علایم قطعی حاملگی/ چگونه بفهمم باردارم؟!

علایم حاملگی قطعی، احتمالی و مشکوک کدامند؟

برای تشخیص حاملگی سه دسته از علایم در نظر گرفته شده است :

۱) علایم قطعی ۲) علایم احتمالی ۳) علایم مشکوک

١- علایم قطعی حاملگی : علایم قطعی حاملگی آنهایی هستند که مشاهده آنها دلیل حاملگی صد در صد یک زن است. این علایم عبارت اند از:

الف – شنیده شدن صدای قلب جنین (این کار توسط پزشک یا فرد دوره دیده انجام می شود.)
ب – حس کردن حرکات جنین این کار نیز، توسط پزشک یا فرد دوره دیده – نه اظهار مادر – صورت می پذیرد.)
ج – اثبات حاملگی با روش های تشخیص مطمئن نظیر سونوگرافی 

علایم قطعی حاملگی

۲- علایم احتمالی حاملگی : علایمی هستند که در صورت مشاهده آنها در فرد، باید به حاملگی وی فکر کرد. این علایم عبارت اند از :

الف) بزرگ شدن شکم
ب) تغییر در اندازه و قوام رحم و دهانه رحم : که توسط پزشک معاینه کننده تشخیص داده می شود.
ج) علایم آزمایشگاهی یا آزمایش خون : در بعضی از موارد به سبب عدم حساسیت و ویژگی کامل تست آزمایشگاهی، ممکن است وضعیت خانم غیرباردار توسط آزمایشگاه از نظر حاملگی مثبت گزارش شود یا آزمایش خانم بارداری به علت اشتباه احتمالی آزمایشگاه در جواب آزمایش به صورت غیر واقعی و غلط منفی گزارش گردد و به همین علت علایم آزمایشگاهی جزء علایم احتمالی محسوب می شوند.

۳- علایم مشکوک حاملگی : این علایم تا حدودی ما را در تشخیص حاملگی راهنمایی می کنند و عبارت اند از:

الف) قطع قاعدگی : اولین علامت حاملگی قطع عادت ماهانه است ولی به صرف بروز این امر نمی توان مطمئن بود که زن حامله است. چون ممکن است این مسأله علل دیگری داشته باشد.
ب) بزرگ شدن پستان ها: در زن حامله پستان ها شروع به بزرگ شدن می کند یا ممکن است سوزش یا ناراحتی در پستان ها احساس شود. این حالات قبل از وقوع قاعدگی نیز ممکن است برای فرد اتفاق بیفتد.
ج) تهوع و استفراغ صبحگاهی ( ویار حاملگی): زن حامله بخصوص در هفته های اول حاملگی، بعد از بیدار شدن از خواب احساس دل به هم خوردگی می کند. این حالت به تدریج با پیشرفت حاملگی مرتفع می گردد.
د) احساس حرکت جنین از جانب مادر : مادران معمولا از حدود هفته بیستم حاملگی می توانند حرکات جنین را احساس کنند.
ه) نقاب یا ماسک حاملگی: در برخی از زن های باردار لکه هایی با حدود غير منظم، به رنگ قهوه ای و اندازه های مختلف در ناحیه صورت و گردن ظاهر می شود که به آن «نقاب حاملگی» می گویند، این لکه ها خوشبختانه بعد از زایمان محو می گردند.
و ترک های آبستنی: عبارت اند از خطوط بلند و کوتاه قرمز رنگ که در ناحیه پوست شکم و گاهی پوست ران ها و پستان ها به وجود می آیند و اغلب با خارش همراه است. این ترک ها در نیمی از زنان حامله دیده می شود، که بعدها به رنگ سفید نقره ای در می آیند.

اشتراک‌گذاری
17 نظر
  1. ?علائم بارداری و نشانه های حاملگی :

    علائم بارداری یکی از مسائل مهم زندگی خانم‌هاست که نوید ورود به مرحله جدیدی از زندگی را می‌دهد.

    گرچه تنها راه قطعی برای اثبات بارداری یا عدم بارداری آزمایش خون بارداری است، اما برخی علائم برای بارداری وجود دارد که میتواند شما را راهنمایی کند. البته دقت نمایید این علائم قطعی نیستند زیرا تجربه زنان مختلف از علائم اولیه بارداری و حال کلی در طول دوران بارداری متفاوت است.

    از آنجا که علائم اولیه بارداری، قبل و در زمان پریود اتفاق می افتد و شباهت زیادی به علائم سیکل قاعدگی زنان دارد، بسیاری از اوقات این علائم نادیده گرفته می شوند. برخی از رایج‌ترین و عمومی‌ترین علائم بارداری در زیر به اختصار قید شده:

    ?لکه بینی و گرفتگی

    چند روز پس از لقاح نطفه خود را به دیواره پر خون رحم میچسباند که این اتفاق ۱۲ – ۶ روز پس از لقاح انجام شده و ایجاد خونریزی و گرفتگی خفیف در مادر می‌کند و بسیاری از مادران احساسی مشابه آغاز سیکل قاعدگی دارند.

    علاوه بر خونریزی مادران ممکن است شاهد ترشحات سفید رنگ شیر مانند باشند که به دلیل ضخیم شدن دیواره واژن است. این ترشحات طبیعی بوده ولی اگر حالت بد بو پیدا کند باید به پزشکتان مراجعه کنید تا احتمال عفونت بررسی شود.

    ?تغییرات پستان‌ها

    پستان‌ها پس از ۱ یا ۲ هفته بعد از باردار شدن، به دلیل تغییرات هورمونی پزرگ‌تر، سفتتر و کمی دردناک می‌شوند. بعضی اوقات رنگ نوک پستان‌ها تیره‌تر می گردند. البته دقت داشته باشید که درد سینه‌ها با عادت کردن بدن به میزان جدید هورمون‌‌های بارداری به مرور کاهش می‌یابد.

    ?کمبود انرژی

    کاهش میزان انرژی و احساس خستگی مفرط به دلیل افزایش میزان هورمون پروژسترون، افزایش تولید خون، کاهش قند خون و افت فشار خون کاملاً‌ طبیعی و از علائم رایج بارداری است. بهتر است در این دوران استراحت خود را افزایش دهید.

    ?حالت تهوع

    یکی از علائم رایج بارداری حالت تهوع می‌باشد که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود (هورمون‌های بارداری عملکرد دستگاه گوارش را کند می‌کند). حالت تهوع و ویار (تمایل شدید به برخی خوراکی‌ها و بی‌میلی به برخی دیگر) همه طبیعی بوده و برای برخی زنان تا انتهای بارداری به طول می‌انجامد. البته خبر خوب این است که در اکثر موارد مادران باردار پس از اتمام ۳ ماه اول بارداریشان، حالت تهوع و ویارشان کاهش می‌یابد.

    ?عقب افتادن عادت ماهانه

    قطع شدن عادت ماهانه از علائم بارداری است ولی این بدان معنی نیست که عقب افتادن عادت ماهانه حتماً به معنی بارداری باشد. عوامل دیگری چون افزایش یا کاهش ناگهانی وزن، استرس، اختلالات هورمونی ، قطع مصرف قرص‌های ضد بارداری و خستگی می‌توانند در سیکل قاعدگی اختلال ایجاد نماید. البته توصیه می‌شود برای اطمینان آزمایش بارداری انجام دهید.

    ?تکرر ادرار

    تکرر ادرار به دلیل تغییرات هورمونی پس از ۸ – ۶ هفته پس از باردار شدن مشاهده می‌شود. البته تکرر ادرار به دلایلی از قبیل دیابت و عفونت مجاری ادرار هم می‌تواند اتفاق بیفتد و الزاماً دلیل بر بارداری نیست.

    ?یبوست

    به دلیل افزایش هورمون پروژسترون در بارداری که عملکرد سیستم گوارش را کند می‌کند، یبوست در بارداری امری رایج است. برای کاهش این عارضه، آب زیاد مصرف کنید، ورزش کنید و از مواد غذایی فیبردار استفاده نمایید.

    ?تغییرات روحی و عاطفی ( افسردگی‌های مقطعی)

    از علائم دیگر بارداری تغییرات احساسی و روانی و گاه احساس افسردگی است که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود. این حالات بیشتر در ۳ ماهه اول بارداری مشاهده می‌شود.

    ?سردرد و کمردرد

    برخی خانم‌های باردار سردرد و کمر درد را نیز در این دوران تجربه می‌کنند.

    ?سرگیجه و ضعف کردن

    حالت سرگیجه و ضعف کردن به دلیل باز شده عروق، کاهش فشار خون و کاهش قند خون در بانوان باردار مشاهده می‌شود.

  2. #عفونت_رحم

    ?زنانی که عفونت رحمی درمان نشده دارند، بیشتر در معرض خطر حاملگی خارج رحمی و یا ناباروری هستند.
    ?زنانی که عفونت رحمی دارند، معمولا هنگام تماس جنسی با همسرشان، احساس درد دارند.
    اگر عفونت رحم به لوله های فالوپ (بین رحم و تخمدان) منتقل شود، می تواند بر باروری فرد در آینده تاثیر بگذارد.

    ?ممکن است عفونت رحم به داخل شکم منتشر شود و به جریان خون راه پیدا کند .
    حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از زنان مبتلا به عفونت رحمی، دچار عفونت خون می شوند که این بیماری با آزمایش خون تشخیص داده می شود. درصورت مشاهده ی علایم عفونت، حتما پیگیری کنید.

  3. اولین علامت حاملگی قطع عادت ماهانه است ولی به صرف بروز این امر نمی توان مطمئن بود که زن حامله است چون ممکن است این مسأله علل دیگری داشته باشد.
    ?بیماری خاصی دارید؟
    برخی مشکلات پزشکی هم می‌توانند روند قاعدگی‌تان را به هم بریزد. به عنوان مثال اگر هورمون تیروییدتان درست کار نکند، ممکن است عادت‌ماهیانه نشوید. در موارد خیلی نادری برخی خانم‌ها دچار یائسگی زودرس می‌شوند و بالطبع عادت‌ماهیانه نمی‌شوند که این مساله ژنتیکی است.

  4. ببخشید من حدود ۴هفته پیش با شوهرم ارتباط داشتم صبح بعد از ارتباط ۲عدد قرص لوونژیل ۰/۷۵ مصرف کردم و ۱۲ساعت بعدهم ۲عدد قرص دیگه؛الان بعد از ۴هفته هنوز پریود نشدم یعنی باردارم؟؟ خواهش میکنم جواب بدید

    1. باید تست بارداری انجام بدهید تا وضعیت شما مشخص شود.

  5. سلام.من حدود دوهفته زود پریود شدم حالا بعد از اتمام خونریزیه پریود حالات بارداری رو دارم ممکنه که بار دار بوده باشم از قبل از پریود چون از زمان قطع خونریزی هیچ رابطه‌ای با همسرم نداشتم

    1. سلام اگر خون ریزی شدید داشته اید خیر احتمال بارداری وجود ندارد.

  6. سلام من الان ازدوره عادت ماهیانه ام گذشته میترسم تست بدم که منفی دربیات ولی زیردلم درددارم وکمردرددارم زیاد میشینم حس میکنم کمر دارنصف میشه ایاواقعا باردارم

    1. سلام از روی علائم نمی توان صد درصد تشخیص بارداری را داد باید تست بارداری انجام بدهید.

  7. سلام من یه هفته پیش باهمسرم رابطه داشتم بعد گذشت یک هفته پریود شدم خونریزی منظمی داشتم ولی روزای اخر خونریزیم قط میشد حتی یه روز کامل هم خونریزی نداشتم و چن روزه کمردرد دارم و احساس سنگینی میکنم احتمال بارداری هست؟

    1. سلام اگر به خون ریزی افتادید خیر احتمال بارداری وجود ندارد.

  8. سلام من درست شیش روزه کمردرد دارم هنوزم پریود نشدم زیر دلمم یکمی درد داررم دلیلش چیه ؟؟؟

    1. سلام بهتر است تست بارداری انجام بدهید.

  9. سلام من دو ماه پیش دارو میخوردم برای بارداری ولی نشدم ماه پیش ۱عادت شدم ولی این ماه نشدم بی بی چک زدم منفی بود دوبار سابقه سقط داشتم میترسم چکارکنم

    1. سلام بهتر است همسر شما آزمایش اسپرم انجام بدهند و پروسه درمانی خود را تحت نظر مرکز تخصصی ناباروری ادامه دهید .

  10. یکی از علایم حاملگی تکرر ادرار است . چرا که به دلیل تغییرات هورمونی پس از ۸ – ۶ هفته پس از باردار این علایم ظاهر می شود . تکرر ادرار دلایل دیگری مانند دیابت و عفونت مجاری ادرار نیز میتواند داشته باشد .

  11. ما معمولا به خانم هایی که سیکل قاعدگی منظمی دارند و به موقع دچار عادت ماهانه می شوند توصیه می کنیم اگر می خواهند بدانند که باردار هستند یا نه بعد از اینکه زمان مقرر پریودشان گذشت و خونریزی اتفاق نیفتاد آزمایش بدهند. حالا این آزمایش می تواند آزمایش خون یا بارداری باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *