روزه گرفتن در بارداری و دفع کتون در ادرار/ روزه گرفتن از چند ماهگی؟!

یک جراح و متخصص زنان گفت: روزه‌داری در سه ماهه اول بارداری توصیه نمی‌شود، اما در سه ماهه دوم و سوم در صورت سلامت جسمانی مادر، عدم ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای، مصرف مایعات، فیبر و غلات می‌توان روزه گرفت.

 آل یاسین، درباره روزه‌داری در سه ماهه دوم بارداری، اظهار داشت: به طور کلی توصیه می‌شود زنان باردار در سه ماهه اول به دلیل اینکه مغز جنین در حال رشد است و نیاز به گلوکز مستقیم مادر دارد، از گرفتن روزه پرهیز کنند. در سه ماهه اول بارداری میزان کتون افزایش می‌یابد و به تبع آن کتون موجود در خون جنینی نیز بیشتر می‌شود این عامل می‌تواند عدم رشد کافی جنین را در پی داشته باشد که در آینده موجب یادگیری او می‌شود.

ایشان گفت: در سه ماهه دوم و سوم بارداری چنانچه فرد از نظر جسمی سالم باشد و به بیماری زمینه‌ای مبتلا نباشد می‌تواند با رعایت مواردی روزه بگیرد. توصیه می‌شود زنان بارداری که شرایط روزه‌داری را دارند حدفاصل بین افطار تا سحر مایعات فراوان بنوشند و از غذاهای فیبردار مانند میوه و غلات استفاده کنند. همچنین مصرف شیرینی‌ها و قند توصیه نمی‌شود زیرا احتمال ابتلا به دیابت بارداری را افزایشی می‌دهد. همچنین بهتر است از مصرف قندهای کنستانتره مانند زولبیا و بامیه جلوگیری کرده و خرما و کشمش را نیز کمتر مصرف کنند.

این جراح و متخصص زنان تصریح کرد: زنان بارداری که در سه ماه دوم و سوم بارداری روزه می‌گیرند باید روزانه در ساعت‌های ۱۲، ۱۴، ۱۶، ۱۸ و ۲۰ کتون ادرار خود را آزمایش کنند. اگر حوالی ساعت ۱۲ یا ۱۴ کتون افزایش یابد نباید روزه بگیرند اما بالا بودن کتون ادرار حوالی ساعت ۱۸ و ۲۰ عادی است و مانعی برای روزه‌داری نیست.

وی خاطر نشان کرد: بهتر است زنان از ۳۶ هفتگی به بعد روزه نگیرند و با مصرف مایعات و مواد غذایی کافی شرایط زایمان مناسب را برای خود تسهیل کنند.

علت دفع کتون در ادرار در بارداری چیست؟

در اصل وجود کتون در ادرار به این علت است که بدن نمی تواند قند را برای منبع انرژی بشکند و از سوزاندن چربی ها برای تولید انرژی استفاده می کند.

زمانیکه بدن در معرض گرسنگی قرار میگیرد و یا به علت کمبود انسولین قادر به استفاده از گلوکز نباشد، آن زمان است که بدن از چربی ها جهت تولید انرژی استفاده می کند.

پس اصلی ترین علت دفع کتون در ادرار، سطح بسیار پایین و خطرناک انسولین در بدن می باشد. و یا اینکه اگر شما از رژیم غذایی جهت کاهش وزن استفاده کرده اید، رژیم شما باعث سوختن چربی های بدن شده است و شما در حال کاهش وزن هستید. حال اگر علت دفع کتون در ادرار شما، کمبود انسولین در بدن باشد، این مسئله بسیار جدی و خطرناک است که به این حالت، حالت کتواسیدوز دیابتی که به اختصاربه آن DVTA می گویند. حالت کتواسیدوز دیابتی بیشتر اوقات در دیابت نوع یک به وجود می آید و احتمال آن در دیابت نوع دوم بسار کم می باشد.

برای اندازه گیری کتون در ادرار نوارهای آزمایش اندازه گیری کتون ادرار وجود دارد. طریقه استفاده از این نوارها را از داروخانه یا پزشک خود بپرسید.
 

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *