گلپر یکی از معروفترین گیاهان در طب سنتی برای درمان بیماریهای گوارشی بهخصوص نفخ محسوب میشود.
گلپر، هضمکننده غذا و تقویتکننده معده است. برای بهره بردن از خواص ضدنفخ گلپر، بهتر است یك گرم از پودر دانههای این گیاه را همراه رازیانه بعد از غذا و با آخرین لقمه به اندازه نصف قاشق غذاخوری بخورید.
از آنجا که گلپر طبیعت گرم و خشکی دارد، افراد گرم مزاج باید دانههای این گیاه را یک شب در سرکه بخوابانند و بعد از ۲۴ ساعت و خشک شدن دانهها، آن را در روز، پودر و استفاده کنند.
غیر از خواص درمانی از دیگر کاربردهای گلپر در طب سنتی، تلطیف گوشتها بهخصوص گوشت آبزیان و ماهی است و توصیه میشود به عنوان ادویه در پخت ماهی از گلپر استفاده کنید.
اما مصرف بیش از ۲ گرم گلپر در روز در دوران بارداری بهخصوص ۳ ماهه اول جایز نیست زیرا باعث سقط جنین میشود. گاهی مصرف گلپر در افراد گرم مزاج باعث سردرد میشود، در این صورت میتوانند گلاب بو کنند تا سردردشان رفع شود.
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…
سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد در ۱۰ ماهه سال جاری صدور مجوز سقط جنین درمانی در مراکز پزشکی قانونی کشور ۱۴.۶ درصد رشد داشته است.
این آمار روز شنبه هشتم اسفند ماه در وبسایت رسمی سازمان پزشکی قانونی کشور منتشر شده است.
بر اساس این گزارش، در ۱۰ ماه اخیر پنج هزار و ۸۰۶ مجوز سقط جنین صادر شده است.
طی این مدت هشت هزار و ۱۳۱ نفر برای دریافت مجوز سقط جنین درمانی به مراکز پزشکی قانونی در سراسر کشور مراجعه کردهاند که تنها با ۷۱.۴ درصد این درخواستها موافقت شده است.
در استانهای تهران با ۸۷۳ مجوز، خراسان رضوی با ۶۳۵ و خوزستان با ۴۸۲ مجوز، بیشترین سقط جنینهای «قانونی» طی ۱۰ ماه اخیر انجام شده است.
استان سمنان هم با ۲۴، خراسان جنوبی ۴۷ و ایلام با ۵۱ مجوز کمترین آمار را در این زمینه داشتهاند.
یکی از مهمترین شروط صدور مجوز سقط درمانی در پزشکی قانونی، «سن بارداری» است که بر اساس قانون باید قبل از چهار ماهگی و یا پیش از ۱۹ هفتگی باشد.
براساس آمارهای رسمی سالانه ۲۲۰ هزار سقط جنین در ایران صورت میگیرد که به گفته مقامهای مسئول تنها «هفت هزار مورد از این سقط جنینها» با مجوز است. سقط جنین غیرقانونی در مواردی منجر به مرگ مادر نیز شده است.
قوانین ایران محدودیتهای زیادی برای سقط جنین در نظر گرفته و بر اساس آنها، این اقدام تنها در شرایط خاصی مجاز است.
فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر ممانعت از حق سقط جنین را «خشونت علیه زنان» دانسته و اعلام کرده «قوانین سرکوبگری که دسترسی به سقط جنین را جرم میانگارند هنوز در تمام قارهها جاری و ناقض جدی حقوق زنان هستند.»
عبدالکریم لاهیجی، رئیس این فدراسیون با «خشن و مرگبار» توصیف کردن این قوانین گفته «آنها نه تنها بدن زنان را کنترل میکنند، بلکه زنان را ناچار میکنند به سقط جنین زیرزمینی و ناامن و همراه خطرهای جدی برای سلامتیشان متوسل شوند که گاهی زندگی آنها را به خطر میاندازد.»
خدیجه شریف، هماهنگکننده گروه اقدام حقوق زنان در فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر نیز در این باره گفته محکومیت کیفری به خاطر سقط جنین زیرزمینی به شمار قربانیان در میان زنانی که در شرایط تحملناپذیر زندگی میکنند، میافزاید.
اصطلاح سقط (abortion) که در برخي از بيماران اثر منفي دارد، بتدريج توسط لغت miscarriage در حال جايگزيني است. هر دو اصطلاح در اصل مؤيد دفع محصولات حاملگي قبل از هفته ي بيستم بارداري هستند، اما پزشکان عموماً جهت توصيف دفع محصولات حاملگي در سه ماهه اول از اين اصطلاحات استفاده مي کنند. اين محدوده هاي زماني توافقي بعلت پيشرفت در سونوگرافي تشخيصي و بيولوژي تکاملي کمتر مودر استفاده قرار مي گيرند. دوره ي پيش روياني (Preembryonic) از اولين روز آخرين سيکل قاعدگي تا ۵ هفته بعد از آن است. دوره ي روياني (embryonic) از هفته ي ۶ بارداري تا هفته ۹ بوده، دوره جنيني (fetal) از ۱۰ هفتگي تا زمان زايمان را شامل مي شود.
خب ؟؟؟؟
منظور از این مقاله بلند بالا چیه ؟