۴ دلیل مهم تکرر ادرار در کودکان/ عفونت مجاری ادراری متهم ردیف اول است!

یکی از مهم ترین علل تکرر ادرار به همراه سوزش در زمان ادرار کردن مرتبط است با عفونت در مجرای ادراری یک کودک که خود یکی از اورژانس های پزشکی به شمار می رود و باید هرچه سریع تر پیگیری و درمان شود ، زیرا در غیر این صورت این عفونت به سمت کلیه ها پیشروی کرده و فرد را به درد بیشتری دچار خواهد کرد. معمولا زمانی که عفونت ادراری رخ می دهد ، به دلیل وجود عوامل باکتریایی و عفونی در داخل بدن ، این حالت خود را به همراه تب شدید نشان می دهد. دیابت را جدی بگیرید. دیابت در کودکان با نشانه تکرر ادرار مشخص خواهد شد.

نظافت در زمان دفع برای جلوگیری از انواع بیماری های مربوط به ناحیه ی تناسلی بسیار مهم و با ارزش می باشد. در برخی از افراد مشکلات مربوط به دستگاه تناسلی و وجود التهاب در اطراف آن می تواند عاملی برای فشار به مثانه و تکرر ادرار در کودکان باشد. والدین نباید نگران باشند و برای تکرر ادرار فرزند خویش استرس داشته باشند ، زیرا برخی از آنها به دلایل متفاوت در هر بار ادرار کردن مثانه را تا نیمه تخلیه می کنند و این عامل خود می تواند دلیلی بر افزایش تعداد دفع ادرار به شمار رود. در صورت ادامه دار شدن تکرر ادرار و کاهش مایعات بدن فرزند خود را در اسرع وقت برای ویزیت به کلینیک یا مطب پزشک مربوطه برسانید.

دلایل تکرر ادرار در کودکان

۱- دیابت
دیابت نوع یک بیماری است که والدین در هنگام تکرر ادرار کودکان به آن شک می کنند.
کودکی که دیابت دارد حجم زیادی ادرار هر دفعه دفع می کند و مقدار زیادی مایعات می خورد و کاهش وزن دارد.
آزمایش دیابت آزمایش ادرار برای بررسی قند یا گلوکوز یا کتون و قند خون می باشد.

۲- عفونت مجاری ادراری
کودکانی که عفونت مجاری ادراری دارند بیش از دیگران تکرر ادرار را تجربه می کنند اما علائمی مانند درد و سوزش در هنگام ادرار، ادرار خونی یا مات، تب، پشت درد، حالت تهوع و ادرار ناگهانی و اضطراری دارند.
آزمایش ادرار برای بررسی علائم عفونت مجاری ادراری می باشد.

عفونت ادراری همیشه با نشانه همراه نیست و تنها از طریق آزمایش ادرار قابل تشخیص است، اما در کودکان زیر دو سال می تواند با علائمی چون تب، بی قراری، بوی بد ادرار، درد شکم، بی حالی و خوب شیر نخوردن و وزن نگرفتن همراه باشد.

در کودکان بالای دو سال علائم سوزش ادرار، تکرر ادرار، درد پهلو، تهوع و استفراغ و حتی اسهال نیز به این موارد اضافه می شود، اما از علائم اصلی عفونت ادراری می تواند تب های بدون علت باشد.


البته اختلال در ادرار کردن هم موجب عفونت ادراری در کودکان می شود؛ یعنی بچه هایی که ادرارشان را زیاد از حد نگه می دارند، بیشتر در معرض خطر عفونت ادراری هستند.

 به همین دلیل تعویض مرتب و و به موقع پوشک کودکان زیر سه سال و دادن آموزش به بچه ها در مورد عادات صحیح دستشویی رفتن و رعایت بهداشت از راه های موثر در پیشگیری از عفونت ادراری محسوب می شود.

پس کودکان باید یاد بگیرند که ادرارشان را برای مدت طولانی نگه ندارند.

همچنین تغذیه سالم، مصرف مایعات، میوه ها و سبزی ها به کاهش بروز یبوست و سلامت دستگاه ادراری کودک کمک می کند.

۳- سندروم ادرار مکرر در روز
این بیماری در بین کودکان خیلی رایج نیست و بیشتر بین کودکان بین چهار تا شش سال دیده می شود. این کودکان بین ده تا سی بار در روز به مقدار خیلی کم ادرار می کنند. آن ها ممکن است شب از خواب بیدار شوند تا ادرار کنند. تنها دلیلی که باعث تکرر ادرار در این کودکان می شود استرس است و این مشکل پس از چند هفته یا چند ماه به صورت خود به خودی از بین می رود.

۴- دیابت بی مزه
دیابت بی‌مزه، اختلالی نادر در سیستم هورمونی است که در آن، اغلب کمبود هورمون ضد ادراری (آنتی‌دیورتیک) که به طور طبیعی از غده هیپوفیز ترشح می‌شود، اتفاق می‌افتد. در این حالت کلیه به هورمون ضد ادرار واکنش نشان نمی دهد. به همین دلیل کلیه آب ذخیره نمی کند و مقدار زیادی ادرار تولید می کند و کودک احساس تشنگی می کند.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. سلام پسری ۵ساله دارم وزنحدود ۳۰ کیلو الان دوهفتس وه تکرر ادرار گرفته هربار هم ادرار زیادی دفع میکنه همش تشنه میشه ودر حال اب حوردن هستش قرار ببرم ازمایش خیلی نگرانم تو ۱۰ دقیقه ۳بار دفع ادرار داشته امشب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *