در واقع ویژگیهای فکری و رفتاری است که افراد قدرتمند را از دیگران متمایز می کند. انگيزه افراد قدرتمند در جهت رسيدن به نتيجه و هدف بسيار قوي است و از اين موضوع احساس رضايت لذتبخشي دارند. افراد موفق و قدرتمند، متمرکز هستند. روي اهداف اصلي تمرکز دارند. درگير حواشي و مسايل جانبي نميشوند. از زير کار طفره نرفته و آن را به تعويق نمياندازند. روي پروژههايي کار ميکنند که مهم است و نميگذارند کار به دقيقه ۹۰ برسد. مولد هستند و بيجهت سرخودشان را شلوغ نميکنند.
افراد قدرتمند بلدند کنترل آنچه که رخ ميدهد را در دست بگيرند. از مهارت، استعداد، انرژي و دانش خود در کاملترين سطح ممکن استفاده ميکنند. آنها کارهايي را انجام ميدهند که ضرورت دارد، نه اينکه فقط به خاطر دلشان آن را انجام دهند. اين نکته مهم سرمشق فعاليت آنهاست: شادي در انجام کارهاست، نه در داشتن و مالک بودن.
افراد قدرتمند مسووليت اعمالشان را به عهده ميگيرند. آنها اهل عذر و بهانه نيستند. ديگران را هم سرزنش نکرده و گناه را به گردن ديگران نمياندازند. شکوه و شکايت هم ندارند. فرمان زندگي دستشان است و حرکاتشان رو به جلو است حتي اگر آرام باشد. به روي راهحلها متمرکز هستند نه روي مشکلات. ذهن آنها روي فرصتها فکر ميکند بنابراين همواره به دنبال پيدا کردن راهحل هستند و وقتي فرصتها را ميبينند، فورا آنها را شکار ميکنند چون ذهنشان را از منفيگري و تمرکز دايم روي مشکلات پاک کردهاند.
افراد قدرتمند چه خصوصیات و ویژگیهای رفتاری دارند؟!
۱- هیجانات خود را کنترل میکنند
شاید خیلیها تصور کنند افرادی که ذهن قدرتمند دارند هیجانات خود را سرکوب میکنند، اما «مورین» در این باره میگوید: «این افراد به خوبی از هیجانات خود مطلع هستند. آنها میدانند که احساسات شان چطور روی افکار و رفتار آنها تأثیر میگذارد. علاوه بر آن، میدانند که برای دست یابی به بالاترین میزان تواناییهای خود، در جهت خلاف احساسات خود رفتار کنند.»
۲- بسیار خوش بین هستند
افراد با ذهن قدرتمند خوش بینی واقع بینانه را هر روز تمرین میکنند چرا که گاهی داشتن افکاری مثبت امکانپذیر نیست و منفی بافی بیش از حد نتیجه معکوس دارد. «مورین» میگوید: «افرادی که ذهن قدرتمند دارند به خوبی میدانند که گاهی افکارشان درست نیست و در تلاش اند تا منفی نگری خود را کنار بگذارند. پس افکار منفی خود را رها میکنند و جای آن را به فکرهای واقع بینانه میدهند.»
۳- به راحتی مشکلات خود را حل میکنند
«مورین» درباره افراد با ذهن قدرتمند میگوید: «کسانی که ذهن قدرتمند دارند، خود را نگران کارهای بی نتیجه نمیکنند.» پس به جای این که از مشکلات خود ناراحت شوید و گله و شکایت کنید و مدام بگویید کاش این اتفاق نمیافتاد، به دنبال دلیل اشتباه باشید و تلاش کنید آنها را برطرف کنید. یاد بگیرید چطور خطرات را محاسبه کنید و بعد از آن به سمت جلو بروید.
۴- با خودشان بسیار مهرباناند
افرادی که ذهن قدرتمند دارند، خود را برای اشتباهات سرزنش نمیکنند و همواره با خودشان مهربان هستند، آنها بهگونهای با خود حرف میزنند که انگار با یک دوست صمیمی صحبت میکنند. «مورین» در این باره میگوید: «افراد با ذهن قدرتمند در مقابل انتقادات درونی خود میایستند. آنها اشتباهات شان را میبخشند و برای دست یابی به اهداف، به خود روحیه میدهند.»
۵- مرزبندیهای صحیحی دارند
افراد با ذهن قدرتمند همواره روی قدرت خود متکی هستند. «مورین» در این باره میگوید: «وقتی مرزهای فیزیکی و احساسی درستی نداشته باشید، قدرت خود را از دست میدهید؛ اما همواره کسانی که ذهنی قدرتمند دارند با رفتار قاطعانه برای خود مرزبندیهای درستی به وجود میآورند. این افراد خود را مسئول رفتارها، احساسات و افکارشان میدانند و نمیگذارند کسی برای آنها تصمیم بگیرد.»
۶- زمان را به خوبی مدیریت میکنند
«مورین» در این باره میگوید: «افرادی که ذهن قدرتمند دارند به زمان اهمیت میدهند و آن را منبعی محدود تلقی میکنند.» آنها همواره در تلاشاند تا از وقت خود به بهترین وجه ممکن استفاده کنند. او ادامه میدهد: «این افراد بیشتر روی کارهای نتیجه بخش و پربازده تمرکز دارند و انرژی و وقت خود را برای مرور گذشته و کینهورزی هدر نمیدهند.»
۷- برای رسیدن به اهدافشان در تلاش هستند
برای این که در زندگی به اهداف و خواستههای خود برسید، باید زمان صرف کنید. افرادی که ذهن قدرتمند دارند به خوبی به این مسئله واقفاند و میدانند انتخابهای امروزشان سبب تأثیرگذاری روی آینده میشود.
۹- همواره پیشرفت خود را بررسی میکنند
وقتی هر کاری در توان تان است انجام دهید، خواهید توانست از تمام استعدادهای خود بهره ببرید. ابتدا باید نقطه ضعفهای خود را بشناسید و بعد بدون بهانه کارتان را آغاز کنید. «مورین» در این باره میگوید: «افرادی که ذهن قدرتمند دارند به جای این که برای اشتباهات و شکستهای خود بهانه بیاورند، به دنبال راهکارهایی هستند که به پیشرفت آنها کمک میکند.»