خوردن آووکادو در بارداری فواید زیادی دارد. آووکادو سرشار از چربی های مفید و ویتامین E است. البته کالری بالایی دارد و شاید کسانی که وزن شان را مدیریت می کنند باید به طور محدودتری آن را مصرف کنند. همچنین فیبر محلول بیشتری نسبت به سایر میوه ها دارد و حاوی مواد معدنی مفید مانند آهن، مس و پتاسیم است و منبع خوبی از ویتامین B و فولات به شمار می رود. میوه آووکادو به میوه کره ای نیز معروف است.
خوردن آووکادو در دوران بارداری چه فوایدی دارد؟
۱- منبع عالی اسید فولیک در بارداری:
فقدان اسید فولیک کافی می تواند باعث ایجاد نقص های مادرزادی در نوزادان شود. بنابراین، جنین برای رشد و تکامل اندام های خود به اسید فولیک کافی نیاز دارد. آووکادو، غنی از اسید فولیک است و در نیم فنجان از این میوه، حدود ۵ میکروگرم اسید فولیک موجود است.
۲- درمان کم خونی در بارداری:
کمبود آهن در دوران بارداری ممکن است منجر به کم خونی در مادر باردار شود. آووکادو حاوی مقادیر فراوانی از آهن ضروری در دوران بارداری است.
۳- هضم مواد غذایی:
بیماری های معده و یبوست مشکلات رایج دوران بارداری هستند. محتوای فیبر آووکادو، به هضم و آسان تر شدن حرکت های روده ای کمک می کند.
۴- غنی از ویتامین ها:
نام آووکادو همگام با ویتامین هاست. آووکادو، میوه ای کره ای، غنی با ویتامین های B1 ، B2، B5، B6، C،E و K است که وجود همه این ویتامین ها برای رژیم غذایی مادر و رشد جنین ضروری اند.
۵- مصرف آووکادو در دوران بارداری و مقابله با حالت تهوع صبحگاهی:
یکی دیگر از علائم اولیه بارداری، تهوع صبحگاهی است که مادر باردار را در سه ماهه اول بارداری درگیر می کند. آووکادو غنی از ویتامین C است که در بهبود این حالت مفید است .
۶- کنترل سطح کلسترول و قند خون:
مصرف منظم آووکادو، کلسترول و قند خون مادر باردار را کنترل می کند.
۷- تسکین گرفتگی عضلات پا:
گرفتگی عضلات پا نیز در دوران بارداری شایع است و آووکادو می تواند از بروز این حالت پیشگیری کند. آووکادو پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد و پتاسیم همراه با کلسیم باعث تسکین گرفتگی عضلات می شود.
۸- مصرف آووکادو در دوران بارداری و کمک به تکامل مغزی جنین:
یک فنجان آووکادو حاوی ۲۲ میلی گرم کلر است که برای تکامل مغز و اعصاب جنین ضروری است.
۹- غنی از مواد معدنی:
مصرف روزانه آووکادو به واسطه وجود مواد معدنی بالا توصیه می شود. این مواد معدنی شامل: کلسیم، پتاسیم، منیزیم، نیاسین، فسفر، مس، روی و منگنز است که جذب همه آن ها در دوران بارداری ضروری است.
۱۰- کمک به جذب مواد مغذی:
آووکادو نه تنها مواد مغذی بالای مورد نیاز بدن را تامین می کند، بلکه به جذب مواد مغذی از منابع دیگر کمک می کند. به عنوان مثال، آووکادو باعث جذب آنتی اکسیدان کاروتنوئید از سیب زمینی شیرین، سبزیجات برگ دار و هویج می شود.
۱۱- غنی از چربی سالم:
در طول دوران بارداری، کالری اضافی و به خصوص چربی های خوب، برای رشد جنین ضروری است. آووکادو حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است که برای مادر باردار و جنین او مفید هستند.
۱۲- مصرف آووکادو در دوران بارداری و کاهش خطر ابتلا به اضافه وزن:
فیبر رژیمی آووکادو بالاست، از این رو، به کنترل اضافه وزن کمک می کند. تقریبا ۲۵ درصد فیبر آووکادو به شکل محلول است که به باکتری های مفید دستگاه گوارش کمک می کند تا سلامت متابولیک فرد را بهبود بخشند.
۱۳- مصرف آووکادو در دوران بارداری و کاهش خطر ابتلا به پره اکلامپسی:
سطح پتاسیم آووکادو بالاست، از این رو فشار خون فرد را کنترل می کند و سبب کاهش احتمال ابتلا به پره اکلامپسی می شود. در نتیجه، خطر ابتلا به بیماری قلبی را در آینده کاهش می دهد.
میزان مصرف روزانه آووکادو در دوران بارداری چقدر باید باشد؟
مصرف یک آووکادو در روز، از بیماری های مغز و اعصاب جلوگیری می کند. با این حال، بهتر است که مصرف روزانه خود را به نصف یک میوه محدود کنید زیرا مصرف بیش از حد آووکادو- هر چند نادر- می تواند منجر به بروز عوارض جانبی متعددی در مادر باردار شود.
عوارض جانبی آووکادو در دوران بارداری چیست؟
تحت شرایط زیر، ممکن است مجبور شوید تا مصرف آووکادو خود را محدود یا متوقف سازید.
اگر چربی بدن تان بالاست و در حال تلاش برای مدیریت وزن خود هستید، از مصرف بیش از حد این میوه اجتناب کنید. کالری بالا، هر چند از چربی های خوب، می تواند منجر به اضافه وزن شود.
اگر به لاتکس حساسیت دارید، باید مصرف آووکادو را محدود کنید، زیرا میوه هایی چون آووکادو و موز با آلرژی به لاتکس در ارتباط اند.
در صورت بروز موارد فوق بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
در دوران بارداری، آووکادو در زمان های مشخصی مفیدتر از سایر زمان ها است.
بهترین زمان مصرف آووکادو در دوران بارداری:
به سبب محتوای بالای فولات، بهتر است اووکادو را در اوایل بارداری مصرف کنید. سطوح پایین فولات در اوایل بارداری با نقص لوله عصبی جنین همراه است. بنابراین، مصرف روزانه یک آووکادو از اختلالات عصبی جنین پیش گیری می کند.
در ادامه، راه های متعددی برای وارد کردن این میوه در رژیم غذایی بارداری ارائه شده است.
چگونه باید آووکادو را در رژیم غذایی خود گنجاند؟
شما می توانید آووکادو خام را همراه با میان وعده های دیگر مصرف کنید و از آن لذت ببرید.
آووکادو سرخ شده: بافت سخت آووکادوی خام در تهیه سیب زمینی سرخ شده استفاده می شود. بافت کرمی و نرم هسته ی آووکادو، آن را بسیار خوشمزه می کند.
ترشی آوکادو: آووکادو را به قطعات کوچکی خرد کنید و آن را در آب نمک (محلول نمکی) خیس کنید. این ترشی عطر و طعم فوق العاده ای دارد.
آووکادو رنده شده به عنوان چاشنی: بافت سخت آووکادو را به صورت پولک های نرمی درآورید و به عنوان چاشنی روی سالاد، املت و تاکو (غذای سنتی مکزیک) اضافه کنید.
تخم مرغ را با آووکادو بپزید: ترکیب تخم مرغ و آووکادو مزه فوق العاده ای دارد. روی آووکادو یک تخم مرغ بشکنید و پنج دقیقه آن ها را بپزید تا خوراکی سالم و خوشمزه ای تهیه کنید.
منبع خبر : برگرفته از hidoctor