کمک هزینه بارداری به چه کسانی تعلق می گیرد؟/ میزان آن چقدر است؟

کاربری در صفحه مشکلات مردم نوشته است: " من باردار هستم و به دلیل شرایط سختی که دارم دایم باید مرخصی از محل کارم بگیرم اما برای من مشکل شده مرخصی زایمان را می توانم قبل از زایمان استفاده کنم؟"
در این زمینه روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی پاسخ داد: کمک هزینه بارداری در صورتی به بیمه شدگان زن پرداخت می شود که ظرف یک سال پیش از زایمان، حق بیمه ٦٠ روز کار را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرده باشند، در مدت استراحت مشغول کار نبوده مزد یا حقوق دریافت نکرده باشند، در تاریخ اعلام بیماری، مشغول به کار بوده و یا در مرخصی استحقاقی باشند.

میزان کمک هزینه بارداری ، معادل دو سوم آخرین مزد یا حقوق بیمه شده با در نظر گرفتن روزهای استراحت است که بدون کسر ٣ روز اول پرداخت می‌شود. نحوه محاسبه آخرین مزد یا حقوق بیمه شده به این ترتیب است که کل مبالغ مشمول کسر حق بیمه که بیمه شده در آخرین ٩٠ روز قبل از استراحت دریافت کرده است، با هم جمع می‌شود و بر تعداد روزهای کارکرد بیمه شده در این مدت تقسیم می‌شود.

کمک هزینه بارداری از اولین روز شروع استراحت، محاسبه و پرداخت می‌شود. مدت مرخصی زایمان برای مادرانی که فرزاندانشان را از شیر خود تغذیه می‌کنند، ٦ ماه است که ٣ ماه آن می‌بایست بعد از دوران زایمان باشد.

چنانچه بیمه شده زن درطول دوره بارداری به عوارضی دچارشود که سلامتی مادر و فرزند را تهدید کند و طبق نظرپزشک معالج و تائید شورای پزشکی سازمان نیازبه استراحت پزشکی داشته باشد. غرامت دستمزد این ایام پرداخت خواهد شد.

مدارک لازم برای دریافت کمک هزینه بارداری وغرامت دستمزد ایام بارداری
دفترچه درمانی، گواهی پزشک معالج، تائیدیه مراجع پزشکی ذیربط (حسب مورد).

مدت دریافت غرامت دستمزد ایام بارداری، جزو سوابق بیمه‌ای بیمه شدگان زن محسوب می‌شود.

چنانچه بیمه شده زن شاغل به استناد گواهی پزشک معالج قبل از تاریخ زایمان به دلیل استعلاجی (غیر از مسأله بارداری) نیاز به استراحت پزشکی داشته باشد، مدت مرخصی استعلاجی از ٦ماه استراحت زایمان آنان کسر نخواهد شد و مطابق ضوابط و پس از تأیید مرجع پزشکی ذیربط ایام بیماری قابل پرداخت خواهد بود.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *