۱۸ ماده غذایی که در سه ماه اول بارداری نباید بخوریم!

سه ماه اول بارداری چی نخوریم؟

در سه ماه اول بارداری چی نخوریم

همیشه مصرف موادغذایی مناسب مهم است، اما وقتی حامله هستید، مهم تر است. مواد مغذی ضروری، ویتامین ها، و مواد معدنی وجود دارند که نوزاد به آن ها نیاز دارد. مصرف اکثر غذاها در بارداری مجاز است اما از برخی از غذاها باید در دوران بارداری اجتناب کرد.

غذاهایی که نباید در بارداری بخورید:

۱- گوشت خام:
به علت خطر آلودگی با باکتری های کولیت، توکسوپلاسموز و سالمونلا، باید از مصرف غذاهای دریایی خام و گوشت گاو یا گوشت مرغ پخته نشده اجتناب کرد.

۲- ماهی با جیوه:
باید از مصرف ماهی هایی که حاوی مقادیر زیادی جیوه هستند اجتناب شود. جیوه مصرف شده در دوران بارداری با تاخیر رشد و آسیب مغزی ارتباط دارد. نمونه ای از این گونه ماهی ها شامل: کوسه، اره ماهی، ماهی خال مخالی و تاج ماهی است. ماهی کنسرو شده، مقدار کمتری جیوه دارد، اما باز هم باید به مقدار کم مصرف شود. بعضی از انواع ماهی مورد استفاده در سوشی نیز دارای مقدار زیادی جیوه است بنابراین باید از مصرف آن ها پرهیز کرد.

۳- غذاهای دریایی دودی:
از مصرف غذاهای دریایی دودی و فریز شده نیز باید اجتناب کرد زیرا ممکن است آلوده به لیستریا باشند. مصرف غذاهای دریایی دودی کنسرو شده مشکلی ندارد.

۴- صدف خام:
اکثر بیماری های ناشی از غذاهای دریایی به خاطر پخته نشدن می باشد. پختن باعث می شود عفونت از بین برود اما از عفونت های مرتبط با جلبک جلوگیری نمی کند. صدف خام برای تمام انسان ها ضرر دارد اما در دوران باید حتما باید از مصرف صدف خام پرهیز کرد.

۵- تخم مرغ خام:
از مصرف تخم مرغ خام باید اجتناب کرد. برخی از ادویه های خانگی، سس مایونز، بستنی خانگی و سس هولندایز با تخم مرغ خام تهیه می شود. اگر تخم مرغ پخته شود احتمال قرار گرفتن در معرض سالمونلا کاهش می یابد. بستنی و سس های صورت تجاری با تخم مرغ پاستوریزه تهیه می شود بنابراین خطر ابتلا به سالمونلا را افزایش نمی دهند.

رستوران ها نیز باید در تهیه سس ها و سالادها از تخم مرغ پاستوریزه استفاده کنند.

۶- پنیر نرم:
برخی از پنیرهای نرم حاوی لیستریا هستند. مصرف پنیرهای نرم که با شیر پاستوریزه تهیه شده اند مجاز است.

۷- شیر غیر پاستوریزه:
شیر غیر پاستوریزه ممکن است دارای لیستریا باشد. اطمینان حاصل کنید که شیری که می نوشید پاستوریزه است 

۸- سبزیجات نشسته:
سبزیجات بی خطر هستند و بخش مهمی از یک رژیم متعادل هستند. با این وجود، برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض توکسوپلاسموز باید سبزی به خوبی شسته شود. توکسوپلاسموز ممکن است خاکی را که سبزیجات در آن رشد می کنند را آلوده کرده باشد.

۹- جگر
جگر یا موادغذایی تهیه شده از آن مانند سوسیس جگر را مصرف نکنید، زیرا ممکن است حاوی مقدار زیادی ویتامین A باشند. مصرف بیش از حد ویتامین A می تواند به کودک شما آسیب برساند.

۱۰- مکمل های حاوی ویتامین A
مکمل های مولتی ویتامین، مکمل های روغن جگر ماهی یا هر مکمل حاوی ویتامین A را مصرف نکنید.

۱۱- بادام زمینی
اگر میخواهید در طول بارداری بادام زمینی یا غذای حاوی بادام زمینی (مانند کره بادام زمینی) بخورید، می توانید این ماده غذایی را به رژیم متعادل خود اضافه کنید، مگر اینکه به این ماده حساسیت داشته باشید. 

۱۲- سالاد بسته بندی
سالاد میوه یا سبزیجات بسته بندی خطر آلودگی به لیستریا دارند.

۱۳- الکل
هیچ سطح ایمنی از الکل در طول بارداری وجود ندارد. بهترین کار این است که در طول تلاش برای بارداری، بارداری و شیردهی از مصرف الکل بپرهیزید زیرا الکل به فرزند شما آسیب می رساند.

۱۴- کافئین
سطح بالای کافئین می تواند خطر بروز سقط جنین، وزن کم هنگام تولد و درد زایمان را افزایش دهد. کافئین به طور طبیعی در بسیاری از غذاها مانند قهوه، چای و شکلات یافت می شود. برخی از داروهای سرماخوردگی و آنفولانزا هم حاوی کافئین هستند. قبل از مصرف این داروها با ماما، پزشک یا داروساز صحبت کنید. لازم نیست کافئین را به طور کامل از رژیم خود حذف کنید اما بیش از ۳۰۰ میلی گرم در روز مصرف نکنید. مقادیر تقریبی کافئین موجود در غذاها و نوشیدنی ها عبارتند از:

یک فنجان قهوه فوری: ۶۰ تا ۸۰ میلی گرم
یک فنجان قهوه فیلتر شده: ۶۰-۱۲۰ میلی گرم
یک فنجان چای: ۱۰-۵۰ میلی گرم
۳۷۵ گرم نوشابه: ۴۸٫۷۵ میلی گرم
یک نوشیدنی ۲۵۰ میلی لیتر انرژی زا: ۸۰ میلی گرم
۱۰۰ گرم شیر شکلات: حدود ۲۰ میلی گرم.
بنابراین اگر یک تکه شکلات و یک لیوان قهوه فیلتر شده مصرف کنید، ۲۰۰ میلی گرم کافئین دریافت کرده اید. برای کاهش کافئین، به جای چای، قهوه و نوشابه معمولی از چای و قهوه بدون کافئین، آب میوه یا آب معدنی استفاده کنید.

۱۵- نوشیدنی های انرژی زا
نوشیدنی های انرژی زا در دوران بارداری توصیه نمی شود زیرا ممکن است حاوی مقادیر بالای کافئین باشند.

۱۶- مواد غذایی حاوی خاک
میوه ها، سبزیجات و سالادها را برای حذف همه آثار خاک و گرد و غبار بشویید.

۱۷- مراقب آبمیوه های تازه باشید
آب میوه تازه در رستوران ها و آبمیوه فروشی ها ممکن است حاوی باکتری های مضر از جمله سالمونلا و E. coli باشد. بعضی از فروشگاه ها نیز آبمیوه یخ زده و غیر پاستوریزه به فروش می رسانند. خانم های باردار باید آبمیوه های پاستوریزه مصرف کنند.

۱۸- جوانه های خام
هر گونه جوانه خام، از جمله یونجه، شبدر و تربچه، نخورید. ممکن است پیش از رشد این مواد، باکتری ها وارد دانه شده باشند و این میکروب ها قابل شستشو نیستند.

سایر مواد غذایی که باید در مصرف آنها احتیاط کنید:
زرشک
زعفران
گلپر
شوید
جعفری
دمنوش های گیاهی
عرقیجات گیاهی
پونه
ویتامین سی
کنجد
آناناس
باقلا 

منبع خبر : ooma

اشتراک‌گذاری
4 نظر
  1. در دوران بارداری خوردن زرشک در غذا و به مقدار کم خطری ندارد، اما مصرف آب زرشک ممنوع است.
    چون در بارداری آب زرشک ممکن است منجر به سقط جنین شود.?

  2. مجاز بودن مصرف باقلا در بارداری بستگی به این دارد که شما به این ماده غذایی حساسیت دارید یا خیر. اگر دچار بیماری فاویسم نیستید خوردن باقلا در بارداری بلامانع است.

  3. مصرف هویج در سه ماه اول پاسخ

    میدونم مصرف آب هویج در دوران بارداری مشکلی ندارد، البته بهتر است به خصوص در سه ماهه اول بارداری به میزان زیاد مصرف نشود.

  4. سمنو چون حاوی جوانه گندم و دارای مقادیر بالایی ویتامین ب می باشد و مفید است، اما در بارداری در مصرف هیچ ماده غذایی نباید زیاده روی کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *