هر ۳۰ دقیقه افزایش زمان استفاده از صفحه نمایش احتمال به تاخیر انداختن سخن گفتن رسا توسط کودک را ۴۹ درصد افزایش می دهد …
برای کودکان کتاب بخوانید تا زودتر زبان باز کنند!
محققان دانشکده پزشکی نیویورک در مطالعه ای بیش از ۲۵۰ جفت مادر و کودک را در یک دوره چهار ساله تحت نظر قرار دادند تا میزان درک لغات و نیز مهارت های کتاب خواندن آنها را مشاهده کنند.
آنها یافته های خود را با کمیت کتاب خواندن برای مثال میزان کتاب های موجود در خانه و روزهایی که در هفته صرف با هم کتاب خواندن می شد و نیز کیفیت کتاب خواندن مشترک مقایسه کردند.
کیفیت کتاب خواندن با پرسش سوال هایی از والدین در مورد اینکه آیا با کودکان خود در مورد کتابی که برای آنها خوانده اند، گفت و گو کرده اند و اینکه آیا کودک با تصاویر موجود در صفحات کتاب تعامل داشته است و برای شخصیت های داستان احساسات نشان داده است و نیز آیا داستان های خوانده شده مرتبط با سن کودک بوده است، ارزیابی شد.
محققان همچنین با در نظر گرفتن تفاوت های اجتماعی و اقتصادی متوجه شدند می توان کیفیت و کمیت کتاب خواندن در اوایل دوران کودکی، تقویت دامنه لغات کودک را در چهار سالگی پیش بینی کرد.
محققان خاطر نشان کردند که کیفیت کتاب خوان در اوایل دوران کودکی مهارت های قوی خواندن کودک را در سن پایین تر پیش بینی می کند و کیفیت و کمیت کتاب خواندن برای کودکان نوپا به شدت با مهارت های سوادی کودک مانند توانایی نوشتن نام در چهار سالگی ارتباط داشت.
محققان یافته های این مطالعه را مهیج عنوان کردند زیرا آنها نشان می دهند که کتاب خواندن برای کودکان کم سن و سال حتی اگر در اوایل دوران طفولیت آغاز شود، تاثیر مداومی بر زبان، سواد و مهارت های اولیه کتاب خواندن آنها دارد.
تبلت و موبایل سخن گفتن کودکان را به تاخیر می اندازد
یک تحقیق جدید که در نشست سالانه انجمن علمی اطفال در سن فرانسیسکو ارائه شد، نشان می دهد که به ازای هر۳۰ دقیقه در روز که کودک نوپا به یک صفحه نمایش دستی نگاه کند، احتمال به تاخیر افتادن سخن گفتن رسا در وی ۵۰ درصد افزایش می یابد.
پژوهشگران در این تحقیق ۸۹۴ کودک شش ماهه تا دو ساله را در یک دوره زمانی سه ساله در تورنتو بررسی کردند.
۲۰ درصد از این کودکان در سن ۱۸ ماهگی، به گفته والدین آنها تقریبا ۲۸ دقیقه در روز از یک دستگاه دستی اعم از گوشی همراه یا تبلت و یا هر وسیله مشابه دیگر استفاده می کردند.
محققان با استفاده از غربالگری متوجه شدند که هر چه زمان استفاده کودک از صفحه نمایش دستی بیشتر باشد، احتمال به تاخیر افتادن گفتار رسا در وی بیشتر است.
محققان همچنین به این نتیجه رسیدند که هر ۳۰ دقیقه افزایش زمان استفاده از صفحه نمایش احتمال به تاخیر انداختن سخن گفتن رسا توسط کودک را ۴۹ درصد افزایش می دهد.
بچه ام دوسالشه وهنوز خوب حرف نمیزنه