اکثر کودکان در حدود یک سالگی راه می روند اما اگر تا ۱۸ ماهگی مهارت راه رفتن را بطور مستقل پیدا نکرد حتما با متخصص اطفال مشورت کنید.
دختر من ۱۳ ماهش هست اما هنوز با قوت و کامل راه نمیره؟ بعد از چند قدم میفته.. خیلی نگرانم چکار باید بکنم؟ دختر اولی من ۱۲ ماهگی کامل راه می رفت..
کودک در چند ماهگی راه می رود؟
اکثر کودکان اولین گام های خود را در حدود یک سالگی خود بر میدارند. اما محدوده نرمال برای راه افتادن کودکان بسیار وسیع است. اگر کودک یک ساله شما هنوز راه نمیرود، نگران نباشید. چیزی که مهم است پیشرفت مهارت های او در راه رفتن است.
پس از برداشتن اولین قدم ها، کودک خم شدن و دوباره ایستادن را می آموزد. اگر کودک شما تازه راه افتاده است، به احتمال زیاد شیفته اسباب بازی هایی میشود که میتواند بکشد یا هل دهد و به او در تاتی تاتی کردن کمک میکند.
کودکانی که خزیدن و چهار دست و پا رفتن را دیرتر شروع میکنند، زمان بیشتری (چند هفته یا ماه) برای خوب راه رفتن سپری میکنند. البته تا زمانی که روند مهارت یابی او ادامه دارد جای نگرانی نیست.
یادگیری مهارت راه رفتن در کودکان بسیار متفاوت است. بعضی زودتر شروع میکنند، بعضی دیرتر. اما اگر فکر میکنید کودکتان توانایی فیزیکی ضعیفی دارد یا تاخیر زیادی در راه افتادن او حس میکنید (مثلا ۱۸ ماه)، موضوع را با دکتر متخصص اطفال مطرح کنید.
زیرا ممکن است تاخير در تكامل سيستم عصبی حركتی یا ضعف عضلانی و مشکلات استخوانی و اختلالات مفصل لگن در کار باشد.
صدای ایران: یک کارشناس ارشد کار درمانی و توانبخشی گفت: راه افتادن کودک باید در فاصله بین ۹ تا ۱۳ ماهگی اتفاق بیفتد و در غیر این صورت باید برای درمان او به کار درمانی و توانبخشی پرداخت.
محمدرضا میرزایی درباره کار درمانی و توانبخشی گفت: کار درمانی شاخه ای از علوم پزشکی است که فرد را به گونه ای بازپرآوری می کند که توانایی آن را داشته باشد که به صورت مستقل زندگی کند و مولد باشد بگونه ای که از زندگی خود لذت ببرد.
وی افزود: افراد مختلفی هدف اقدامات کار درمانی هستند از جمله کودکانی که به دلیل ناهنجاری های مادرزادی و یا اختلالات ذهنی توانایی های طبیعی را ندارند و همچنین افرادی که به دلیل افزایش سن توانایی مراقبت از خود را ندارند.
این کارشناس ارشد کار درمانی ادامه داد: افرادی که به دلیل تصادفات قادر به بازگشت به زندگی طبیعی و شغلی خود نیستند نیز از جمله افرادی هستند که نیاز به خدمات توان بخشی و کار درمانی دارند.
میرزایی خاطر نشان کرد: کار درمانی در چند حیطه فعالیت می کند که از جمله می توان به حیطه های نورولوژی و ارتوپدی اشاره کرد. در حیطه نورولوژی بیماران شامل بیماران ام اس، پارکینسون ، سکته های مغزی و فلج مغری می شوند و در حیطه ارتوپدی شامل شکستگی های اندام فوقانی، ضایعات تاندومی ، محدویت های دامنه حرکتی مفاصل و همچنین عصبی می شوند.
وی افزود: کار درمانی در زمینه ذهنی کودکان شامل درمان کودکان پیش فعال ، اتیسم و اختلالات یادگیری و … می شود. همچنین ناهنجاری های حسی و حرکتی ، ناهنجاری های مادرزادی ستون فقرات و نیز تاخیر رشدی از جمله دیگر مواردی است که در توابخشی به کودکان کمک می نمایند.
این کارشناس ارشد کار درمانی ادامه داد: مراحل رشد یک نوزاد شامل گردن گرفتن، سینه خیز رفتن، غلت زدن، چهار دست و پا رفتن، ایستادن و را رفتن می شود که بچه ها ممکن است در هر یک از این مراحل به هر دلیلی دچار تاخیر رشدی باشند.
میرزایی خاطر نشان کرد: به عنوان نمونه کودکی که باید بین ۹ تا ۱۳ ماهگی راه بیفتد ممکن است راه افتادنش به هر دلیلی به تاخیر بیفتد، نیاز به خدمات توانبخشی دارد که روی عضلات و مفاصل او کار شود تا بتواند ثبات مفصلی و تعادل را بدست آورد و بتواند پیش نیازهای راه رفتن را در کار درمانی بدست آورد که کار درمانی تمام این مراحل را تسهیل می کند.