۷ علامت به هم ریختن هورمون های زنانه!

علائم به هم ریختن هورمون های زنانه

علائمی که به شما می گوید هورمون هایتان به هم ریخته است!

متخصصان، هورمون‌های شما را در میزان غذایی که می‌خورید، وزنی که اضافه می‌کنید و شیوه‌ای که زندگی کرده و با دیگران ارتباط برقرار می‌کنید، دخیل می‌دانند و بر این باورند که با حفظ تعادل هورمونی، می‌توانید بدنی توانمندتر و چابک‌تر و البته روانی سالم‌تر داشته باشید.

۱٫ در تمام ساعات خواب خسته اید، تعادل هورمونی ندارید!
صبح که می‌شود، بیرون آمدن از تخت‌خواب برایتان به دشوارترین کار تبدیل می‌شود. انگار در تمام طول شب، درگیر جنگی سخت بوده‌اید و حالا، بیش از شب گذشته، به استراحت کردن و خوابیدن نیازمندید. خستگی و کوفتگی شدید ابتدای روز، تنها مشکل امروز شما نیست. شما در اغلب روزهای هفته، میل عجیبی به خاموش کردن صدای زنگ ساعت و بیشتر خوابیدن دارید و حتی اگر چاره‌ای جز بیدار شدن نداشته باشید، روزتان را با کسالت و خستگی شروع می‌کنید.

بدن شما برای بیرون آمدن از تخت‌خواب، نیازمند ترشح میزان کافی هورمون کورتیزول است. کورتیزول یا هورمون استرس، به شما برای تند کردن ریتم زندگی انگیزه می‌دهد و شما را وادار به برنامه‌ریزی و پویایی می‌کند. درست است که بالا بودن کورتیزول در تمام روز، می‌تواند مایه اضطراب شما شود، اما لااقل در زمان به صدا در آمدن زنگ ساعت، به آن نیاز خواهید داشت.

۲٫ با به هم خوردن تعادل هورمونی برای سیب‌زمینی سرخ شده می‌میرید!
هیچ چیز مثل یک بشقاب پر از سیب‌زمینی سرخ‌شده شما را به وجد نمی‌آورد و در نبود آن، به یک دیس پر از برنج فکر می‌کنید. هر وقت که از کنار نانوایی رد می‌شوید، یک نان تازه به بغل می‌زنید و در حال قدم زدن، نیمی از آن را می‌خورید و وقتی که برنامه‌غذایی‌تان را روی کاغذ می‌نویسید، می‌بینید که بخش بزرگی از آن را کربوهیدرات‌ها تشکیل داده‌اند. شما روز به روز چاق‌تر می‌شوید اما کم کردن سهم سیب‌زمینی، برنج و نان در برنامه‌غذایی، برایتان کاری غیرممکن به نظر می‌رسد.

هورمون انسولین در بدن شما، تاثیر زیادی بر عادات غذایی و سبک‌زندگی‌تان می‌گذارد. اگر این هورمون به اندازه کافی ترشح نشود، سطح قند خونتان دچار افت می‌شود و بیشتر از هر زمانی نیاز به خوردن خوراکی‌های شیرین یا کربوهیدراتی را احساس می‌کنید. وقتی بدن شما برای ترشح هورمون انسولین بیشتر تقلا می‌کند، نیازتان به مصرف این خوراکی‌ها نیز هر لحظه بیشتر می‌شود.

۳٫ گرسنگی بیش از حد نشانه عدم تعادل هورمونی
مهم نیست که در آشپزخانه برنج دم شده یا اینکه سبزیجات خام روی میز آشپزخانه قرار گرفته. شما در تمام روز به دنبال خوردن خوراکی هستید و هر نوع غذایی، می‌تواند شما را به اشتها بیاورد. از میوه‌های شیرین گرفته تا کاهو و کباب و بستنی، همگی شما را سر ذوق می‌آورند و حتی اگر چاق‌ترین فرد جهان باشید، نمی‌توانید این اشتهای مهار‌ناپذیر را کنترل کنید.

هورمونی که در بدن شما مسئولیت کنترل اشتها را بر عهده دارد، لپتین است. لپتین یک هورمون پروتئینی است که در متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدنتان نقش مهمی را ایفا می‌کند و بر اشتهای شما و البته قدرت کنترل میلتان به خوراکی خوردن، تاثیر می‌گذارد. لپتین یکی دیگر از هورمون‌هایی است که اگر به میزان کافی در بدن تولید نشود و بیشتر از نیاز در بدن به وجود بیاید، می‌تواند شما را هر روز چاق‌تر کند. محققان می‌گویند سطح انسولین و کورتیزول بدن، بر سطح لپتین تاثیر می‌گذارد و می‌تواند زمینه را برای کمتر یا بیشتر از اندازه تولید شدنش فراهم کند.

۴٫ مقصر چربی شکم و پهلو‌ها عدم تعادل هورمونی
چربی‌هایی که اطراف شکم و پهلو‌های شما انباشته می‌شوند، تنها زیبایی شما را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند. این چربی‌های مزاحم، به قلبتان آسیب می‌زنند و احتمال ابتلایتان به بیماری‌های دیگری را نیز بالا می‌برند. وقتی چربی‌ها در اطراف شکم و پهلوهایتان خانه می‌کنند، حتی با کاهش وزن هم نمی‌توانید به سادگی از آنها خلاص شوید و خطر را از خود دور کنید.
وقتی سطح هورمون کورتیزول در بدنتان بالا می‌رود، احتمال افزایش وزن و بالا رفتن حجم چربی‌ها در اطراف شکمتان بیشتر می‌شود. انسولین، هورمون دیگری است که مسئول افزایش چربی‌ها در اطراف شکم‌تان است. پس اگر با وجود تلاش‌تان برای رژیم گرفتن، همچنان از بزرگی شکم شکایت دارید، باید برای سامان دادن به وضعیت این هورمون‌ها فکری کنید.

۵٫ بی میلی به همسر، هورمونی است
هیچ میلی به برقراری ارتباط زناشویی ندارید و تا زمانی که همسرتان هم تمایلش به این ارتباط را ابراز نمی‌کند، چیزی بیان نمی‌کنید. رابطه زناشویی برایتان به اتفاقی ناخوشایند و آزار دهنده تبدیل شده و مدت‌هاست که هیچ لذتی ندارد.

وقتی سطح هورمون کورتیزول در بدنتان پایین می‌آید، میل جنسی‌تان هم کاهش پیدا می‌کند. کورتیزول کمتر، تستوسترون را در آقایان و پروژسترون را در خانم‌ها کاهش می‌دهد و به همین دلیل میل به رابطه زناشویی را نیز پایین‌تر می‌آورد.

۶٫ شبیه گلابی شده‌اید، نگاهی به هورمون‌هایتان بیندازید
شیوه‌ای که چربی‌ها در بدنتان توزیع می‌شوند، گویای وضعیت هورمونی‌تان است. وقتی شما به جای اضافه کردن چربی در شکم یا کول‌ها، در بغل ران‌تان چربی‌های اضافه می‌کنید، باید به وضعیت هورمون خود مشکوک شوید. احتمالا شمایی که با این مشکل درگیر هستید، از حساسیت پستان، شدت سندرم پیش قاعدگی و خلق و خوی تحریک‌پذیر هم رنج می‌برید.
نشانه‌های گفته شده از بالا بودن سطح استروژن در بدن شما حکایت می‌کنند. در چنین شرایطی، شما با سم‌زدایی از کبد و انتخاب رژیم‌غذایی سالم، می‌توانید بدنتان را به وضعیت طبیعی برسانید.

۷٫ خسته و کج خلق هستید و موهایتان هم ضعیف شده؟
خستگی، کمبود انرژی و بی‌حوصلگی شما، ممکن است گاهی با ریزش موهایتان یا حتی نازک شدن تار موی شما همراه شود. بعید نیست که در این شرایط در دست و پایتان هم احساس سردی داشته باشید و با وجود گرم بودن هوا و پوشیدن جوراب، پاهایتان سرد باشند.
این بار هم هورمون کورتیزول مقصر است. این هورمون بر فعالیت غده تیروئید شما تاثیر می‌گذارد و سوخت و ساز بدنتان را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد. شما برای بیرون آمدن از این وضعیت نیازمند سامان دادن به وضعیت ترشح کورتیزول در بدن و البته کنترل کردن میزان هورمون تیروئید در بدنتان هستید.

منبع خبر : برگرفته از ninisite

اشتراک‌گذاری
4 نظر
  1. ❤هورمون جنسی زنانه یعنی استروژن ، مانع رشد زیاد استخوان‌های صورت می‌شود.

    ❤این هورمون اندازه بینی و چانه را كاهش می‌دهد، چشم‌ها را درشت می‌كند و ضخامت لب‌ها را افزایش می‌دهد.

  2. دوستان؛ سیگار اصلی ترین دشمن هورمون استروژن(هورمون جنسی زنانه) و همچنین هورمون تستسترون(هورمون جنسی مردانه) میباشد.

  3. کسی لیست قیمت آزمایشات رو داره مثلا یکیش همین آزمایشات هورمونی زنانه و مردانه؟
    ممنون

  4. من پریود نمیشم فقط باقرص پریود میشم ولی وقتی آرامش دارم نیازی به قرص نیست دیگه هورمونهای بدن در صورت آرامش درست کار می کنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *