۱- استعدادها و تواناییهای کودکانتان را بازگو کنید و آنها را به خاطر داشتن این توانایی تشویق کنید. برای عمل کردن به این دستور باید از فرزندتان توقعات واقعی داشته باشید و ناتوانیهای او را در زمینههای گوناگون بپذیرید. در واقع باید انتظاراتتان را به گونهای تنظیم کنید که با توجه به تواناییهای کودک، نه زیاد و نه کم باشد. همچنین این انتظارات باید بر اساس علایق و تواناییهای کودک تنظیم شود و نه توقع دیگران، در این میان، موفقیت های کودک را نیز جشن بگیرید! در ضمن اینکه تواناییهای کودکتان را نباید با سایر کودکان مقایسه کنید و همیشه نشان دهید که از یکتایی او در زمینههای مختلف خوشحالید.
۲- فرزندتان را تشویق کنید تا احساساتش را بیان کند و به آن احساسات احترام بگذارید.
اجازه دهید کودکتان همه احساسات از قبیل درد، ترس،عصبانیت،خوشحالی و هیجان را تجربه کند و درباره چگونگی به وجود آمدن آن حس با کودک صحبت کنید. بدون اعمال خشونت به فرزنتان بیاموزید که میتواند خیلی از احساساتش مثل عصبانیت را کنترل کند.
۳- احترام و صداقت متقابل را به کودک نشان دهید
سعی کنید با مخالفتها موافق باشید، خواستههای خود را برای صحبت کردن درباره موضوعات مختلف بیان کنید و همانطور که به صحبت کردن علاقه نشان میدهید، سعی کنید شنونده خوبی باشید. کودک را به سوال کردن تشویق کنید و از پرسشهایش استقبال کنید و اگر جواب سوالی را نمیدانید، صادقانه اعتراف کنید.
۴- کودکتان را مستقل و وابسته به خودش تربیت کنید.
به کودک بیاموزید که در زندگی با فراز و نشیبهای بسیاری روبرو خواهد شد. اعتماد به نفس را در توانایی فرزندتان برای حل مشکلات و مواجه شدن با تجربههای جدید نشان دهید.
۵- تحت هر شرایطی به فرزندتان محبت کنید.
رفتارهای مثبت را در کودک پرورش دهید. به فرزندتان کمک کنید از اشتباهاتش درس بگیرد. اگر خودتان اشتباهی میکنید، حتماً عذرخواهی کنید و به فرزندتان ارزش بخشیدن، همکاری و شکیبایی را بیاموزید و در کنار آن انضباط، عدالت و ثابتقدمی را نیز به او نشان دهید.
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…