۱) خوشرو باشید و سخت نگیرید؛ اگر لیوان شربت در دست یکی از مهمانان بلغزد و رومیزی زیبایتان لک شود، چه کار میکنید؟ عصبانی میشوید؟ اگر میخواهید میزبان خوبی باشید، این راهش نیست. باید به خودتان نهیب بزنید که این اتفاق قطعا ناخواسته بوده و نگذارید مهمانتان در خجالت و شرمندگی بماند. زود رومیزی را عوض کنید، همه چیز را عادی جلوه بدهید و صحبت را به سمت و سوی دیگری بکشید یا حتی از در خنده و شوخی وارد شوید و بگذارید همه حاضران به آسانی از کنار ماجرا بگذرند. اگر میخواهید میزبان خوبی باشید، راهش این است. فراموش نکنید که این لحظههای با هم بودن بر نمیگردند.
۲) مهمانانتان را متناسب دعوت کنید؛ بهتر است کسانی را به یک مهمانی واحد دعوت کنید که از نظر سن و سال، تحصیلات، موقعیت اجتماعی و سایر ویژگیهای اینچنینی با یکدیگر هماهنگ و همگن باشند. اینطوری، هم مهمانانتان بیشتر احساس راحتی خواهند کرد، هم خودتان بهتر میتوانید مجلس را اداره کنید.
۳) بچهها را از قلم نیندازید؛ معمولا در مهمانی بزرگترها، بچهها مظلوم واقع میشوند. میزبان خوب به بچههای مهمانانش هم فکر میکند. کودکان را میتوانید با روشهایی آسان و ارزان سرگرم کنید. مثلا میتوانید چند بازی گروهی تدارک ببینید و از بچههای حاضر در مهمانی بخواهید با نظارت خودتان در آن شرکت کنند و در پایان هم به آنها جایزه بدهید. اگر خوراکیهای مورد علاقه بچههای میهمانتان را هم بشناسید، که چه بهتر. میتوانید راحتتر خوشحالشان کنید.
۴) بابت هر هدیهای تشکر کنید؛ به هر مناسبتی اگر مهمانان برای شما هدیهای آوردند، هر چقدر هم که هدیهشان نامتناسب، ساده یا ارزان بود، شما به عنوان یک میزبان خوب فقط باید به انگیزه مثبتی توجه کنید که در پشت هدیه دادن، پنهان است. حسابی تشکر کنید و هدیه را با روی باز بپذیرید.
۵) شهرتان را معرفی کنید؛ مناطق دیدنی شهرتان ممکن است برای خودتان عادی شده باشد، ولی مهمانان شما مسلما شور و شوق زیادی برای بازدید از همان مناطق دارند. با خوشرویی راهنماییشان کنید و فهرستی از مناطق دیدنی شهر را در اختیارشان بگذارید و اگر از خودتان هم تقاضا کردندکه به عنوان راهنما همراهشان بروید، نه نگویید.