با رژیم غذایی حاوی مواد غذایی ضروری برای سلامت مادر و جنین آشنا شوید!
تغذیه خوب در دوران بارداری برای رشد و تکامل جنین بسیار مهم است. در دوران بارداری باید روزانه ۳۰۰ کالری بیشتر از مقدار کالری قبل از بارداری مصرف کنید.
اگرچه حالت تهوع و استفراغ در چند ماه اول بارداری سخت است اما سعی کنید رژیم غذایی متعادلی داشته باشید و ویتامین های مورد نیاز قبل از زایمان را حتما مصرف کنید.
اهداف تغذیه بارداری
در برنامه غذایی خود از انواع مختلف مواد غذایی برای بهره مندی از تمام مواد مغذی مورد نیاز خود استفاده کنید. اینفوسلامت توصیه می کند روزانه ۶ تا ۱۱ وعده غذایی نان و غلات، ۲ تا ۴ وعده میوه، ۴ وعده یا بیشتر سبزیجات، ۴ وعده محصولات لبنی و ۳ وعده محصولات پروتئینی (گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ یا آجیل) مصرف کنید. مصرف چربی ها و شیرینی را نیز کم کنید.
فیبر
مواد غذایی حاوی فیبر زیاد و غنی شده مانند غلات کامل، لوبیا، ماکارونی، برنج، میوه ها و سبزیجات مصرف کنید. اگرجه بهتر است فیبر مورد نیاز خود را از مواد غذایی تامین کنید اما می توانید از قرص های مکمل فیبر نیز کمک بگیرید. مصرف هر گونه مکملی باید زیر نظر دکتر متخصص باشد. اگر از مکمل فیبر استفاده می کنید مقدار آن را کم کم اضافه کنید. این کار باعث جلوگیری از نفخ و گرفتگی عضلات شکم می شود. همچنین زمانی که فیبر مصرفی را زیاد می کنید باید بیشتر از قبل مایعات بنوشید.
مطمئن شوید ویتامین ها و مواد معدنی به مقدار کافی در تغذیه دوران بارداری شما وجود دارد. دکتر متخصص می تواند برای اطمینان از مصرف ویتامین و فیبر به میزان لازم برای شما مکمل های آن ها را تجویز کند.
کلسیم
برای اطمینان از اینکه در تغذیه دوران بارداری خود روزانه ۱۰۰۰-۱۳۰۰ میلی گرم کلسیم مصرف می کنید باید در طول روز حداقل چهار وعده محصولات لبنی و سرشار از کلسیم در رژیم خود قرار دهید.
آهن
زنان باردار باید روزانه ۲۷ میلی گرم آهن مصرف کنند به همین دلیل سعی کنید روزانه سه وعده غذاهای سرشار از آهن مانند گوشت کم چربی، اسفناج، لوبیا و غلات صبحانه میل کنید.
ید
در دوران بارداری بدن مادر به ۲۲۰ میکروگرم ید در روز برای رشد مغز و سیستم عصبی کودک نیاز دارد. از انواع محصولات لبنی (شیر، پنیر، ماست) و همچنین سیب زمینی پخته شده و مقدار محدود (۸ تا ۱۲ اوز) غذاهای دریایی مانند ماهی سالمون و میگو مصرف کنید.
ویتامین C
هر روز یک منبع خوب ویتامین C مانند پرتقال، گریپ فروت، توت فرنگی، عسل، پاپایا، کلم بروکلی، گل کلم، فلفل سبز و گوجه فرنگی انتهاب کنید. زنان باردار روزانه به ۸۰ تا ۸۵ میلی گرم ویتامین C نیاز دارند.
فولات
حداقل یک منبع سرشار از فولات مانند سبزیجات، گوشت گوساله و حبوبات (لوبیا، لوبیای سیاه، لوبیا چشم بلبلی و نخود) برای مصرف روزانه خود انتخاب کنید. زنان باردار در طول روز حداقل ۰٫۶۴ میلی گرم فولات برای جلوگیری از نقص لوله عصبی یا اسپینا بیفیدا نیاز دارند. مکمل های فولیک اسید نیز می توانند در دوران بارداری مفید باشند.
ویتامین A
هر روز از یک منبع ویتامین A مانند هویج، کدو تنبل، سیب زمینی شیرین، اسفناج، چغندر قند و زردآلو مصرف کنید.