چه پوشکی بهتر است؟

آزمون و خطاست که به شما میفهماند کدام پوشک برای بچه شما و برای اوقات مختلف شبانه روز مناسب است. شاید لازم باشد ۲ یا ۳ مدل مختلف را همزمان داشته باشید تا یک مدل را برای طول روز، یکی را برای شب و یکی دیگر را برای مهمانی و سفر استفاده کنید. راهنمایی این صفحات در مورد مارکها هم در نهایت ممکن است برای هركس متفاوت باشد. بسته به سلیقه شخصی شما، بودجه تان و حتی فیزیک بدنی فرزندتان، ممکن است انتخاب شما متفاوت باشد. بنابراین در خرید پوشک به این نکته ها توجه کنید:

فرزند شما چقدر در طول روز ادرار می کند؟

مقدار ادرار بچه ها با هم متفاوت است. بعضی از بچه ها را لازم است هر دو ساعت یک بار تعویض کرد، وگرنه پوشکشان پس میدهد. بعضی دیگر هستند که اصولا شب ها تا صبح تمیز می مانند و جایشان را خیس نمیکنند. بنابراین باید بدانید در روز چند پوشک و در چه زمان هایی لازم دارید. برای بچه هایی که شب تا صبح پاک می مانند، میشود هر پوشکی را در شب استفاده کرد؛ اما اگر کودک تان شبها خودش را خیس میکند، باید به فکر پوشکی باشید که در اثر غلت زدن نم پس ندهد و حداقل ۱۰ ساعت هم جذب کند.

دختر است یا پسر؟

دخترها خیلی حساس تر از پسرها هستند. پوشک های دارای کرم و لوسیون و پوشک های دارای لایه آبی جاذب ممکن است برای دخترها حساسیت زا باشند و حتی موجب عفونت ادراری و عفونت داخلی شوند. با این وجود این کرم ها بوی خوبی دارند و برای پسرها می توانند گزینه خوبی باشند.

لایه کتانی یا پلاستیکی؟

بیشتر پوشک های غیرایرانی لایه روییشان از کتان است؛ اما پوشک های ایرانی به جز یکی، دو تا بقیه پلاستیکی هستند. از طرفی لایه های کتانی، موجب ایجاد جریان هوا میشود و از ماندن خیسی و سوختگی پای کودک جلوگیری میکند. از طرفی هم احتمال پس دادن خیسی در پوشک های کتانی بیشتر است؛ چیزی که مادران باتجربه از آن تحت عنوان سردی روی پوشک نام می برند. در مورد بچه هایی که حجم ادرارشان زیاد است، خصوصا اگر شب تا صبح هم خودشان را خیس میکنند، باید از پوشکهای پلاستیکی برای شب ها استفاده کرد.

فرزندتان تپل است یا ظریف؟

بچه های تپل نیاز به پوشک هایی دارند که کش های نرمی دور پای آنها وجود داشته باشد. چسب های پهن، ران پای بچه های تپل را میبرد.

فرزندتان حرکت می کند؟

بچه هایی که مینشینند، چهار دست و پا میروند یا راه می روند، نیاز به پوشک هایی دارند که خیلی خوب و محکم روی تن بایستند. کش دور کمر و دور پا و ظریف بودن پوشک به این موضوع کمک میکند. 

چقدر می توانید هزینه کنید؟

یادتان باشد یک پوشک براي یکی و دو روز نیست. به طور متوسط روزانه ۵ عدد پوشک لازم دارید و این سیر ممکن است تا ۲ یا ۳ سالگی فرزندتان طول بکشد. علاوه بر این بچه ها کلی خرج دیگر هم دارند. بنابراین به فکر باشید و تا جایی که کیفیت به شما اجازه میدهد، ارزان ترین گزینه را انتخاب کنید. ضمنا حواستان هم باشد ارزانی، موجب ضررتان نشود! پوشک ارزانی که به دلیل کیفیت پایین مجبورید هر ۲ ساعت یک بار آن را عوض کنید، بهتر از پوشک گرانی که می توانید آن را ۶ ساعت ببندید، نیست.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. علت بثورات پوشكي چيست؟

    علت اصلي رطوبت است. نوزادان زياد ادرار مي‌كنند و داراي دفعات متعدد دفع مدفوع آبكي هستند. حتي پوشك‌هاي داراي قدرت جذب كنندگي زياد نيز سبب مرطوب شدن پوست ظريف كودك مي‌شود. اگر پوشك كودك براي زمان طولاني كثيف بماند، احتمال ايجاد بثورات پوشكي در طفل زياد است؛ لازم به ذكر است كه پوشك مي‌تواند سبب آسيب ناحيه نشيمنگاهي در شيرخواراني شود كه پوست حساسي دارند، حتي اگر والدين‌شان مرتب پوشك آنها را تعويض كنند. شيرخواران بزرگ‌تر در صورت ابتلا به يك بيماري و مصرف آنتي‌بيوتيك‌ها ممكن است دچار اسهال شوند، كه خود ممكن است سبب بثورات پوشكي شود.

    ۷ نکته براي پيشگيري از ادرارسوختگي

    ۱كهنه يا پوشك خيس نوزاد را هر چه سريع‌تر تعويض كنيد.
    ۲ شب‌ها معمولا نوزاد به فاصله كوتاهي پس از به خواب رفتن ادرار مي‌كند. بنابراين تعويض كهنه يا پوشك در اين هنگام از ادرار سوختگي شبانه جلوگيري مي‌كند.
    ۳ پس از هر بار دفع ادرار يا مدفوع، موضع را با آب ساده يا صابون بچه شسته، خوب آبكشي كنيد. سپس موضع را خشك نموده و بگذاريد تا قبل از بستن مجدد هوا بخورد. مي‌توانيد قبل از بستن مجدد، از پودر تالك استفاده کنيد.
    ۴ هرگز از قسمت‌هاي خيس كهنه براي پاك كردن نوزاد استفاده نكنيد زيرا با اين كار خود آلودگي را روي پوست نوزاد پخش خواهيد كرد.
    ۵ توجه داشته باشيد كه كيفيت، لطافت و قدرت جذب پوشك يا كهنه بچه در پيشگيري از اين مشكل بسيار مهم است.
    ۶ در صورت استفاده از كهنه‌هاي پارچه‌اي، آنها را با محلول‌هاي ضدعفوني‌كننده‌اي نظير ساولن (مراجعه به تك‌نگار اين دارو) ضدعفوني کنيد. اما اگر ادرار سوختگي بروز كند، مي‌توان از فرآورده‌هاي التيام‌بخش موجود بهره گرفت ولي در صورت بروز هرگونه عفونت در موضع احتياط کرده و با پزشك مشورت کنيد.
    ۷ مصرف پمادهاي ضد التهاب استروئيدي (كورتون‌ها) نظير تريامسينولون، بتامتازون، هيدروكورتيزون، فلئوسينولون و… به اين منظور، كاملاً نابه‌جا بوده و به عوارضي نظير نازكي و شكنندگي پوست و در نتيجه افزايش احتمال بروز عفونت در موضع منجرخواهد شد. مصرف اين پمادها در اين رابطه و ساير مشكلات پوستي، تنها با تجويز پزشك مجاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *