بعد از شکست عشقی چه کنیم؟!/ چگونه شکست عشقی را تحمل کنیم؟

بعد از شکست عشقی اعتماد به نفس خود را حفظ کنید و غصه نخورید و با خود نامهربان نباشید و مدام وضعیت شریک سابقتان را در شبکه های اجتماعی کنکاش نکنید. در خانه نمانید و سریعاً در پی یافتن شریک عاطفی دیگر نباشید… برای تحمل شکست عشقی باید کمی قوی باشید!

بعد از شکست عشقی چه کنیم؟

بعد از به هم خوردن رابطه ی عاطفی تان و به اصطلاح شکست عشقی، ممکن است احساس کنید دنیا به پایان رسیده و دیگر هرگز آن آدم شاد سابق نخواهید شد. احساس خشم و ناراحتی تان کاملا طبیعی است اما اگر نگرش و برخورد مناسبی با این تجربه ی تلخ داشته باشید می توانید آن را به خوبی پشت سر بگذارید و زندگی جدیدی را شروع کنید. در ادامه به کارهایی می پردازیم که بعد از شکست عاطفی هرگز نباید انجام دهید تا بتوانید از این تجربه به خوبی گذر کنید.

۱- برای یک فرصت دوباره خواهش نکنید

طبیعی است که دلتنگ شریک عاطفی سابق تان شوید و هنوز از بهم خوردن رابطه ی عاطفی تان شوکه باشید، اما هرگز نباید از او برای یک فرصت دوباره خواهش کنید. اگر احساس می کنید که باید این کار را بکنید، سعی کنید متوجه شوید انگیزه ی واقعی تان از این کار چیست. آیا دلتنگ خود آن شخص هستید یا صرفاً دلتنگ داشتن یک شریک عاطفی؟ این دو مسأله کاملا متفاوت هستند.

۲- از زنگ زدن یا پیغام دادن خودداری کنید

اگر می خواهید تجربه ی شکست عاطفی تان را به خوبی پشت سر بگذارید، تصمیم بگیرید که دست کم سی روز هیچ تماسی با شریک عاطفی سابق تان نداشته باشید. این سی روز تبدیل به چهل، بعد پنجاه و … خواهد شد و تا آن زمان احتمالا حال خیلی بهتری و همینطور دید واضح تری به شرایط پیدا خواهید کرد.

۳- از دید دیگری به ماجرا نگاه کنید

در ذهن خود پایان دیگری برای رابطه ی عاطفی تان بسازید، یعنی تصور کنید شما بودید که او را پس زدید و موضع تان را در ماجرای شکست عاطفی تان تغییر دهید. این کار احساس تان را تغییر می دهد و باعث می شود بیشتر احساس قدرت کرده و کمتر احساس قربانی بودن کنید.

۴- با اولین کسی که مواجه شدید وارد رابطه نشوید یا ازدواج نکنید!

با وجود حس انتقامی که هنوز در ذهن و قلب تان رخنه کرده، احتمال زیادی وجود دارد که بخواهید کسی را جایگزین شریک عاطفی سابق تان کنید، اما باید در برابر این تمایل مقاومت کنید. بعد از یک شکست عاطفی دردناک، بهترین کار این است که برای مدتی با کسی وارد رابطه ی عاطفی نشوید تا مطمئن شوید که رابطه ی بعدی تان فکر نشده، اتفاقی و محکوم به شکست دوباره نخواهد بود. مدتی به خودتان فرصت دهید تا درک کنید که چه اتفاقی افتاد، چه چیزی آنطور که انتظار داشتید پیش نرفت و البته در رابطه ی بعدی تان می خواهید چه تغییری ایجاد کنید.

۵- دائما برای جلب توجه جنس مخالف تلاش نکنید

طبیعی است که وسوسه شوید با این کار ناراحتی تان را از بین ببرید و تجربه ی شکست عاطفی را پشت سر بگذارید اما این کار اشتباه است. بعضی افراد به دنبال آن هستند که مطمئن شوند هنوز برای جنس مخالف شان جذاب هستند. اما اگر درست بعد از به هم خوردن رابطه ی عاطفی تان، شروع به مهمانی رفتن، شرکت کردن در جمع های مختلط و تلاش برای جلب توجه جنس مخالف تان کنید، همه ی این کارها شما را از فرآیند سوگواری دور می کند. اگر به خود فرصت سوگواری و غصه خوردن ندهید و روی خودتان کار نکنید، رابطه ی عاطفی بعدی تان هم محکوم به شکست خواهد بود.

۶- از غصه خوردن فرار کنید

احتمالا برای آنکه بتوانید تجربه ی شکست عاطفی تان را پشت سر بگذارید، سعی می کنید از درد و رنجی که احساس می کنید اجتناب کنید چون به شدت اذیت تان می کند. اما اگر از احساس تان فرار کنید هرگز نمی توانید این تجربه ی تلخ را پشت سر بگذارید. تنها راه برای رسیدن به یک حال خوب، گذشتن از دل اندوه است نه دور زدن آن.

۷- بدگویی و افشاگری نکنید

هر زمان که خواستید درباره ی شریک عاطفی سابق تان بدگویی کنید، جلوی خودتان را بگیرید. این راه خوبی برای پشت سر گذاشتن تجربه ی شکست عاطفی نیست. این حرف ها بیشتر از شریک عاطفی تان، روی خودتان تأثیر می گذارد. این کار به دور از ادب و بی فایده است و حالا که نیاز به چیزی دارید تا از تجربه ی تلخ تان خود را بیرون بکشید، شما را بیشتر به پایین می کشد. درست است که رنج می کشید اما سعی کنید درباره ی شریک عاطفی سابق تان بدگویی و افشاگری نکنید. البته خانواده و دوستان نزدیک تان استثنا هستند و می توانید به آن ها اعتماد کنید.

۸- با خودتان نامهربان نباشید

بیش از حد به خودتان سخت نگیرید. به خاطر داشته باشید که حالا هم غرور و عزت نفس تان جریحه دار شده پس نباید شرایط را بدتر کنید. با خودتان همانقدر مهربان باشید که با دوست دل شکسته تان خواهید بود. اگر توانایی پشت سر گذاشتن این تجربه ی تلخ را در خودتان نمی بینید یا می خواهید کسی که شریک عاطفی تان را نمی شناسد از بیرون ماجرا دید واضح تری به شما بدهد، به یک روان درمانگر مراجعه کنید.

۹- در خانه نمانید!

کار ساده ای است که خودتان را غرق در غم و اندوه کنید و هر سی ثانیه یک بار گوشی تان را چک کنید به امید آنکه شریک عاطفی سابق تان به شما پیغام بدهد و خواهش کند رابطه ی خود را از نو شروع کنید. با این حال، بسیاری از کارشناسان معتقدند مشغول نگه داشتن خود بهترین روش برای پشت سرگذاشتن تجربه ی شکست عاطفی است. برای هر روزتان دست کم دو تا پنج کار در نظر بگیرید که احساس خوبی به شما بدهد و کمک کند وقت تان را پر کنید. مشغول بودن می تواند به شما کمک کند و خیلی زود اتفاقات جدیدی در زندگی تان خواهد افتاد که به آن ها علاقمند می شوید و دیگر حتی فرصت فکر کردن درباره ی شریک عاطفی تان را نخواهید داشت.

۱۰- از تنهایی تان لذت ببرید!

در اوقات تنهایی، به علائق شخصی تان بپردازید تا به تدریج از رابطه ای که داشتید دور شوید. بعد از تجربه ی تلخ شکست عاطفی، وقتی دوباره خودتان را پیدا کردید، از تنهایی لذت ببرید و یاد بگیرید که خودتان را فارغ از رابطه تعریف کنید. برای رشد و پیشرفت شخصی تان یک کلاس بروید. زبان جدیدی یاد بگیرید، ورزش یا آشپزی کنید. همه ی این کارها را به تنهایی انجام دهید. ممکن است در همین کلاس ها یک دوست جدید یا عشق زندگی تان را پیدا کنید.

۱۱- به دنبال انتقام نباشید

اگر شما آن کسی بودید که شریک عاطفی اش او را پس زده، احتمالا حالا رنج می کشید و می خواهید شریک عاطفی سابق تان هم همان دلشکستگی را تجربه کند. اما باید بدانید که با این کار نمی توانید تجربه ی شکست عاطفی را پشت سر بگذارید. بعد از تمام شدن یک رابطه ی عاطفی، خط قرمزهایی وجود دارد که نباید از آن ها عبور کنید: شایعه درست نکنید، وسایل شخصی او که پیش تان مانده را تخریب نکنید و در شبکه های اجتماعی به او بد و بیراه نگویید. این کارها کمکی به شما نمی کند.

۱۲- سراغ شریک های عاطفی قبلی تان نروید

ممکن است وسوسه شوید سراغ یکی دیگر از شریک های عاطفی قبلی تان بروید. شما زمانی با این فرد رابطه ی عاطفی داشتید؛ حالا شبیه به هم هستید و شما به دنبال ارتباطی احساسی هستید تا از تجربه ی تلخ شکست عاطفی گذر کنید. به علاوه، در پس ذهن شما حسی از انتقام نسبت به شریک عاطفی سابق تان که دل شما را شکسته وجود دارد. با این حال، هرگز نباید دوباره با شریک های عاطفی قبلی تان ارتباط برقرار کنید. آن ها تبدیل به شریک عاطفی سابق تان شدند چون شما مناسب همدیگر نبودید.

۱۳- در شبکه های اجتماعی او را تعقیب نکنید

شریک عاطفی سابق تان و احتمالا بعضی از اعضای خانواده و دوستان او را از همه ی شبکه های اجتماعی آنفالو کنید. این کار به شما کمک می کند دائما وسوسه نشوید او را چک کنید و ببنید که آیا وضعیتش بهتر از شما است یا بدتر.

۱۴- چیزهایی که شما را یاد او می اندازد را از جلوی چشم تان دور کنید

عکس های دو نفره تان را از شبکه های اجتماعی پاک کنید، عکس هایی که از او دارید را دور بیندازید و هدیه هایی که از او گرفتید را به دیگران ببخشید. از مکان هایی که زمانی با یکدیگر به آنجا رفته بودید دوری کنید تا خاطرات تان زنده نشود. زمان آن رسیده از نو شروع کنید و برای این کار می توانید تمام روال روزمره ی زندگی تان را، دست کم برای شروع، تغییر دهید. این کار به شما فرصت می دهد تا روال جدیدی ایجاد کرده و به نبودن در رابطه ی عاطفی عادت کنید.

۱۵- فراموش نکنید که از این تجربه درس بگیرید

هیچ رابطه ای اتلاف وقت نیست اگر از آن درس بگیریم. از خودتان سؤال کنید چه نقشی در پایان رابطه ی عاطفی تان داشتید یا چطور می توانید در آینده شریک عاطفی بهتری باشید. اگر با خودتان صادق باشید می توانید در همین تجربه ی تلخ نکته ی مثبتی پیدا کنید.

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. تو این جامعه ی بسته و محدود هرکس نمیتونه از شکست عشقی جان سالم بدر ببره
    و الا این موضوع، از ۲۳ علت خودکشی در ایران نمیشد.
    اگر خلاصی نیافتید از حضرت علی مدد بخواهید !!

  2. عشق مانند اعتیاده ! علاقه شدید باشه مانند یک اعتیاد قدرتمند در بدن انسان شکل میگیره که جدایی اثر مخربی روی روان میذاره!
    در ضمن دوطرفه س بیشتر! یعنی اگر مهر کسی از دلتون بیرون نمیره طرف مقابلتون این موج رو میفرسته
    و اگر اون شخص با کسی آشنا بشه خودبخود مهرش از دلتون میاد بیرون!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *