۱۰ نکته مهم/ مادران باردار بخوانند!

۱) استفاده از نمک یددار به میزان لازم در دوران بارداری، احتمال سقط خود‌به‌خود را کاهش می‌دهد و در هوش، شنوایی و بینایی نوزاد تاثیرگذار خواهد بود.
۲) استفاده از ویتامین D برای جذب کلسیم از روده‌ها ضروری است که در دوران بارداری با مصرف مکمل‌های حاوی این ویتامین ‌یا در معرض نورخورشید قرارگرفتن، تامین می‌شود.
۳) بارداری‌های مکرر به‌خصوص با فواصل کم و در سنین پایین، ذخایر آهن بدن مادر را کاهش می‌دهد. زنان بارداری که سابقه کم‌خونی فقر آهن ندارند، می‌توانند از زمان شروع بارداری، حتی از ۲ تا ۳ ماه قبل از باردار شدن، روزانه ۱ قرص اسیدفولیک و از پایان ماه چهارم تا ۴ ماه پس از زایمان، روزانه ۱ عدد قرص آهن مصرف کنند تا از بروز عوارض ذکرشده پیشگیری شود. برای کاهش عوارض احتمالی ناشی از مصرف قرص آهن مانند یبوست، اسهال، درد شکم و تهوع توصیه می‌شود آن را پس از غذا یا شب قبل از خواب میل کرد.
۴)
مادرانی که به اندازه کافی انرژی دریافت نمی‌کنند، در معرض خطر زایمان نوزادان کم‌وزن و کوتاه‌قد قرار دارند و موفقیت آنها در تداوم شیردهی کمتر است. همچنین اگر مادران در دوران بارداری افزایش وزن مناسبی نداشته باشند، رابطه عاطفی بین مادر و شیرخوار در بدو تولد و ۲ سال اول زندگی با اشکال و به سختی برقرار می‌شود.
۵) استفاده از منابع دارای روی، (گروه گوشت) باعث افزایش وزن زمان تولد نوزاد می‌شود.
۶) اجرای یک برنامه‌غذایی متعادل و متنوع با استفاده از گروه‌های مختلف غذایی، می‌تواند تمام نیازهای تغذیه‌ای مادر و جنین را تامین کند به جز نیاز به آهن و اسیدفولیک که باید از طریق دریافت مکمل‌های آن جبران شود. در دوران بارداری به دلیل افزایش حجم خون مادر و رشد جنین و جفت، نیاز به آهن و اسیدفولیک افزایش می‌یابد بنابراین اهمیت دریافت این مکمل‌ها در پیشگیری از کم‌خونی، ضعف و ناتوانی مادر، زایمان زودرس و نقص سیستم عصبی جنین است و باعث تکامل و مقاومت سیستم ایمنی بدن او می‌شود.
۷) دقت کنید امتناع از صرف یکی از وعده‌های غذایی یا فاصله زیاد بین ۲ وعده غذا چون ممکن است در شما ایجاد حالت تهوع کند، مانع رسیدن مواد مغذی به جنین می‌شود. غذاهایی که موادمغذی ناچیز ولی کالری زیادی دارند و باعث سیری شما می‌شوند مانند آبنبات، چیپس و نوشابه‌های گازدار هم مناسب نیستند.
۸) غذاهایی که زیاد پخته یا فراوری شده‌اند، مناسب نیستند چون ارزش مواد مغذی در آنها بسیار کم می‌شود. سبزی‌ها و میوه‌هایی که زیاد در یخچال مانده باشند، برخی از مواد مغذی باارزش خود را از دست می‌دهند.
۹) نوشیدن مشروبات الکلی علاوه بر این که در شرع مقدس حرام است، خطر ناهنجاری‌های مادرزادی را افزایش می‌دهد.
۱۰) مصرف هر نوع دارو، بدون مشورت پزشک ممنوع است.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. اولین و مهمترین نكته ای كه باید مورد توجه قرار دهید این است كه شما بپذیرید كه در این دوران به تدریج وزن اضافه خواهید كرد! این افزایش وزن برای شما ضروری است چرا كه بدن شما باید تغییر كند تا پذیرای فرزندتان برای شروع زندگی باشد. اگر در گذشته با انواع رژیمهای لاغری دست و پنجه نرم كرده اید یا حتی اگر تاكنون هیچ رژیمی را امتحان نكرده اید، شاید برایتان مشكل باشد كه بپذیرید افزایش وزن در طول حاملگی امری طبیعی است و باید رخ دهد. شاید وقتی روی ترازو می روید و می بینید كه عقربه آن هر بار وزن بیشتری را نشان می دهد احساس نارضایتی كنید. بهتر است بدانید بخش عمده ای از اضافه وزن شما مربوط به موارد زیر خواهد بود:

    سینه های شما حداقل ۴۰۰ گرم اضافه وزن پیدا می كند.
    حجم خون در بدن شما بالغ بر ۱۲۰۰ گرم افزایش می یابد.
    هنگام تولد، نوزاد شما حدود ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ گرم وزن خواهد داشت.
    جفت و ضمائم آن، كه مواد غذایی را به جنین شما می رساند حدود ۶۰۰ گرم وزن دارد.
    در طول بارداری، لایه عضلانی رحم شما بطور قابل ملاحظه ای رشد كرده و حدود ۹۰۰ گرم به وزن آن اضافه خواهد شد.
    مقادیری مایع در لابلای بافتهای بدن شما و بصورت مایع آمنیوتیك در اطراف جنین ایجاد می شود كه حدود ۲۶۰۰ گرم وزن خواهد داشت.
    بعلاوه ممكن است مقادیری بافت چربی در طول بارداری در بدن شما تجمع یابد كه بعنوان ذخیره انرژی برای دوران شیردهی كاربرد خواهد داشت و می تواند حدود ۲۵۰۰ گرم در نظر گرفته شود.

    به این ترتیب در پایان دوران حاملگی شما بیش از ۱۱ كیلوگرم نسبت به زمان قبل از حاملگی اضافه وزن خواهید داشت و بسیار مهم است كه به یاد داشته باشید افزایش وزن حین بارداری برای سلامت شما و جنین ضروری است و بخش عمده ای از این اضافه وزن با تولد نوزادتان و بخش دیگر با گذشت زمان كوتاهی پس از زایمان از بین خواهد رفت. بهتر است بیش از آنكه به فكر اضافه وزن باشید، به آنچه می خورید توجه نشان دهید. حذف غذاهای آماده و بی ارزش و نیز انجام منظم فعالیت و ورزشهای دوران بارداری (بهتر است در اولین جلسه مراقبتهای بارداری در مورد ورزشهایی كه می توانید انجام دهید سوال نمائید) می تواند تاثیر مثبتی در احساس شما نسبت به افزایش وزن بارداری ایجاد كند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *