در ابتدا باید زنان باردار مراقب باشند تا مبتلا به آنفلونزا و سرماخوردگی نشوند زیرا که پیشگیری بسیار راحت تر از درمان است. مصرف میوه و سبزیجات تازه به مقدار زیاد و غلات کامل. این دسته از غذاها به بدن شما مواد معدنی و ویتامین های آنتی اکسیدان از قبیل ویتامین سی را می رسانند و به کشتن عفونتها در بدن کمک می کنند.
خوردن آب، آبمیوه و چای های گیاهی، باعث بهبود حجم ویتامین و مواد معدنی در بدن است. سعی کنید میزان مصرف کافئین و نوشیدنی های شیرین را در دوران بارداری محدود کنید. زمانی احساس می کنید نیاز است، استراحت کرده تا میزان استرس را تا جایی که ممکن است به حداقل برسانید.
نرمش های سبک انجام دهید. این کار باعث گردش بهتر خون در بدن شده و به بدن کمک می کند تا بهتر با عفونتها مبارزه کند.
استفاده از آنتی بیوتیکهای طبیعی برای پیشگیری از سرما خوردگی و همچنین درمان آن بسیار مفید میباشد. بوئیدن گل نرگس در فصل زمستان، اثر چشم گیری در پیشگیری از این بیماری دارد. همچنین استفاده از بخور شلغم میتواند مانع سرایت سرماخوردگی شود. خانواده هائی که در فصل زمستان مرتب شلغم پخته مصرف کرده و از بخور آن استفاده میکنند، کمتر به سرما خوردگی مبتلا شده و سریعتر بهبود مییابند.
بعد از شلغم که دارای آنتی بیوتیک طبیعی است، سبزیهای معطر خانوادهٔ نعناع قرار میگیرند که همگی دارای پنی سلین طبیعی بوده و خوردن و بوئیدن آنها بهترین راه پیشگیری و درمان سرماخوردگی است.
ویتامین ث طبیعی نیز برای سرما خوردگی بسیار موثر و مفید میباشد. اگر بیمار مبتلا به سرما خوردگی روزی سه نوبت و هر نوبت، آب دو عدد لیمو شیرین و یک عدد پرتقال را گرفته و بخورد، بسیار مفید است.
استراحت نیز برای مبتلایان به سرما خوردگی بسیار لازم میباشد و سبب میشود که بیماران زودتر بهبود یابند.
پرهیز از خوردن غذاهای سرخ شده نیز به بهبود بیماری بسیار کمک میکند.
جوشاندههایی که ممکن است باعث تحریک انقباضات رحمی یا قاعدگی شوند مانند کوهوش سیاه یا کوهوش آبی. دقت شود زعفران و آویشن دم کرده برای بارداران خطر ساز بوده و از مصرف آنها جداً خودداری نمایید.
مطمئنترین روش برای درمان آن استراحت و و مصرف مایعات زیاد است. مایعات گرم، مثل سوپ یا چای سبک میتواند در بهبودی سریعتر موثر باشد. کمپرس آب سرد نیز میتواند برای تسکین سردرد و دردهای عضلانی به کار رود.
اگر از گرفتگی شدید بینی رنج میبرید، از قطره بینی نمکی استفاده نمایید مصرف این قطره در تمام طول بارداری بیخطر است. این قطره را میتوانید از داروخانه خریداری کنید یا به سادگی در خانه با مخلوط کردن یک چهارم قاشق چایخوری نمک با ۲۰۰ سیسی آب آن را تهیه نمایید. چند قطره از محلول را در هرکدام از سوراخهای بینی ریخته، ۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس بینی خود را پاک نمایید. استفاده از ویکس هم یک درمان موثر دیگر است. علاوهبر این میتوانید برای منزلتان یک دستگاه تولید بخور یا مرطوب کننده تهیه نمایید.
تنها داروی بدون نسخهی بی خطر برای دردهای ناشی از سرماخوردگی، استامینوفن است (ماده تشکیل دهندهی اصلی آن تیلنول Tylenol است) که سابقه ایمنی تثبیت شدهای در دوران بارداری است. برای گرفتگی شدید بینی که به قطره نمکی واکنش نشان ندهد، احتمالا پزشکتان یک اسپری بینی تجویز میکند.
برای سرفه از پزشکتان در مورد استفاده از یک مهار کننده با اسم دکسترومتورفان که در فرمول ویکس موجود است سوال کنید. از هر نوع شربتی که دارای ید است شدیدا دوری نمایید. ید میتواند مشکلات تیروئید کشنده در فرزندتان ایجاد نماید. از آسپرین و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مثل ایبوبروفن (مسکن اصلی ادویل و ژلوفن) و ناپروکسن استفاده نکنید. بررسیها نشان میدهد استفاده از این داروها در سه ماههی اول بارداری ریسک بروز نقص در هنگام تولد را افزایش میدهد.
درمان آنفولانزا در بارداری: ابتلا به آنفولانزا در دوران بارداری میتواند جدیتر از سرما خوردگی باشد زیرا گاهی ممکن است منجر به ذات الریه گردد. واکسن آنفولانزا هم برای شما و هم فرزندتان در طول بارداری بیخطر است، پس اگر بارداریتان در فصل شیوع این بیماری است بهتر است با مشورت با پزشکتان از این واکسنها استفاده نمایید.
اگر دچار بیماری آنفوانزا شدید پیشنهاداتی را که در ادامه برای درمان غیر دارویی علائم آنفولانزا و سرماخوردگی ارائه کردهایم دنبال کنید. یک تب بالا (بالاتر از ۳۸٫۹) را باید جدی گرفت زیرا میتواند ریسک سقط جنین را افزایش دهد. اگر تب بالا دارید هرچه سریعتر با پزشکتان تماس بگیرید و دو قرص استامینوفن بخورید. دوش آب ولرم و نوشیدنیهای خنک میتواند در پایین آوردن تب به شما کمک کند.
درمان حساسیتها در بارداری: اگر دچار گرفتگی بینی به خاطر حساسیت هستید بهتر است هوای اتاق خوابتان را با استفاده از دستگاه رطوبت ساز مرطوب نمایید. همچنین میتوانید از پزشکتان در مورد مصرف آنتی هیستامینهایی مثل کلروفنیرآمین که سابقهی طولانی مصرف توسط افراد باردار را دارد و به نظر نمیرسد اثر جانبی بر روی بارداری داشته باشد سوال کنید. پزشک شما همچنین ممکن است در صورتیکه دچار حساسیت شدید فصلی باشید برایتان استروئید تنفسی تجویز نماید.
چه زمانی با پزشک تماس بگیریم؟ دلایل محدودی برای تماس فوری با پزشک وجود دارند:
اگر به آنفولانزا مبتلا شدید. پزشک شما ممکن است تصمیم بگیرد بیماریتان را با داروهای ضد ویروس درمان کند.
اگر در تنفس خود با مشکل مواجهاید.
اگر احساس انقباض و گرفتگی میکنید یا خونریزی دارید
خوابهای ترسناک و عجیب
خودتان را برای خوابهای آشفته آماده کنید. بسیاری از خانمها خوابهای دوران بارداری را مثل دیدن یک فیلم بسیار عجیب در صفحه نمایشگری بسیار عریض توصیف میکنند. مغز شما در حال پردازش تغییرات بسیار زیادی است پس سعی کنید با آن کنار بیایید.