چند پیشنهاد چاره ساز برای گریه نوزادان!

فضای داخل رحم را برای نوزاد بازسازی کنید:

حرکت

فرزند شما به مدت ۹ ماه در یک خانه متحرک زندگی کرده است. هنگام خواب و بیداری هر جا که شما رفته اید با شما آمده است، حالا که پا به این دنیا گذاشته تحمل ندارد یک جا ساکن دراز بکشد، به این شرایط عادت ندارد. حرکت های خفیف می تواند برایش آرامش بخش باشند. کودکتان را در آغوش بگیرید، پاهایتان را به اندازه عرض شانه هایتان باز کنید و بدنتان را به آرامی از ناحیه کمر به بالا حرکت دهید، هر موقع خسته شدید از گهواره های ننويي استفاده کنید.

برو بغل بابا

بسیاری از بچه هایی که درحال پخش یک سمفونی گوش خراش هستند با رفتن در بغل پدرشان زود آرام می شوند. دلیلش چیست؟ شاید به خاطر اینکه زور پدرها بیشتر است و بچه را محکمتر در آغوش میگیرند، شاید هم چون بدنشان داغ تر است، به هرحال چه اهمیتی دارد، اگر بچه امانتان را بریده بدهیدش دست پدرش.

گرمش کنید

رحم گرم و نرمتر از اتاق خانه است. کودک شما به محل زندگی قبلی اش عادت کرده است. او را در یک قنداق گرم و سبک طوری که دست هایش روی سينه اش باشد بپیچید، یا دراز بکشید و او را روی شکم خود بخوابانید، سپس یک پتوی نرم و سبک روی خود بکشید.

سر و صداهای خاص راه بیاندازید

درون رحم از سکوت مطلق خبری نیست. وقتی ۹ ماه بچه را با خود این طرف و آن طرف می بردید، در تمام این مدت او صدای قلب، گردش خون، تنفس و حتی جوشش های معده شما را می شنیده است، در نتیجه سکوت سنگین خانه برای بعضی بچه ها مورد پسند نیست. یکی از صداهایی که میتواند گوش بچه را نوازش دهد، صدای چرخش پره های پنکه است. همچنین می توانید آرام صدای «هیییش » درآورید. ارتعاشات این صدا مانند آن صدايي است که جنین در رحم می شنود. به طورکلی هر صدایی که حالت زمینه ای دارد می تواند نوزاد شما را آرام کند. مثلا می توانید صدای موج های دریا، بارش باران، وزش نسیم، ریزش آبشار و… را برای او ضبط كنيد یا CD هایی که در بازار هستند را تهیه کنید.

بادها را بخوابانید!

بعضی مردم فکر میکنند بچه ها وقتی میخواهند گاز دفع کنند میخندند! اگر فکر میکنید گریه فرزندتان به خاطر گازی است که در شکمش جمع شده:

  • او را از شکمش روی زانویتان بخوابانید و آرام پشتش را ماساژ دهید.

  • او را به پشت بخوابانید و پاهایش را به طور متناوب و آرام به سمت شکمش ببرید و برگردانید (مثل حرکت دوچرخه.)

  • با پزشک کودکتان در مورد داروهای دفع کننده گاز مشورت کنید.

  • گاهی گریه های کلافه کننده و بدون دليل نوزاد كم سن به دلیل قولنج ((Colic است. دراین صورت نوزاد به مدت ۴- ۳ ساعت در روز با بي تابي گریه کند. این روند معمولا از هفته ۶ شروع شده می تواند سه هفته یا بیشتر طول بکشد و بعد از ۳ ماهگی کمتر رخ می دهد.

پستانک

بسیاری از مادران به فرزند خود پستانک میدهند، اما خیلی ها میگویند نباید بچه را به پستانک عادت داد. اشکالی ندارد به نوزادتان پستانک بدهید. مکیدن یکی از ویژگیهای غریزی نوزادان است و ممکن است در بعضی از آنها بیشتر باشد و واقعا به پستانک احتیاج داشته باشند. از اینکه ممکن است او بدجوری به پستانک عادت کند، نگران نباشید. بسیاری از بچه ها میتوانند در حدود ۷ ماهگی این عادت را ترک کنند. اگر فرزند شما به این سن رسیده و هنوز نتوانسته اید پستانک را از او بگیرید نترسید. این مسئله بر تکامل او تاثیری ندارد.

وقتی هیچ راهی جواب نمیدهد

اینقدر نا امید نباشید، مشکلی نیست که آسان نشود. راههای زیادی هستند که میتوانید با آنها بچه نق نقوی خودتان را سرحال بیاورید.

گردش: فرزندتان را بردارید بروید بیرون قدمی بزنید تا هم حال و هوای خودتان عوض شود و هم منظره اطراف برای کوچولو یتان جدید شود و بتواند مدتي سرگرم باشد.

ماساژ: بعضی بچه ها دوست دارند کسی آنها را ماساژ دهد.

نور ملایم: نور شدید میتواند اعصاب نوزاد را تحریک کند. نور اتاق را کمتر و تلویزیون را خاموش کنید.

دماسنجی: با یک درجه دماسنج دمای خانه تان را مرتب اندازه بگیرید. ممکن است منزلتان برای نوزاد خیلی گرم یا خیلی سرد باشد.

لباس کودک: لبا سهای نوزادتان را بررسی کنید. لبا سهای خیلی گرم، تنگ و ناراحت، اشک بچه را در میآورند.

 

 

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *