولدهای نارس شود.