۱.دم کرده جعفری برای مقابله با مشکلات گوارشی
از دل درد، سوزش و ترش کردن معده شکایت دارید؟ این مشکلات معمولاً بعد از صرف غذا به وجود میآیند به خاطر اینکه نمیتوانید به درستی غذا را هضم کنید. در این صورت هیچچیز به اندازهی جعفری راه گشا نیست.
روش استفاده
یک قاشق غذاخوری جعفری را در ۲۵ میلیلیتر آب ریخته و اجازه دهید به مدت حدود ۱۰ دقیقه بجوشد. محلول را صاف کرده و بعد از غذا بنوشید. اگر علائمتان رفع نشد به پزشک مراجعه کنید.
۲.مرهم جعفری برای مقابله با روماتیسم
درد مفاصل بسیار آزاردهنده است و متأسفانه این روزها خیلیها از آن شکایت دارند. برای تسکین این قبیل دردها جعفری را امتحان کنید.
روش استفاده
یک دسته جعفری را در نیم لیتر آب داغ کنید. وقتی آب به جوش آمد زیر آن را کم کرده اجازه دهید به مدت ۲ دقیقه به آرامی بجوشد. جعفریها را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون در مخلوطکن بریزید تا به صورت خمیر دربیاید. سپس این خمیر را روی یک پاچهی نخی پهن کنید و مرهم را روی مفاصل دردناک بگذارید. بعد از دو ساعت پوست را شستشو داده و دوباره این کار را تکرار کنید.
همچنین میتوانید ۱ قاشق غذاخوری جعفری را در ۲۵۰ میلیلیتر آب ریخته، به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و در فواصل روز از این دمنوش میل کنید.
۳.جعفری برای درمان سرفه یکی از علائم برونشیت، سرفههای مکرر است. در این صورت جعفری مانند اکسپکتورانت یا همان خلطآور طبیعی عمل میکند.
روش استفاده
جعفری را به مدت ۵ دقیقه دم کرده و میل کنید.
۴.جعفری همیار لاغری
جعفری خواص دیورتیک دارد یعنی ادرارآور است. از این گذشته حاوی فیبرهایی است که انباشتگی چربیها را کم میکند. این سبزی معطر همچنین باعث کنترل اشتها میشود. برای همین اگر قصد لاغری دارید و میخواهید از شر سلولیتهای مزاحم نیز خلاص شوید جعفری را دریابید.
روش استفاده
به تمام سالادها و غذاهایتان جعفری اضافه کنید. برای اینکه از خواص آن نهایت استفاده را ببرید از آب جعفری غافل نشوید. برای این کار یک دسته جعفری را پاک کرده و بشویید. سپس آن را به تنهایی یا با سبزیجات دیگر در مخلوط کن بریزید و آب آن را میل کنید. تخم جعفری نیز خواص دیورتیک فوقالعادهای دارد. برای این کار به مدت ۱۵ دقیقه نصف قاشق چایخوری تخم جعفری را در یک فنجان آب بخیسانید و میل کنید. مدت زمان ادامهی این دوره ۱۵ روز است.
۵.جعفری برای کاهش خطر سکتهی مغزی
آنتیاکسیدانهای موجود در جعفری باعث کاهش آسیبهای رادیکالهای آزاد میشود که باعث ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میشوند. این سبزی معطر همچنین به کاهش خطر سکتهی مغزی نیز کمک میکند.
روش استفاده
برای پیشگیری از این مشکل توصیه میکنیم به طور مرتب از جعفری تازه، آب یا دم کرده آن استفاده کنید. البته حواستان باشد که جعفری سرشار از ویتامین k میباشد برای همین مصرف آن برای افرادی که داروهای ضد انعقاد مصرف میکنند توصیه نمیشود مگر اینکه تحت نظر پزشک متخصص باشد.
۶.جعفری خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
جعفری میتواند از ابتلا به سرطان کبد، معده، پوست، مغز، سینه و همچنین سرطان تیروئید پیشگیری کند. این سبزی معطر حاوی میزان قابلتوجهی آنتیاکسیدان است که با سرطان مقابله میکنند. جعفری همچنین از رشد و تکثیر سلولهای سرطانزا نیز جلوگیری میکند.
روش استفاده
توصیه میکنیم مصرف جعفری را به برنامهی غذاییتان اضافه کرده و از خواص آن استفاده کنید.
جعفری خواص دیورتیک دارد یعنی ادرارآور است. از این گذشته حاوی فیبرهایی است که انباشتگی چربیها را کم میکند. این سبزی معطر همچنین باعث کنترل اشتها میشود. برای همین اگر قصد لاغری دارید و میخواهید از شر سلولیتهای مزاحم نیز خلاص شوید جعفری را دریابید
۷.جعفری خوشآبورنگتان میکند
اگر رنگ پوستتان کدر شده است به سراغ جعفری بروید. لوسیون تهیهشده از جعفری کثیفی پوست را از بین میبرد و رنگ و رویتان را باز میکند. باید بدانید که جعفری خاصیت ضدالتهابی دارد برای همین برای پوستهای خشک و حساس بسیار مناسب است و قرمزی پوست را از بین میبرد.
روش استفاده
یک فنجان آب بجوشانید و یک دسته جعفری به آن اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. محلول را صاف و در یخچال نگهداری کنید. هر روز صبح و شب از این لوسیون طبیعی استفاده کنید. میتوانید لوسیونتان را به مدت ۵ تا ۶ روز در ظرف شیشهای در بسته و در یخچال نگهداری کنید.
۸.جعفری برای تنظیم سیکل ماهیانه خانمها
جعفری حاوی ترکیبات قاعدهآور است. در واقع این سبزی معطر خواصی دارد که روی دستگاه جریان خون تأثیر میگذارد و به این ترتیب جریان خون را در منطقهی رحم تحریک میکند. جعفری همچنین دردهای این دوره را کاهش میدهد.
روش استفاده
۲ تا ۳ قاشق غذاخوری جعفری را در یک تا دو فنجان آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید. محلول را صاف کرده و میل کنید.
۹.جعفری علیه ورم مثانه و سنگ کلیه
اگر از مشکلات ادراری مانند ورم مثانه (در حالت خفیف آن) رنج میبرید جعفری کمکتان میکند به خاطر اینکه خواص دیورتیک دارد. همچنین این سبزی معطر میتواند باعث پیشگیری و درمان سنگ کلیه شود. چون باعث دفع ضایعات از کلیهها میشود. باید بدانید که همین ضایعات باعث ایجاد درد و گرفتگی عضلات میشوند.
روش مصرف
توصیه میکنیم روزانه حداکثر ۶ گرم برگ و ریشهی جعفری میل کنید (به صورت سبزی یا دمنوش). برای تهیهی دم کرده آن ۲ گرم جعفری را در ۱۵۰ میلیلیتر آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید. روزانه۳ مرتبه از این دمنوش میل کنید. توجه داشته باشید که اگر علائمتان رفع نشد حتماً به پزشک مراجعه کنید.
۱۰.خانمهای شیرده و مصرف جعفری
جعفری جزو گیاهانی است که باعث کند شدن یا قطع ترشح شیر میشود. برای همین توصیه میشود که خانمهای شیرده در مصرف جعفری زیادهروی نکنند. اگر به هر دلیل میخواهید شیرتان قطع شود روزانه ۲ تا ۳ مرتبه دم کرده جعفری میل کنید.
۹ عادت به ضرر شیردهی
قهوه نخورید:
قهوه، چای و نوشابه های کولا دار به دلیل کافئینی که دارند، باعث بی قراری و بی خوابی نوزاد می شوند به همین دلیل آنها را ننوشید.
مصرف شکلات را به حداقل برسانید:
شکلات هم کافئین دارد. به طوری که ۳۰ گرم شکلات تلخ دارای ۵ تا ۳۵ میلی گرم کافئین است. به همین دلیل توصیه می شود در این دوران میزان شکلات مصرفی تان را به حداقل ممکن برسانید.
بروکلی خام نخورید:
بروکلی و حتی گل کلم از سبزی های نفاخ هستند و باعث بی قراری و دل دردهای کولیکی در نوزاد می شوند. به همین دلیل بهتر است بروکلی خام میل نکنید بلکه انواع بخارپز شده آن را تهیه و در حجم کم مصرف کنید.
سیر را فراموش کنید:
بررسی ها نشان داده اند خوردن سیر طعم شیر مادر را تغییر می دهد و ممکن است باعث امتناع نوزاد از خوردن شیر شود. به همین دلیل توصیه می شود نه تنها سیر بلکه تمام غذاهایی که با سیر یا پودر آن تهیه شده اند، مصرف نکنید. حتی پیاز هم بهتر است در این دوران، کمتر استفاده شود.
مرکبات نخورید:
این میوه ها با اینکه سرشار از ویتامین C هستند، باعث بی قراری نوزاد و حتی بروز دانه های قرمز رنگی روی پوستش می شوند به همین دلیل بهتر است کمتر آنها را میل کنید. البته برای تامین ویتامین یادشده خوردن انبه اشکالی ندارد.
آلو بهتر است مصرف نشود:
این میوه خاصیت ملین دارد به همین دلیل بهتر است مادران این میوه را مرتب در برنامه غذایی روزانه شان نداشته باشند.
غذاهای تند و ادویه دار نخورید:
خوردن غذاهای تند و ادویه دار هم طعم شیر را تغییر می دهند و هم باعث بی قراری و نق زدن بی مورد نوزاد می شوند. به همین دلیل توصیه می شود غذاهای تان را با آبلیمو طعم دار کنید نه با ادویه فراوان.
بادام زمینی آلرژی زاست:
این مغز آلرژی زاست به همین دلیل توصیه می شود در برنامه غذایی مادر وجود نداشته باشد زیرا ترکیب های آلرژن موجود در آن ممکن است برای نوزاد ایجاد حساسیت کند.
جعفری میل نکنید:
این سبزی حجم شیر را کم می کند به همین دلیل بهتر است در برنامه غذایی مادر نباشد.
منابع امگا۳ بخورید:
بهتر است منابع غذایی حاوی امگا۳ در این دوران سهمی در رژیم غذایی داشته باشند زیرا دریافت این ماده مغذی به تکامل مغز و سیستم عصبی نوزاد کمک می کند، بنابراین منابع آن که شامل انواع ماهی به خصوص ماهی آزاد و تن است، حداقل ۲ بار در هفته میل کنید.
آب بنوشید:
بررسی ها نشان داده اند خانم ها در دوران شیردهی به ۳ تا ۴ لیتر آب نیاز دارند و باید حداقل ۲ لیتر آب در روز بنوشند. مصرف انواع مایعات و نوشیدنی ها می تواند از کمبود آب پیشگیری کند.
شیر را فراموش نکنید:
در دوران شیردهی خانم ها به ۳ تا ۴ واحد لبنیات نیاز دارند. این موادغذایی منابع پروتئین، کلسیم، ویتامین D و مایعات هستند. خوردن شیر و ماست به وسیله مادر می تواند موادمغذی ای را به نوزاد برساند که به روند رشدش کمک می کنند.
گوشت بخورید:
بهتر است گوشت قرمز بدون چربی میل کنید زیرا نیاز بدن به پروتئین و ویتامین B۱۲ در این دوران افزایش می یابد. در ضمن نیاز به انرژی نیز در دوران شیردهی زیاد است، به همین دلیل توصیه می شود منابع آهن مصرف شوند زیرا دریافت آهن و پیشگیری از کمبود آن، تامین کننده انرژی مورد نیاز بدن خواهدبود.
برنج قهوه ای را انتخاب کنید: برنج از موادغذایی ای است که انرژی را تامین می کند و حجم شیر را افزایش می دهد. البته توصیه می شود نوع قهوه ای آن را مصرف کنید.
جو را فراموش نکنید: جو از موادغذایی ای است که باعث آرامش مادر می شود و به تولید شیر کمک می کند. این ماده غذایی باعث ترشح هورمون اکسی توسین می شود که در تولید شیر دخیل است، بنابراین خوردن سوپ جو، نان جو و هر غذایی که از جو تهیه شده است، به شما توصیه می شود.
اسفناج میل کنید: اسفناج از سبزی های منبع مناسب ویتامین K ،A و اسیدفولیک است. در ضمن، فیتواستروژن دارد که دریافت آن بافت پستان را تقویت و به روند شیردهی کمک می کند. پس بورانی اسفناج را فراموش نکنید.
آب هویج بنوشید:
بررسی ها نشان داده اند نوشیدن آب هویج قبل از ناهار به تقویت شیردهی و افزایش حجم شیر کمک می کند. هویج از سبزی های مغذی سرشار از بتاکاروتن و فیتواستروژن هاست. به همین دلیل نوشیدن آب آن به روند شیردهی کمک می کند و عادت به خوردن آن به خانم های شیرده توصیه می شود.
زردآلو را فراموش نکنید:
خوردن این میوه به خصوص نوع خشک آن برای حفظ تعادل هورمون هایی که در روند شیردهی موثر هستند، توصیه می شود. به علاوه، عادت به خوردن آن به افزایش حجم شیر نیز کمک می کند و به دلیل داشتن تریپتوفان، سطح پرولاکتین را در حد مناسب نگه می دارد.