تاثیر کم کاری تیروئید در ناباروری مردان چگونه است؟!

کم‌کاری تیروئید بیماری است که غده‌ تیروئید مقادیر کافی از هورمون‌های مهم و اختصاصی این غده را، تولید نمی‌کند…

ببخشید من ۸ ماهه اقدام به بارداری کردم اما حامله نشدم دیروز تو تلویزیون شنیدم که کم کاری تیروئید در آقایان ممکنه باعث ناباروری بشه. شوهر من کم کاری تیروئید داره . کمکاری تیروئید چطوری روی اسپرم مردان تاثیر میذاره؟

پاسخ مشاور نی نی نما:

کم کاری تیروئید باعث افزایش هورمون شیر میشه و این مسئله باعث کاهش تولید تستوسترون و در نتیجه کاهش تولید اسپرم می شود.

***

در کم کاری و پرکاری تیروئید ممکن است مردان مشکلات باروری را تجربه کنند. هنگامی که یک مرد پرکاری تیروئید دارد ممکن است اسپرم هایی را تولید کند که فاقد تحرک کافی باشند، که این مسئله می تواند با پدر شدن آن مرد تداخل داشته باشد. بر طبق تحقیقات صورت گرفته این تغییرات بر روی اسپرم در بسیاری از موارد با درمان به وضعیت طبیعی بر می گردند.

اختلالات غده تیروئید در مردان نیز در سنین بلوغ سبب کوتاهی قد یا تاخیر بلوغ و در جوانی سبب ناتوانی های جنسی می شود.

غده تیروئید یک ساختار کوچک است که در جلو گردن درست بالای استخوان ترقوه قرار گرفته است. اندازه این غده در سلامت بدن اهمیت بسیاری دارد. تیروئید هورمون هایی را تولید می کند که در تنظیم سوخت و ساز مواد مغذی سلول ها و عملکردهای مختلف بدن نقش دارند. زمانی که تیروئید، کم کار(هیپوتیروئیدیسم ) و یا پرکار(هایپرتیروئیدیسم ) می شود بر بسیاری از عملکردهای بدن تاثیر می گذارد. اگر چه تغییرات ایجاد شده توسط مشکلات تیروئیدی در زن و مرد یکسان است اما در مردان می تواند سبب تجربه برخی علائم متفاوت از زنان شود.

کم کاری تیروئید نیز می توانند سبب مشکلات باروری در مردان شود زیرا ممکن است باعث افزایش تولید یکی از هورمون های هیپوفیز بنام پرولاکتین شود. پرولاکتین بالا سبب کاهش تولید تستوسترون می شود که در واقع تولید اسپرم را حمایت می کند.

بر اساس تحقیق منتشر شده در مجله اورولوژی در زمستان سال ۲۰۱۲ میلادی، مردان مبتلا به کم کاری تیروئید تعداد اسپرم کمی تولید می کنند که این موضوع بر باروری آنها تاثیر می گذارد.

بر اساس مقاله منتشر شده در مجله بالینی متابولیسم و غدد درون ریز، تغییر عملکرد تیروئید می تواند اثرات قابل توجهی بر عملکرد جنسی مردان مبتلا به کم کاری یا پرکاری تیروئید بگذارد.

در یک گروه از ۳۴ مرد مبتلا به پرکاری تیروئید، ۵۰ درصد انزال زودرس را تجربه می کردند، درحالیکه حدود ۱۵ درصد اختلال نعوظ داشتند که باعث عدم توانایی آنها در حفظ نعوظ می شد.

در یک گروه از ۱۴ مرد مبتلا به کم کاری تیروئید، در حدود ۶۵ درصد تجربه اختلال نعوظ، انزال دیررس و میل جنسی کم را داشتند.

اگر چه مکانیسم های دقیق نحوه تاثیر کم کاری یا پرکاری تیروئید بر عملکرد جنسی مشخص نشده اما این علائم در مردان مبتلا، پس از درمان بهبود یافت.

سایر علائم
علاوه بر مشکلات موثر بر عملکرد تولید مثلی، مردان مبتلا به مشکلات تیروئیدی علائم مشترکی با زنان مبتلا به اختلال تیروئید دارند:

علائم شایع پرکاری تیروئید:
احساس گرما یا تعریق بیش از حد در دمای معمولی اتاق
کاهش وزن علیرغم عدم تغییر در برنامه غذایی
عصبانیت
اضطراب
لرزش دست
تپش قلب
علائم شایع کم کاری تیروئید:
احساس سرما حتی در اتاق گرم
ضعف
خستگی و بی حالی
افزایش وزن
یبوست
افسردگی
تنبلی
سرطان تیروئید در ابتدا ممکن است بدون علائم پیشرفت کند اما در مراحل آخر می تواند باعث گرفتگی صدا یا مشکل در بلع شود.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. هیپوتیروئیدی یا کم‌کاری تیروئید که در آن غده‌ی تیروئید مقدار کافی از هورمون تیروئید را تولید نمی‌کند، یک اختلال رایج در زنان باردار است.
    کم‌کاری تیروئید مادر در دوران بارداری ممکن است تأخیر در رشد جنین را به همراه داشته باشد.
    کم‌کاری تیروئید، نیازمند درمان دارویی (داروی لووتیروکسین) است.
    ممکن است علائمی برای شروع درمان کم‌کاری تيروئيد در زنانی که کم‌کاری تيروئيد مرزي دارند یا باردار هستند یا تمایل به بارداری دارند وجود داشته باشد.
    هدف از درمان کم‌کاری تیروئید در بارداری حفظ سطح هورمون تیروئید در حد طبیعی است.
    زنان بارداری که تحت درمان کم‌کاری تیروئید هستند، باید در طول بارداری آزمایش خون با هدف سنجش سطح هورمون تیروئید را به‌طور متناوب انجام دهند…
    مطالعات اولیه نشان داده است که کودکان متولدشده از مادران مبتلا به کم‌کاری تیروئید در دوران بارداری که نسبت به درمان و کنترل این مشکل سهل‌انگاری کرده و بی‌توجه بوده‌اند، ممکن است IQ کم‌تری داشته و اختلال رشد روانی و حرکتی را تجربه نمایند. این در حالی است که اگر این بیماری به‌درستی کنترل شود، مادران مبتلا به کم‌کاری تیروئید با افزایش میزان هورمون تیروئیدشان می‌توانند نوزادان سالمی را داشته باشند.
    پس در صورتی که شما نیز کم‌کاری تیروئید دارید، نگران نباشید. با درمان و کنترل می‌توانید از عوارض ناشی از این مشکل بر سلامت کوچولوی دلبندتان پیشگیری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *