پرسش و پاسخ درباره عمل زیبایی بینی/ بهترین سن عمل بینی چند سال است؟/ عوارض پس از عمل زیبایی بینی

سوالات رایج درباره عمل زیبایی بینی

آیا عمل جراحی زیبائی بینی در دنیا عمل شایعی است ؟
بله . در ایران شایعترین عمل زیبائی است و در کل دنیا از جمله اعمال جراحی زیبائی شایع می باشد.

«راینوپلاستی» یعنی چه ؟ آیا با عمل جراحی زیبائی بینی تفاوتی دارد ؟
راینوپلاستی در اصل شامل دو قسمت« راینو» به معنی بینی و « پلاستی» به معنی شکل دادن و فرم دادن است . سابقه این نوع عمل به شکل غیر زیبائی به چند قرن قبل برمیگردد ولی عمل جراحی زیبائی بینی به شیوه امروزی حدود چند دهه میباشد .امروزه عبارت راینوپلاستی مترادف با عمل جراحی زیبائی بینی بکار می رود.

چرا تقاضا برای عمل جراحی زیبائی بینی زیاد است ؟
بینی تنها عضو بدن است که بیشترین عرضه نمایش را دارد و تحت هر شرایطی در معرض دید همگان است. جلوترین عضو صورت است و مرکزیت صورت را هم تشکیل میدهد. از این رو جای تعجبی ندارد که فرد توجه زیادی به شکل بینی خود معطوف دارد و در مواردی که نازیبا باشد ، متقاضی اصلاح و زیبا ساختن آن باشد.

آیا اقدام به جراحی زیبائی بینی کار نادرستی است ؟ چرا برخی افراد نظر بدی نسبت به کسانی دارند که متقاضی این عمل هستند ؟
در مواردی که بینی شخصی بوضوح نازیبا ، بد شکل و دارای انحراف شدید باشد و عیوب آن با جراحی قابل اصلاح باشد ، اقدام به جراحی زیبائی بینی به شرطی که آگاهانه و با علم و اطلاع کامل و رعایت شرایط این عمل باشد ، در ایجاد یک بینی زیبا تر با نمای « طبیعی » مفید خواهد بود. ولی در مواردی که درخواست این عمل صرفا به دلایل غیر منطقی از قبیل « مد» و « چشم و هم چشمی» و یا « پیشنهاد و نظر اطرافیان» بوده ونیز در مواردی که بینی فرد عیب مهمی نداشته باشد ، اقدام به این عمل نادرست بوده و حاصلی جز پشیمانی در بر نخواهد داشت.

آیا انجام عمل جراحی زیبائی بینی ، بر کارکرد ( فیزیولوژی ) بینی تاثیر نامطلوبی دارد ؟
در صورتی که این عمل بجا و توسط فردی که علم و آموزش و تجربه کافی این عمل را دارد انجام شود ، بر کارکرد بینی تاثیر سوئی نخواهد نداشت و در مواردی که تیغه بینی انحراف داشته باشد ، باعث بهبود تنفس نیز خواهد شد. اما انجام همین عمل توسط افراد بدون صلاحیت ، آسیبهای غیر قابل جبرانی بر عملکرد بینی وارد خواهدکرد.

برا ی انجام جراحی زیبائی بینی به چه کسانی باید مراجعه کرد ؟
دانش پزشکی و جراحی در کنار آشنائی با فیزیولوژی و آناتومی بینی بهمراه تفکر زیبائی و علم و مهارت و تخصص جراحی زیبائی، همه ستون های عمارتی را تشکیل میدهندکه سقف اعتماد طالب جراحی زیبائی بینی باید برآن بنا نهاده شود.

دانستن فیزیولوژی بینی و بیماریهای آن به تنهائی ملاکی بر دانستن جراحی زیبائی بینی نیست و ازطرفی صرف دانستن روش جراحی و تشریح استخوان و غضروف بینی نیز دردی را دوا نمیکند. باید علم و دانش ، تخصص و آموزش مدون درطول دوره جراحی پلاستیک بهم درآمیخته شود تا از طراحی تا اجرا و به ثمر رسیدن یک ایده ناب مشکلی بوجود نیاید. ازطرفی جراح باید قابلیت کافی در مهار عوارض آنی و درازمدت عمل جراحی را داشته باشد و توانایی شناسایی ذخایرغضروفی و استخوانی لازم برای بازنگری یاعمل مجدد احتمالی در جراحی زیبائی بینی را دارا باشد.

آیا عمل جراحی زیبائی بینی عمل خطرناکی است ؟
در صورتی که بیمار از هر نظر سالم بوده و مشکلی برای عمل نداشته باشد و عمل در مرکز مجهز و توسط جراح مجربی انجام شود این عمل از جمله اعمال کم خطر بوده و افراد نباید از این بابت نگران باشند.

آیا هرنوع بینی می تواند با انجام عمل جراحی ، زیبا و مطلوب شود ؟
خیر . نتیجه عمل زیبائی در برخی بینی ها بهتر است و در بعضی از بینی ها ، نتیجه عمل مطلوب نیست. آگاهی بیمار از این موضوع و مشاوره کامل وی با جراح خوددر این زمینه اهمیت بسزائی دارد. بطور مثال بینی های با پوست ضخیم ، چربی زیاد و غضروفهای ضعیف ( که در اصطلاح عوام به بینی « گوشتی» معروف است ) با عمل جراحی ، بسیار کم تغییر شکل می یابند. این نوع بینی ها بعد از عمل دچار ورم شدیدی می شوند و برطرف شدن این ورم گاهی تا ۳ سال زمان لازم دارد. اغلب افرادی که دارای این نوع بینی هستند ، از نتیجه عمل راضی نخواهند بود.

سن مناسب انجام این عمل چقدر است ؟
جراحی زیبائی بینی را در مرد و زن پس از بلوغ( در خانمها پس از ۱۶ سال و در آقایان پس از ۱۸ سال) می توان انجام داد ولی پس از آن ، محدودیت سنی خاصی ندارد. بهترین سن برای جراحی زیبائی بینی شاید ۲۰-۱۸ سال باشد یعنی در شرایطی که هنوز پوست بینی با شرایط جدید خو نگرفته است.

آیا برای افراد میانسال یا مسن انجام این عمل ممنوع است ؟
با افزایش سن میزان تطابق پوست بینی با شرایط جدید زیر پوست کم میشود و به همین نسبت از میزان موفقیت عمل جراحی کاهش می یابد.به طور مثال در سن ۵۰ سال و بالاتر بدلیل کاهش قدرت ارتجاعی پوست ، شکل پذیری بینی شدیداٌ کاهش می یابد. علاوه بر آن با افزایش سن به دلیل احتمال بروز بیماریهای قلبی و عروقی و موارد دیگر نظیر افزایش خطر بیهوشی ، ممکن است جراح نتواند روش مناسب را به کار بگیرد.

چرا بعضی از افراد ازنتیجه این عمل راضی نیستند ؟
در اکثر موارد علت این موضوع این است که بیمار با علم و اطلاع کامل اقدام به این عمل ننموده است و با پزشک خود در مورد نتیجه عمل مشاوره کافی نداشته است و یا به سخنان پزشکان مشاور دل نسپرده اند. اغلب این افراد دیدگاه درستی نسبت به عمل جراحی زیبائی نداشته و با تصورات غیر واقعی می پنداشته اند که هر نوع بینی را با جراحی می توان زیبا نمود. در برخی موارد هم این افراد توسط پزشکانی که فاقد تخصص و تجربه در این زمینه بوده اند مورد عمل قرار گرفته اند و بالطبع نتیجه مناسبی هم عایدشان نشده است.

* عمل جراحی چقدر به طول می کشد؟ مدت زمان بستری چقدر است؟
عمل جراحی بر حسب مورد بین ۵/۱ تا ۳ ساعت و معمولا حدود ۲ ساعت طول می کشد. مدت زمان بستری معمولا ۱۲ ساعت است. اکثر بیماران روز بعد از عمل می توانند به منزل بروند.

* مکان انجام عمل جراحی کجاست ؟ آیا انجام عمل در مطب مقدور است ؟
عمل جراحی در بیمارستان یا مرکز مجهز اعمال جراحی محدود که از هر نظر برای انجام چنین اعمالی مناسب است انجام خواهد شد. انجام عمل جراحی زیبائی بینی در مطب اگرچه از نظر علمی مردود نیست، اما مورد قبول اکثریت جراحان پلاستیک نمی باشد و توصیه نمی شود.بعلاوه با خطراتی همراه است.

* آیا انجام عمل نیاز به بیهوشی عمومی دارد؟ آیا در صورت تمایل امکان انجام عمل با بیحسی موضعی وجود دارد ؟
بلی .انجام عمل جراحی با بیهوشی عمومی هم برای بیمار و هم برای جراح بسیار راحت تر است. انجام عمل با بیحسی موضعی فقط در موارد نادر ممکن است انجام شود و بطور کلی روش مطلوبی نسیت.

* آیا برای افراد ساکن در شهرستانها یا خارج از کشور ، انجام این عمل در تهران مقدور است ؟
بله . ولی حداقل تا ۵ روز بعد از عمل باید در تهران باشند و توسط جراح ویزیت گردند.

* آیا برای این عمل ممنوعیتی هم وجود دارد ؟
در مواردی که عمل جراحی و بیهوشی به هر دلیل برای بیمار خطرناک باشد ، انجام عمل ممنوع است. ابتلا به برخی بیماریها ی مادرزادی یا اکنسابی و مصرف مداوم برخی داروها امکان عمل جراحی زیبائی بدون عارضه را منتفی ساخته و د رچنین مواردی فرد باید از عمل زیبائی منع گردد.انجام عمل در خانمهای باردار و یا شیرده توصیه نمی شود.

* آیا وجود آلرژی در فرد ، بر عمل جراحی تاثیر گذار است ؟
آلرژی تاثیر چندانی در نتیجه عمل جراحی زیبائی ندارد ولی بهتر است در اوج حالت آلرژی عمل نشود یا حداقل قبل از عمل با دارو کنترل شود. آلرژی فرد با عمل جراحی بهبودی نخواهد یافت وگاهی بطور موقت بدتر هم می شود.

* شدت و نحوه تغییراتی که بر روی بینی انجام می شود ، به انتخاب بیمار است یا صلاحدید جراح ؟
اگرچه جراح بطور حتم به درخواست بیمار در مورد نحوه تغییرات بینی توجه می کند ، اما تنها تغییراتی را بر روی بینی اعمال خواهد کرد که اولا از نظر جراحی مقدور باشد و ثانیا با معیارهای زیبائی وسلامتی صورت و بینی مغایرت نداشته باشد.

* آیا انتخاب «مدل» برای عمل از روی آلبوم یا عکس دوستان و هنرپیشگان و … مفید است ؟
خیر . بینی هر فرد خصوصیاتی دارد که باسایر افراد کاملا متفاوت است و به تعداد تمام افراد روی کره زمین تنوع شکل و حالت بینی وجود دارد. همین خصوصیات موجب می شود که میزان و نحوه تغییراتی که می توان دربینی دو فرد مختلف بوجود آورد ، یکسان نباشد . از طرفی شکل و فرم بینی باید با سایر اجزاء چهره هماهنگ باشد. جراح پلاستیک ، بینی هر فرد را با در نظر گرفتن خصوصیات و هماهنگی با سایر اجزاء صورت زیبا می کند و بنابراین انتخاب مدل از روی عکس کمکی نخواهد کرد.

* تورم و کبودی عمل چه زمانی محو می شود ؟ شکل نهائی بینی چه زمانی مشخص می شود ؟
کبودی ناشی از عمل معمولا پس از حداقل ۲ هفته محو خواهد شد. برطرف شدن ورم زمان زیاد تری لازم دارد و عموما چند ماه تا یکسال طول می کشد و پس از آن شکل نهائی بینی مشخص می شود . در بینی های «گوشتی» این زمان تا ۳ سال ممکن است طول بکشد.

* آیا شکل بینی پس از عمل به مرور زمان تغییر می کند ؟
بلی . با گذشت زمان عموما نوک بینی کمی به سمت پایین تمایل پیدا خواهد کرد و به همین دلیل جراح در حین عمل نوک بینی را « سربالاتر» از حد مطلوب تنظیم می کند تا با مرور زمان به وضعیت مطلوب برسد. در بینی هائی که انحراف شدید تیغه وجود داشته و با جراحی اصلاح شده است ، ممکن است پس از عمل و با گذشت زمان به درجاتی انحراف تیغه بینی بازگشت کند و افراد باید به این نکته توجه داشته باشند.

* «بهترین » و «بدترین» نوع بینی برای عمل جراحی زیبائی کدام است ؟
بهترین نوع بینی برای اعمال زیبائی مواردی است که پوست بینی نازک بوده و عیوب بینی بیشتر در سطح پشتی آن متمرکز باشد. نوک بینی چربی زیادی نداشته باشد و غضروفهای بینی قوی باشند. بالعکس ، بد ترین موارد برای عمل در بینی هائی است که پوست ضخیم ، چربی زیاد در نوک و غضروفهای ضعیف داشته باشند که در اصطلاح به «بینی گوشتی » معروف است. نتایج عمل این نوع بینی اغلب برای فرد نا امید کننده است.

* نحوه بستری شدن فرد قبل از عمل چگونه است ؟
پس از دریافت برگه بستری از جراح ، باید در روز عمل و رأس ساعتی که به شما گفته شده به محل عمل مراجعه کرده و بستری گردید. بدیهی است که عمل اشخاص به ترتیبی که جراح شما زمانبندی کرده است انجام خواهد شد و نباید از این نظر نگران باشید.

* توصیه ها و ملاحظات شب قبل و روز عمل کدام است ؟
در ۲۴ ساعت قبل عمل حتما خوب بخوابید (بویژه مسافران ) .در صورتی که عمل شما صبح است ، شب قبل از عمل شام سبکی میل کرده و پس از آن هیچ چیز دیگری (حتی آب ) میل نکنید. اگر عمل بعد ازظهر است ، پس از صرف صبحانه سبک در صبح زود ، کاملا ناشتا بمانید. در هرصورت قبل از عمل حداقل ۸ ساعت باید ناشتا باشید. بهتر است قبل از بستری دوش بگیرید و صورت خود را با صابون ملایم بشوئید .

از دستکاری بینی ، تراشیدن موهای بینی ، فشار دادن جوشها و ….. خودداری کنید. هیچگونه مواد آرایشی بکار نبرید. لاک ناخنها را کاملا پاک کنید ( حتی لاکهای بی رنگ ) . هیچگونه وسیله فلزی اعم از حلقه ، النگو ، گردنبند ، گوشواره و سایز زیور آلات بکار نبرید. اگردندان مصنوعی ( به شکل پروتز و غیره ) یا دندان لق در دهان دارید و یا وسیله فلزی در بدن دارید که قابل خارج کردن نیست ( دریچه مصنوعی قلب ، مفصل مصنوعی و زیور آلاتی که قابل خارج کردن نیست ) حتما به پرستار خود اطلاع دهید. خانمها اگر در دوران عادت ماهانه هستند و یا مشکوک هستند که باردار باشند حتما به پزشک خود قبل از عمل اطلاع دهید.

*آیا در صورتی که به دلیلی شخص دارو مصرف می کند ، باید آن را قبل از عمل قطع کند ؟
قطع یا ادامه دارو باید با نظر جراح شما باشد و حتما در این مورد از وی سوال کنید.

* مصرف چه داروهائی را باید حتما به اطلاع پزشک رسانید ؟
بطور کلی همه داروهائی که فرد مصرف می کند باید به اطلاع پزشک وی برسد ولی برخی داروها اهمیت بیشتری دارند که باید جراح حتما ازآن آگاهی یابد. این موارد عبارتند از : داروهای ضد انعقاد ( وارفارین ) ، داروهای رقیق کننده خون (آسپرین ، دیپریدامول ، بروفن و داروهای مشابه ) ، داروهای قلبی ، داروهای فشارخون ، داروهای تیروئید ، کورتون ها ، داروهای شیمی درمانی. اگر به داروی خاصی حساسیت دارید ( مثل پنی سیلین و …… ) حتما اطلاع دهید.

* آیا اصلاح انحراف تیغه بینی و یا برداشتن « پولیپ » باعث زیبا تر شدن بینی هم می شود ؟
خیر . انجام این اقدامات تنها باعث بهبود تنفس از راه بینی می شودو معمولا با تغییر شکل محسوسی در بینی همراه نیست. اگر شخص خواهان زیباتر شدن بینی هم هست ، علاوه بر موارد فوق باید جراحی زیبائی هم برای وی انجام شود.

* در مواردی که خود بینی یا تیغه آن انحراف شدیدی به یک سمت دارد آیا با عمل جراحی بطور کامل اصلاح می گردد ؟
انحراف شدید بینی یا تیغه آن تا حد زیادی با جراحی قابل اصلاح است ، اما هیچگاه ۱۰۰% و بطور کامل اصلاح نمی گردد و درجات بسیار خفیفی از انحراف ممکن است باقی بماند که بلافاصله یا مدتی بعد از عمل خود را نشان خواهد داد.

* آیا ممکن است انحراف تیغه بینی پس از عمل « عود » کند ؟
از آنجا که غضروف تیغه بینی یک بافت زنده و در حال ترمیم و بازسازی خود است ، ممکن است بعد از اصلاح انحراف تیغه بینی و با رشد مجدد غضروف ، به درجاتی مجددا به یک سمت تمایل بیشتری پیدا کند و در نتیجه تیغه بینی از حالت کاملا صاف خارج گردد. این « عود » انحراف تیغه بینی ، قابل پیش بینی نیست و از مواردی است که لازم است شخص قبل از اقدام به عمل از آن آگاهی یابد. « عود » انحراف ، معمولا در حدی نیست که نیاز به عمل مجدد داشته باشد ، اما ندرتا ممکن است جراحی مجدد را بطلبد.

* آیا پرداخت تمام یا قسمتی از هزینه های این عمل با دفترچه بیمه یا بیمه مکمل مقدور است ؟
خیر . عمل جراحی زیبائی بینی در ایران ( و تقریبا تمام دنیا ) تحت پوشش هیچ نوع بیمه ای قرار ندارد و کلیه هزینه های این عمل ( اعم از بستری ، بیهوشی ، جراحی ) باید توسط خود بیمار پرداخت شود.در صورتی که اقدامات درمانی از قبیل برداشت پولیپ یا اصلاح انحراف تیغه بینی برای بیمار انجام شده باشد، ممکن است قسمتی از هزینه های عمل که مربوط به این موارد باشد ، تحت پوشش بیمه قرار گیرد اما هیچ تضمینی در این مورد وجود ندارد

* آیا ممکن است بینی نیاز به عمل مجدد پیدا کند ؟ آیا عمل مجدد رایگان است ؟
در صورتی که بینی توسط فرد مجربی مورد عمل قرار گیرد ، اکثرا نیاز به عمل مجدد یا تکمیلی نخواهد داشت . اما با اینحال ممکن است در صورت وجود برخی شرایط ( مثل انحراف شدید تیغه بینی ) و یا پیش آمد برخی عوارض نادر ، بینی نیاز به عمل مجدد یا « روتوش » در آینده پیدا کند. در این موارد هزینه های بستری در بیمارستان بر عهده خود بیمار است . بسته به شرایط و علت عمل ممکن است هزینه جراحی برای بیمار کمتر یا رایگان باشد.

* در صورتی که نتیجه عمل برای شخص مطلوب نباشد یا دچار عارضه شود به چه کسی باید مراجعه کند؟
در صورتی که پزشک وی از افراد واجد صلاحیت در زمینه جراحی زیبائی بینی است ، در قدم اول باید به خود او مراجعه کند تا در صورت امکان ، مشکلاتشان برطرف گردد. در صورتی که پزشکش نتواند ایشان را راضی کند ، با صلاحدید او باید به جراحان باتجربه تر در این زمینه ارجاع گردد. باید دقت کرد که متاسفانه بسیاری از جراحان از پذیرش بیمارانی که توسط افراد بی تجربه مورد عمل قرار گرفته و دچار عارضه شده اند خودداری می کنند و در اینگونه موارد بیماران دچار بلاتکلیفی و سرگردانی می گردند که آسیبهای روحی آنان را دوچندان می کند. از طرفی اصلاح کامل این قبیل عوارض ، اغلب مقدور نیست و به حرف جراحانی که قول اصلاح ۱۰۰ % این نوع بینی ها را می دهند باید با دیده شک نگریست.

* اگر بینی توسط فردی که فاقد آموزش و مهارت کافی در این زمینه است مورد عمل قرار بگیرد و دچار عارضه یا بد شکلی شود ، می توان به راحتی با انجام عمل مجدد آن را زیبا نمود یا به حالت اولیه برگرداند؟
خیر . اصلاح نمودن و یا زیبا نمودن بینی در چنین مواردی ( بدلیل اینکه جراح اول از اصول علمی پیروی نکرده و ممکن است ذخائر بینی را از بین برده باشد ) بسیار مشکل و در برخی موارد غیر ممکن است. این موضوع اهمیت دقت در انتخاب جراح را برای کسی که تمایل به جراحی زیبائی بینی دارد بیشتر می کند.

* آیا فصل خاصی برای انجام این عمل توصیه می شود ؟
فصل ها تاثیر چندانی در نتیجه عمل ندارند . افرادی که در زمستان زیاد دچار سرماخوردگی می شوند بهتر است در فصل دیگری جراحی شوند. همچنین افرادی که آلرژی فصلی دارندبهتر است در فصلی که آلرژی ندارند عمل شوند . از طرفی افراد گرمایی هم که تحملشان در تابستان کم است ، بدلیل بسته بودن بینی ( بخاطرتامپون ) ، بعد ازعمل بیشتر کلافه میشوند و بهتر است فصل دیگری را انتخاب نمایند.

* چه بررسیها یا آزمایشاتی قبل از عمل لازم است ؟
قبل از عمل انجام یک سری آزمایشات خون که توسط جراح شما تجویز خواهد شد الزامی است. فتوگرافی ( عکس با دوربین عکاسی معمولی ) حتما باید انجام شود . اگر قبلا فتوگرافی انجام داده اید، آن را به جراح خود نشان دهید. در موارد وجود انحراف تیغه بینی و یا مشکلات تنفسی ممکن است با صلاحدید جراح شما رادیوگرافی یا سی تی اسکن درخواست گردد.

* چه ملاحظات یا شرایطی برای دوران قبل از عمل وجود دارد ؟
قبل از عمل باید جواب آزمایشات و نیز فتوگرافی حتما به رؤیت جراح شما رسیده باشد. مصرف آسپرین و استعمال دخانیات حد اقل دو هفته قبل از عمل قطع گردد. خانمها نباید در دوران عادت ماهیانه یا دوران بارداری باشند. در دوران قبل عمل فرد نباید سرماخوردگی ، تب خال ، کورک یا جوش چرکی بزرگ روی بینی داشته باشد.

* آیا در دوران قبل از عمل توصیه های تغذیه ای خاصی وجود دارد ؟
بلی . برای کاهش کبودی و خونریزی توصیه می شوداز حداقل یک هفته قبل ، میوه و سبزی تازه فراوان استفاده شود و مصرف آجیل و مغز تخمه ، فندق ، پسته و … کاهش یابد ( بخاطر تاثیر سوء در انعقاد خون ) . افراد کم خون بهتر است از ۲ ماه قبل عدس و اسفناج بیشتری مصرف کنند . 

عوارض پس از عمل زیبایی بینی

در بعضی از موارد بلافاصله یا پس از گذشت زمان پس از جراحی زیبایی بینی ،بیمار دچار مشکلات ظاهری یا تنفسی در بینی خود شده است که در زیر به یک سری از این مشکلات و علائم اشاره می نمایم و بهتراست بیمار از عوارض پس از عمل اطلاع کامل داشته باشد. البته ناگفته نماند بستگی به تجربه و تکنیک جراح زیبایی این عوارض کم یا زیاد تر می شوند:

بینی زینی شکل این عارضه در اثر برداشتن بیش از اندازة قوز استخوانی- یا غضروفی ( در نیمة پایینی بینی)- ایجاد میشود. برداشتن بیش از اندازه قوز استخوانی، معمولاً به دلیل تخمین نادرست جراح در مقدار لازم برداشتن قوز حاصل میشود. در روزهای نخست پس از جراحی، تورم موجود در بافتها، شاید مانع از آن باشد که این عارضه به­وضوح نمایان شود. بهتر است برای جلوگیری از این مشکل بیمار از پزشک خود تقاضای قوس زیاد در بینی را نداشته باشد و به یک شیب بسیار ملایم بسنده کند.

فرو رفتگی و یا کوچک شدن بیش از حد پره های بینی معمولاً این عارضه به دنبال برداشتن غضروفهای پرههای بینی برای جمع کردن نوک بینی روی می دهد.معمولاً در نخستین هفتههای پس از جراحی، ورم بافتها مانع آشکار شدن کامل این عارضه میشود و در مواردی که نوک بینی بیش از اندازة لازم جمع شود، کم بودن غضروفهای حمایت کننده نوک بینی و نزدیک شدن بیش از اندازه این غضروفها به یکدیگر، گذشته از آنکه ممکن است فرورفتگی بیش از اندازه ای در ظاهر بینی پدید آورد، در تنفس از راه بینی نیز اشکال ایجاد می کند.

بیمار باید در نظر داشته باشد اگر پره بینی بیش از حد معمول کوچک شد برای بزرگ نمودن آن به مشکل برخواهد خورد اما اگر بزرگ بود چند روز پس از عمل می توان با یک جراحی کوچک و سرپایی در مطب آنها را به اندازه دلخواه رساند بطوری که تنفس بیمار مشکلی ایجاد نکند.

بالا رفتن بیش از اندازة نوک بینی و بینی خوکی برداشتن بیش از اندازه بافتهای غضروفی و پوست قسمت پایینی بینی، امکان دارد موجب بالا رفتن بیش از حد نوک بینی و در نتیجه، نمای بینی خوکی شکل شود. در این حالت، عمق سوراخهای بینی از فاصله دور نیز نمایان است و حالتی کاملاً مصنوعی و غیرطبیعی به بینی میدهد. اصلاح این حالت نیز از موارد مشکل در جراحی مجدد بینی است. زیرا برداشتن و کم کردن بافتها آسان تر از اضافه کردن به بافتهاست.

کجی بینی در مواردی که انحراف تیغۀ بینی شدید باشد معمولاً بر روی شکل ظاهری بینی هم تأثیر می گذارد و ظاهر بینی هم قرینه و صاف نیست، اصلاح کامل انحراف تیغۀ بینی از کجی ظاهری بعد از عمل جلوگیری می کند و اگر انحراف تیغۀ داخلی بینی قبل از عمل خفیف باشد و جراح آنرا در طی عمل زیبایی بینی اصلاح نکند این کجی به جا مانده وعلاوه بر آنکه ممکن است باعث انسداد بینی شود، می تواند باعث کجی بعد از عمل بینی نیز شود.

کاهش حس بویایی پایانه های اعصاب بویایی در سقف حفرۀ داخل بینی قرار گرفته اند، این ناحیه در طی عمل زیبایی بینی معمولاً دستکاری نمی شود بنابراین احتمال آسیب دیدن حس بویایی بعد از عمل جراحی وجود ندارد مگر در دو حالت:

حالت اول : اینکه فردی که تحت عمل جراحی قرار گرفته است از قبل مبتلا به پولیپ وسیع و منتشر بینی بوده است و همزمان با عمل زیبایی تحت عمل پولیپکتومی نیز قرار گرفته باشد و با توجه به اینکه ممکن است پولیپ ها در قسمت نزدیک به سقف حفره بینی قرار گرفته باشند برداشتن آنها و دستکاری آن قسمت ممکن است منجر به آسیب دیدن پایانه های بویایی شود .

حالت دوم : اگر به دلایلی که قبلاً ذکر شد فردی در اثر عمل زیبایی بینی به درجاتی دچار انسداد بینی شود به همان میزان نیز دچار کاهش حس بویایی می شود زیرا برای اینکه بتوانیم بویی را حس کنیم باید مولکولهای فرّار آن ماده بتوانند از طریق بینی خود را به پایانه های اعصاب بویایی برسانند و چنانچه بینی مسدود باشد این مولکول ها قادر نیستند وارد بینی شوند تا بتوانند اعصاب بویایی را تحریک کنند.

چسبندگی های داخل بینی اگر جراح داخل بینی را زیاد دستکاری نماید باعث زخمی شدن مخاط بینی می شود، اگر مخاط زخمی شده در مجاورت یکدیگر قرار گیرند به هنگام ترمیم به یکدیگر می چسبند و راه داخل بینی را تنگ می نمایند. در این حالت تنفس بیمار دچار مشکل شده و حتی صدای تنفس بیمار آزار دهنده می شود.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. خانم های باردار به هیچ عنوان در این دوره نباید برخی از کارها از جمله اعمال جراحی الکتیو زیبای انجام دهند. با توجه به اینکه ممکن است به سلامتی جنین آسیب وارد شود. هیچ زن بارداری نباید عمل زیبایی انجام دهد.
    یک زن باردار تنها در شرایطی مجاز به انجام عمل جراحی است که زندگی خودش یا جنین در خطر باشد و اگر عمل نکند با مشکل مواجه خواهد شد.
    تاثیر داروهای بیهوشی که برای آغاز عمل مورد استفاده قرار می گیرند می تواند نتیجه سوء و خطرناکی بر روی سلامتی جنین بگذارد. عمل رینوپلاستی تنها در صورتی می تواند در طی دوره بارداری صورت بگیرید که یک زن حامله به شدت با مشکل تنفسی مواجه شود. تنفس مادر مستقیما بر روی رشد و حیات جنین تاثیر گذار است. اگر مادر نتواند درست نفس بکشد جنین هم با مشکل مواجه می شود. بنابراین در این صورت احتمالا بتوان عمل رینوپلاستی انجام داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *