آب تره تقویتکننده کبد است. نقش کاسنی در رفع امراض کبدی قطعی است و کبد را زهکشی و مواد زاید را دفع میکند. بادام و روغن بادام (روغن آراشید) برای کبد و کیسه صفرا بسیار مفید است. از زرشک، شربت و مربا تهیه میکنند و زرشکپلو را چنانچه با زعفران میل کنند برای رفع اختلالات کبدی بسیار سودمند است.
جوشانده جو برای بیماران کبدی تجویز میشود. این جوشانده منبع ویتامین B است. جعفری یا جوشانده آن اشتهاآور است و برای معالجه بیماران کبدی بسیار مفید است. نعناع و خانواده آن تسکیندهنده درد کبد و بیماری آن است. سبوس گندم برای رفع نارساییهای اعمال کبد اثر شفابخش دارد. نقش گریپفورت و انواع مرکبات در معالجه اختلالات کبدی قطعی است. خیار که خوب جویده یا رنده شود و یا آب خیار برای کبد مفید است. آووکادو که با روغن زیتون و آب لیمو و کمی خردل قبل از غذا میخورند برای تقویت فعالیت سلولهای کبدی و رفع ناراحتی کبدی بسیار مفید و ثمربخش است.
اگر آب آلبالو یا نصف استکان شربت آلبالو را در یک لیوان آب سرد حل کرده و در هنگام نارسایی کبدی میل کرده و چند روز تکرار کنند نتیجه مطلوب حاصل میشود. کشمش، آب انگور، سیب، انار و آب همه میوهجات، فعالیت سلولهای کبدی را افزایش میدهد. در نتیجه ناراحتیهای کبدی و احتقان کبدی بسیار مفید و شفابخش است. تمشک و توت فرنگی و انواع توت برای کبد بسیار مهم است. میوههای دیگری که برای رفع اختلالات کبدی لازم و ضروری است عبارتند از:
کدو، گلابی، نارگیل، سیب، آلو یا آلو زرد، گوجه سبز، انجیر، زنجبیل، هویج (باید کم خورده شود)، کرفس، شاهی، ترتیزک، روغن زیتون، انگور، خربزه و گرمک، آبغوره، دارچین، ترب و تربچه، بادنجان رسیده، موز، هلو و شلیل.
بر اساس تحقیقات انجام شده که یک دهه به طول انجامیده و با تکمیل پرسشنامه و مطالعات میدانی انجام گرفته مهمترین گیاهان مناسب برای بیماران کبدی عبارتند از: گل گندم، کاسنی، شنگ، هندوانه ابوجهل، سنجد، مرغ، نعناع، شبد زرد، سورنجان و انجیر.
و گیاهانی که برای بیماران کبدی مضر شناخته شدهاند عبارتند از: گوجه فرنگی، بادنجان، اسفناج، پسته، زردآلو، کاکائو، شلغم، کلم، زردچوبه.
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…
جالب است بدانید عواملی چون کاهش ناگهانی وزن، سوءتغذیه و تغذیه وریدی ممکن است باعث تغییر متابولیسم بدن و ابتلا به این بیماری شوند. حتی انجام بعضی جراحیهای شکم ازجمله برداشتن کیسه صفرا، قسمتی از روده یا معده، جراحی لوزالمعده و مصرف بعضی داروهای خاص ازجمله هورمون استروژن و کورتونها نیز از علل زمینهساز کبد چرب محسوب میشود.