برای پرپشتی موی نوزادان چه باید کرد؟!

برای پرپشتی موی کودکان چه باید کرد، برای رشد موی کودک چه باید کرد،  دارویی برای رشد موی کودکان،  راههای پرپشت شدن موی سر کودکان،  بهترین تقویت کننده موی کودکان،  تقویت موی سر کودکان،  چیکار کنم موهای دخترم پرپشت بشه،  درمان کم پشتی موی سر کودکان

پدر و مادر‌ها معمولا از ریزش موی نوزاد خود نگران می‌شوند. اما دیگران به آن‌ها اطمینان می‌دهند که مساله خاصی نیست و مانند ریختن دندان شیری نوزاد طبیعی است. این ریزش و رویش مجدد موها، به دلیل تغییرات هورمونی در بدن نوزاد، در ماه‌های ابتدایی تولد است.

برخی نوزادان با سری پر از مو و برخی دیگر با چند تار مو به دنیا می‌آیند. معمولا تا شش ماهگی، این مو‌ها می‌ریزند. ریزش موی نوزادان کاملا طبیعی است. در همان محل ریزش مو، مو‌های جدیدی می‌رویند که رنگ و بافتی کاملا متفاوت با موی ریخته شده دارند.

خانم ها معمولا روی مو خیلی حساس هستند، دوست دارند سر فرزندشان مویی پر پشت و سالم داشته باشد. در بین بسیاری از خانواده ها تراشیدن اولین مویی که روی سر کودک رشد می کند مرسوم است و آنها بر این باورند که این کار باعث تقویت رشد موی کودک می شود. در برخی کشور ها و فرهنگ ها نیز این کا را جزئی از امور دینی می دانند، بهانه خوبی است برای چشم پوشی از موهای با نمک کودک و تراشیدن آن. برخی فکر می کنند این تراشیدن باعث ضخیم تر، سالمتر و پر تر شدن سر کودک می شود، اما آیا علم نیز این عمل را تایید می کند؟ 

فولیکول های مو هنگام تولد تعداد خاصی دارد. فولیکول ها کیسه های ضروری هستند که باعث رشد موی سر می شوند. تعداد فولیکول های روی سر تعداد موهایی که در طول عمر رشد می کنند را تحت تاثیر قرار می دهد، البته این جدای تعیین ماهیت موها است – بافت، تراکم، و یا صاف، فرفری، یا مواج بودن.

تعداد فولیکول های مو به ژنتیک مربوط می شود. ژن ها هستند که تعیین می کنند یک فرد چند فولیکول داشته باشد، پس در نتیجه این تعداد نمی تواند تغییر کند.

بسیاری از کودکان با رشد موی نامرئی به دنیا می آیند، در قالب موهای ولوس (موهایی کوچک با رنگی روشن). موهای ولوس رنگ روشنی دارند، و ظریف و کوتاه هستند. طبیعت این موها سه تا هفت ماه پس از تولد تغییر می کند. یک کودک وقتی به دو سالگی می رسد تغییرات موهایش نیز کامل میشود یعنی موهای ولوس به موهایی ضخیم و بالغ تبدیل می شوند.

بنابراین، به نظر نمیرسد کوتاه کردن موهای سر کودک کمکی به رشد بهتر آنها بکند. عواملی که روی ضخامت و رشد موی سر کودک تاثیر دارند، تنها با فولیکول هایی که در پوست سر هستند تحت تاثیر قرار می گیرند. با این حال، نقش مواد مغذی را هم در رشد موی سر کودک نمی توان انکار کرد.

گاهی اوقات پشت سر نوزاد مناطقی کم مو یا بی مو ایجاد می‌شود. دلیل این اتفاق، قرار گرفتن سر در آن حالت روی زمین به مدت طولانی است. اگرچه توصیه پزشکان این است که نوزاد را به پشت بخوانید، اما بهتر است در مواقع بیداری، او را روی شکم نیز قرار دهید (و البته تمام مدت مراقب او باشید!). به این روش از ایجاد مناطق کم مو در پشت سر و صاف شدن آن جلوگیری می‌کنید. البته هیچ کدام از این دو مورد برای نوزاد ضرری ندارد.

اگر میخواهید رازهای پرپشت شدن موی نوزاد را بدانید، به نکاتی که در ادامه می‌آید، دقت کنید.

۱۱ نکته برای پرپشت شدن موی نوزاد

۱. باز کردن گره‌های مو
نوزادان مدت زیادی، به پشت می‌خوابند. به همین دلیل موهایشان غالبا حالت خیس و چسبنده و گره خورده پیدا می‌کند. اگر این گره‌ها باز نشود، مجبور می‌شوید با قیچی آن‌ها را کوتاه کنید. برای پیشگیری از این کار بهتر است:
گره مو‌ها را پیش از آنکه غیرقابل باز شدن شوند، رفع کنید.
مو‌های نوزاد را خیلی نشویید! هنگام شستشوی مو‌ها آن را زیاد صابونی نکنید! زیرا باعث خشک شدن بیشتر مو‌ها و گره خوردن آن‌ها می‌شود.
از یک برس نرم نوزاد برای شانه کردن آرام مو‌های نوزاد استفاده کنید. اگر نوزاد هنگام شانه کردن مو‌ها بی قراری می‌کند، با خواندن شعر و قصه با او همراهی کنید. شانه کردن مو‌ها باعث جریان یافتن خون در پوسته سر شده که به تقویت فولیکول‌های مو و در نتیجه پرپشت شدن موی نوزاد کمک می‌کند.

۲. شامپوی بچه
مو‌های نوزاد شما زیاد کثیف نمی‌شود. اما بایستی پوسته‌های سر نوزاد را رفع کنید تا به رشد مو‌ها و پرپشت شدن موی نوزاد کمک شود. بهتر است هفته‌ای یکبار مو‌های نوزاد را با شامپوی بچه بشویید.

شامپوی بدون اشک که چشمان نوزاد را نمی‌سوزاند، تهیه کنید. دقت کنید مواد تشکیل دهنده شامپو ارگانیک باشند، مانند سرفکتانت‌های بوتانیکال و روغن‌های طبیعی.

هنگام شامپو زدن به سر کودک، او را با اسباب بازی‌هایی در داخل حمام سرگرم کنید و به آرامی سر او را ماساژ دهید و بشویید.

۳. نرم کننده‌های طبیعی
استفاده از نرم کننده لزومی ندارد، اما اگر مو‌های نوزاد خشک و فر است، یا آب و هوا بر بافت موی نوزاد تاثیر می‌گذارد، بهتر است چند نرم کننده طبیعی زیر را که موجب پرپشت شدن موی نوزاد می‌شود را امتحان کنید.

نصف پیمانه عسل را با نصف پیمانه روغن زیتون بکر مخلوط کنید. مخلوط را بر روی سر نوزاد ماساژ دهید. ۱۵ دقیقه بعد آن را بشویید.
یک موز رسیده له شده را با ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون بکر و یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. کمی ماست یونانی به آن بیافزایید. مخلوط بدست آمده را به سر نوزاد بزنید و ۱۰ دقیقه بعد بشویید.

۴. آلوورا
آلوورا برای مراقبت پوست و مو بسیار مفید است. اگر یک گیاه آلوورا در باغچه یا تراس خود داشته باشید، می‌توانید از آب آلوورای خالص برای مراقبت و پرپشت شدن موی نوزاد خود استفاده کنید. کافی است ژل داخل برگ‌های آلوورا را با آب مقطر مخلوط کنید و در حمام به سر نوزاد بمالید.

۵. ژلاتین
یافته‌های علمی نشان داده‌اند که ژلاتین برای رشد سریع مو بسیار موثر است. ژلاتین حاوی دو آمینو اسید ضروری به نام‌های پرولاین و گلیسین است. این آمینو اسید‌ها در رژیم غذایی نوزادان به مقدار کافی وجود ندارد. این آمینو اسید‌ها موجب پرپشت شدن موی نوزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن او می‌شود.
برای پرپشت شدن موی نوزاد، پودر ژلاتین را با مقادیر مساوی از آب سرد و آب گرم، یک قاشق چای‌خوری عسل و یک قاشق چای‌خوری سرکه سیب مخلوط کنید. مخلوط حاصل را روی سر نوزاد ماساژ دهید و بگذارید خشک شود. پس از چند دقیقه با شامپو سر نوزاد را بشویید.

۶. محصولات مراقبت موی نوزادان
محصولات متنوعی برای مراقبت از موی نوزادان در بازار موجود است. چندین نوع آن را امتحان کنید و با سعی و خطا بهترین و مناسب‌ترین آن را برای نوزادتان انتخاب کنید.

۷. عدم استفاده از سشوار
هرگز از سشوار برای خشک کردن مو‌های نوزادتان استفاده نکنید. استفاده از هوای گرم برای خشک کردن مو، حتی برای بزرگسالان نیز مضر است.

۸. کوتاه کردن مو
هیچ یافته علمی تایید نمی‌کند که کوتاه کردن مو‌ها موجب بهبود رشد آن‌ها می‌شود! اما کوتاه کردن و شکل دادن به موها، موجب می‌شود ظاهر آراسته‌تری بیابید و موهایتان پر‌تر نشان داده شود. اگر از کوتاه کردن مو‌های نوزادتان در خانه هراس دارید، به آرایشگاه مخصوص کودکان بروید تا مو‌های دلبندتان را کوتاه کنند.

۹. رژیم غذایی سالم
رژیم غذایی سالم موجب رشد مو‌های سالم نیز می‌شود. برای پرپشت شدن موی نوزاد، در برنامه غذایی او مقدار زیادی پروتئین مانند سالمون، تخم مرغ و اسفناج بگنجانید. ویتامین D نیز برای داشتن مو‌هایی سالم ضروری است. گردو، سیب زمینی شیرین، هویج، بادام و کدو حلوایی بایستی بخشی از رژیم غذایی کودک باشد.

۱۰. روغن
خشکی پوسته سر، موجب ایجاد حس خارش در نوزاد می‌شود و با خارش، احتمال ریزش نقطه‌ای مو وجود دارد. پوست سر نوزاد را به طور منظم بررسی کنید. در صورت خشکی پوست سر، آن را با روغن چرب کنید. از روغن‌های مخصوص نوزادان استفاده کنید که سبک‌تر هستند.

۱۱. نکات دیگر

با بکار بستن نکات زیر، به پرپشت شدن موی نوزاد خود کمک کنید:

مو‌های کودک را شل ببندید. بستن کش مو‌های سفت و بافتن مو‌های کودک موجب آسیب رساندن به ریشه مو و آمدن فشار به ساقه مو‌ها می‌شود.
رژیم غذایی کودک را به یکباره تغییر ندهید. به آرامی مواد مغذی را وارد رژیم غذایی کودک کنید و منتظر مشاهده نتیجه آن باشید.
ماست را فراموش نکنید. لبنیات به خصوص ماست، سرشار از کلسیم هستند، در مصرف آن‌ها صرفه جویی نکنید.
آب بنوشید. بدن کودک را با نوشیدن روزی ۵ لیوان آب هیدراته نگاه دارید و خوردن آب میوه را به یک بار در روز محدود کنید.

بدانید که هر کودکی با کودک دیگر متفاوت است. قرار نیست یک شبه مو‌های نوزاد شما پرپشت و انبوه شود. با آرامش و صبر، راه‌حل‌های گفته شده را پی بگیرید تا به بهترین نتیجه دست یابید.

منبع خبر : parentinghealthybabies،setare،kermany

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. ۱) موی کودکان معمولا هر ماه ۷ تا ۱۳ میلی­متر رشد می­کند؛ یعنی اگر می­خواهید موهای فرزندتان بلند شود؛ می­توانید سالانه روی ۱۲ تا ۱۵ سانتی متر رشد مو حساب کنید.

    ۲) نمی­توان رشد مو را سریع­تر کرد اما می­توان با رعایت نکته­های ساده، موهای بلند را سالم نگه داشت و تقویت کرد؛ موهای کودکان را با شامپویی مناسب و ملایم بشویید. اگر موی دختر شما چرب نیست، هفته­ای یکی- دو بار شامپو زدن آن کافی است. به این ترتیب از خشکی بیش ار حد مو جلوگیری می­شود. به هر حال شامپو مو را خشک می­کند و اگر موی دختر بچه بلند است، برای سالم نگه داشتن ساقه­ها، باید از نرم کننده­ای با مواد مؤثر استفاده شود مثلاً روغن جو جوبا، الکل­های چرب، گلیسرین و روغن گندم هیدرولیزه شده.

    ۳) موهای بلند فرزندتان را وسواس گونه شانه نزنید. بهتر است در حمام ساقه­های مو را در حالی که آغشته به نرم کننده است، آرام شانه کنید تا به ریشه مو فشار نیاید. خارج از حمام می­توانید از سرم­ها و محلول­های موجود در بازار که مو را نرم می­کنند، استفاده کنید، سپس آرام موهای او را شانه بزنید. می­توانید کمی نرم­کننده را در آب مخلوط کنید و در قوطی آبپاش مو بریزید و قبل از شانه کردن به موها­ی فرزندتان بزنید.

    ۴) میزان رشد و حالت مو­ژنتیکی است و ارتباطی با تراشیدن سربچه یا کوتاه کردن نوک موها ندارد. با این کارها انتظار نداشته باشید موی کودک تغییر حالت پیدا کند یا پر پشت شود. حتی ماسک­های میو­ه­ای یا ترکیب­های گیاهی عجیب غریب نمی­توانند این کار را انجام دهند.

    ۵) تنها کاری که می­توانید برای تقویت­ موهای فرزندتان انجام دهید، این است که از همان شروع تغذیه تکمیلی بعد از ۶ ماه اول رژیم غذای فرزندتان حاوی پروتئین و میوه و سبزی کافی باشد تا مواد مغذی مورد نیاز برای رویش مو به بدن برسد.

    ۶) برای مرتب کردن موهای سربچه بهتر است از برس یا شانه چوبی استفاده کنید زیرا شانه و برس­های پلاستیکی با ایجاد الکتریسیته ساکن موها را در هم می­تنند. بهترین برس­ها،برس­هایی با موی طبیعی هستند که چربی را از کف سر به ساقه موها انتقال می­دهند.

    ۷) موهای فرزندتان را با کلیپس و کش محک نبندید زیرا به ریشه آن آسیب می­رسد. موها را به هر روشی می­بندید، نباید به ریشه فشار بیش از حد بیاید. کش مو باید با پوشش نخی یا پارچه­ای پوشیده باشد کش پلاستیکی موها را از ساقه قطع می­کند و ماسب نیست.

    ۸) برای مدل دادن به موی کودک بهتر است از اتو و سشوار داغ استفاده نکنید. بعد از حمام هم موها را ابتدا با حوله خوب آبگیری و بعد با باد ملایم سشوار با حوصله خشک کنید. باد مستقیم، نزدیک و داغ سشوار یا با کمک برس­های سشوار که حالت چرخشی دارند و حرارت می­دهند، باعث تبخیر رطوبت مو و خشکی آن می­شود.
    نویسنده: دکتر هو شنگ احسانی متخصص پوست و مو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *