رابطه جنسی و در پی آن ارگاسم و ارضا شدن در ماه نهم بارداری می تواند باعث تحریک زایمان و پارگی کیسه آب جنین و در نتیجه زایمان زودرس شود. نزدیکی در ماه آخر بارداری بیشتر به کسانی توصیه می شود که تا ۴۰ هفتگی زایمان نکرده اند.
بعضی از زنان از ارگاسم در دوران بارداری میترسند چرا كه تصور میکنند انقباضاتی كه در رحم، در حالت ارگاسم ایجاد میشود، منجر به نرسیدن اكسیژن به جنین میشود در حالی كه انقباضی كه در حین ارگاسم ایجاد میشود، بسیار گذراست و مشكلی برای جنین ایجاد نمیکند.
در یك حاملگی طبیعی و بدون خطر، نزدیكی نمی تواند باعث صدمه به جنین شود یا خطر سقط را ایجاد كند. جنین به خوبی توسط یك سه آب و ماهیچههای رحمی محافظت می شود.
علاوه بر این، ترشح غلیظی در دهانه رحم وجود دارد و آن را می بندد و از انتقال عفونت به داخل رحم جلوگیری میکند. هر چند معمولاً به خانم هایی كه سابقه سقط دارند، توصیه می شود كه نزدیکی نداشته باشند. بنابراین، اگر احیاناً پس از نزدیكی، سقط صورت گیرد، پدر و مادر احتمالا خودشان را سرزنش میكنند ولی باید این را بدانند كه در هر حال این سقط صورت میگرفت و ارتباطی به نزد یكی آنها نداشته است.
در صورتی كه خانمی سابقه زایمان زودرس دارد، توصیه می شود كه در صورتی كه نزد یكی انجام میشود، سعی كند به اوج لذت جنسی (ارگاسم) نرسد. چنین حالتی در زن باعث ایجاد انقباضات جزئی در رحم می شود.
از آنجایی كه مایع منی حاوی ماده ای به نام پروستاگلاندین می باشد و آن هم باعث تحركی انقباضات رحمی می شود، توصیه می شود این مایع در واژن ریخته نشود (یا از كاندوم استفاده شود و یا همانند روش جلوگیری طبیعی، نزدیكی صورت گیرد (و به طور كلی، نزدیكی با ملایمت بیشتری همراه باشد.
البته در كسانی كه سابقه زایمان زودرس ندارند، این مسائل نقشی ندارند. با این حال، توصیه میشود در دو ماه آخر بارداری، دقت بیشتری در این مسائل صورت گیرد.
خانم باردار باید مراقب علائم خطر مثل لكه بینی، درد مداوم و كم شدن حركات جنین باشد و با پزشك متخصص زنان و یا کارشناس مامایی خود در خصوص روابط جنسی خود مشورت كند و مشاورهای در این خصوص بگیرد. در واقع، یكی از مراقبتهای دوره بارداری، مشاوره درباره رابطه جنسی است و مسئول بهداشتی باید در خصوص این رابطه از زن باردار سئوال كند كه آیا در این زمینه مشكلی دارند یا نه.
اگر نزدیكی در حین بارداری برای زن مضر باشد و زوجین توسط متخصص از داشتن روابط جنسی منع شوند، نباید داشتن روابط عاشقانه فراموش شود چرا كه ممكن است زن دچار افسردگی پس از زایمان شود و گمان كند مورد بی توجهی همسرش قرار گرفته است.
نکات مهم درباره نزدیکی در بارداری
– با معده ی خالی و فورا پس از صرف غذا مقاربت نکنید.
– در سه ماهه اول حاملگی حساسیت سینه ها شایع است، بنابراین از همسرتان بخواهید تحریک سینه ها را در نظر بگیرد.
– از وضعیت های مناسب استفاده کنید.
– وضعیتی را انتخاب کنید که حین نزدیکی کمترین فشار به رحم و شکم شما وارد آید.
– از مقاربت کردن به هنگام خستگی بدنی بپرهیزید.
– به علت افزایش ترشحات واژن مراقب بهداشت خود باشید.
– ناحیه تناسلی را با آب ولرم شستشو دهید و از مصرف صابون های عطردار خودداری کنید.
– بعد از ارگاسم، ماساژ ملایم کمر می تواند کمی از ناراحتی شما بکاهد.
– افزایش یا کاهش میل جنسی در بارداری طبیعی است.
چهار تا شش هفته بعد از زایمان طبیعی، اعضای زن به حالت عادی بر می گردد. اندازه ی دیواره ی واژن و فرج به تدریج کاهش می یابد ولی هرگز به حالت پیش از حاملگی برنمی گردد. معمولا بهبود زخم رحم به دو هفته زمان احتیاج دارد ولی ممکن است چهار هفته نیز طول بکشد تا محل جوش خوردن آن حالت الاستیکی و منعطف پیدا کند و نزدیکی راحت و بدون درد انجام پذیرد. اغلب به زنان توصیه می شود برای شروع فعالیت جنسی بین چهار تا شش هفته بعد از زایمان صبر کنند.