پاره شدن نخ آی یو دی/ درآوردن آی یو دی با عمل

درآوردن آی یو دی با عمل، پاره شدن نخ آی یو دی، افتادن نخ آی یو دی،  علایم جابجا شدن ای یو دی

من بعد از ده سال گذاشتن آی یو دی فعلا نتونستم در بیارم، چونکه نخ آیودی گم شده یا شاید هم پاره شده! گفتن باید بری اتاق عمل تا بیهوشت کنیم در بیاریم، فعلا از نظر مالی نمیتونم اینکارو انجام بدم، به نظر شما تا اونوقت برام مشکلی ایجاد نکنه؟

پاسخ مشاور نی نی نما:

سلام بهتر است در یکی دو ماه آینده حتما آن را در بیاورید می توانید در مراکز دولتی با دفترچه بیمه این کار را انجام بدهید هزینه آن زیاد نیست ضمنا باید روش جلوگیری نیز داشته باشید. چون بعد از مدت تعیین شده آی یو دی دیگر کارایی ندارد و اگر پیشگیری نکنید ممکن است باردار شوید.

آی یو دی یک وسیله داخل رحمی برای جلوگیری از بارداری بوده که در رحم گذاشته می شود. فردی که از آی یو دی استفاده می کند، پس از مدتی باید آن را خارج کند. برداشتن آی یو دی کار نسبتاً آسانی بوده و درد و عوارض جانبی چندانی نیز ندارد. مراحل زیر در این مقاله از وب سایت فن آموز را دنبال کنید، تا در مورد بهترین زمان برای برداشتن آی یو دی و بهترین روش ها ی خارج کردن آن، آگاهی های لازم را بدست آورید.

آمادگی های لازم برای برداشتن IUD را کسب کنید.

۱- چرا می خواهید IUD را خارج کنید؟

برداشتن IUD، ممکن است بنا به دلایل مختلفی صورت گیرد. ازجمله:

۱) تصمیم برای باردارشدن.

۲) آغاز دوران یائسگی.

۳) استفاده از روش های پیشگیری دیگر

۴) اتمام تاریخ انقضای IUD .

و یا مواردی دیگر. البته این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که گاهی اوقات، آی یو دی ها خود به خود خارج می شوند.

• در برخی مواردِ نادر، ممکن است آی یو دی سبب بروز حساسیت شود. این حساسیت ها به صورت خونریزی های غیر طبیعی، قاعدگی های طولانی وسنگین ودردهای شدید، بروز پیدا می کنند.

• تاریخ انقضای آی یو دی های هورمونی، ۵ سال و تاریخ انقضای آی یو دی های مسی، ۱۰ سال است.

۲- یک فهرست زمان بندی تهیه کنید.

پس از بررسی دلیل خارج کردن IUD، به یک مطب متخصص زنان و زایمان مراجعه کرده و در مورد زمان بندی و تهیه برنامه مناسب برای برداشتن IUD، با آنها مشورت کنید.

۳- با متخصص زنان مشورت کنید.

به متخصص زنان مراجعه کرده و با او در مورد دلیلِ برداشتن IUD، صحبت کنید. متخصص زنان به خوبی شما را در این زمینه راهنمایی می کنند. و اگر دلیل تان برای برداشتن IUD قانع کننده نبود، شاید از شما بخواهند آن را خارج نکنید.

• حتماً با پزشک متخصص، صادق باشید تا او بتواند به بهترین نحو شما را راهنمایی کند.

۱- پیش از خارج کردن IUD، حتماً باید معاینه شوید.

زمانی که به یک متخصص زنان مراجعه می کنید، پیش از خارج کردن IUD، او شما را معاینه می کند تا وضعیت IUD شما را چک کند.

• پزشک برای معاینه شما می توانید از هیستروسکوپ استفاده کند. هیستروسکوپ یک لوله باریک بوده که به لامپ و لنز دوربین مجهز است.

• در برخی موارد نادر،که متخصص زنان نتواند در طول معاینه، نخ IUD را پیدا کند، شاید لازم باشد که از یک التراسوند یا اشعه ایکس استفاده کرد تا بتوان تشخیص داد که آیا IUD به لگن یا شکم رفته است یا خیر.

۲- زمانی که وضعیت IUD مشخص شد، پزشک یا ماما با یک پنس، نخ IUD را گرفته، آن را می کشد.و به این ترتیب IUD خارج می شود.

۳- اما اگر با دستگاه التراسوند مشخص شد که نخ IUD، وارد سرویکس شده یا به راحتی قابل خارج کردن نیست، چه باید کرد؟

اگر پزشک یا ماما تلاش کرد که IUD را خارج کند اما نتوانست، باید از سیتوبراش استفاده کند. سیتوبراش یک برس کوچک و شبیه برس ریمل بوده که برای خارج کردن IUD استفاده می شود.

• اگر استفاده از سیتوبراش هم نتوانست این مشکل را حل کند. باید از ابزاری به نام hook استفاده شود. این ابزار یک جسم فلزی باریک بوده که در انتهای آن یک قلاب وجود دارد. این روش بسته به اینکه IUD کجا باشد؛ ممکن است در چند مرحله انجام شود.

• اگر برداشتن IUD با هیچ روشی ممکن نبود، با انجام یک عمل جراحی سرپایی IUD را خارج می کنند.

۴- عوارض جانبی خارج کردن IUD را بشناسید.

شایع ترین عوارض برداشتن IUD، گرفتگی عضلانی و کمی خونریزی است. این عوارض فقط در مدت زمان کوتاه، طبیعی هستند و نباید خیلی طول بکشند.

• در برخی مواردکمیاب، احتمال بروز واکنش ها و عوارض شدید نیز وجود دارد. اگر دچار گرفتگی عضلانی شدید، درد و سوزش در ناحیه شکم و زیر شکم، تب و لرز و ترشحات یا خونریزی غیر طبیعی شدید، حتماً به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

۵- پس از خروج IUD، اگر تمایل داشتید می توانید IUD دیگری بگذارید.

اگر دلیل برداشتن IUD، پایانِ تاریخ انقضای آن بوده است، می توانید بلافاصله IUD دیگری بگذارید.در صورتی که این تصمیم را دارید حتماً دکترتان را مطلع کنید.

۶- زمانی که آی یو دی را خارج کردید، اگر تصمیم به بارداری ندارید، از روش های پیشگیری دیگر استفاده کنید.

اگر خواستید پس از برداشتن IUD، از روش های جلوگیری از بارداری دیگری استفاده کنید، این روش ها را باید یک هفته قبل از خارج کردن IUD شروع کرد. چرا که ممکن است، یک هفته پیش از برداشتن IUD، رابطه جنسی محافظت نشده داشته باشید، در این زمان باردار نمی شوید. اما هفته اولِ پس از برداشتن IUD، حتی اگر رابطه محافظت شده داشته باشید، احتمال باردار شدن شما وجود دارد، چون اسپرم می تواند به مدت ۵ روز در بدن شما زنده بماند.

• اگر نمی خواهید پس از برداشتن IUD از هیچ روش پیشگیری دیگری استفاده کنید یا به روش دیگری دسترسی ندارید، می توانید یک هفته پیش از برداشتن IUD، رابطه جنسی نداشته باشید.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *