روانشناسان بسیاری معتقدند بهترین سن برای گرفتن پرستار بچه بعد از یک سالگی است. حتی برخی از آنها به این نکته اشاره میکنند که در صورتی که مادران شاغل امکان مرخصی گرفتن دارند بهتر است تا پایان ۲ سالگی مسئولیت مراقبت از فرزندشان را خود برعهده بگیرند. اما در صورتی که امکان مرخصی گرفتن برای آنها وجود ندارد دست کم بعد از یک سالگی برای کودکشان پرستار بگیرند، چرا که در این سن نوزاد نیاز زیادی به محبت و عاطفه مادری دارد و در صورتی که انرژی لازم را در طول روز از پرستارش نگیرد ممکن است دچار بحرانهای عاطفی شدید شود چرا که پرستار کودک در بهترین شرایط نیز نمیتواند مهر و محبت مادری را در حق کودک ادا کند.
پرستار مناسب چه ویژگی دارد
اگر پرستار کودک خود را از طریق موسسات و مراکز خدماتی انتخاب میکنید، باید مطمئن شوید که این موسسه مجوزهای لازم را داراست و زیر نظارت واحدهای نظارتی بهزیستی خدمات خود را به مردم ارائه میکند. علاوه بر این، هنگام انتخاب پرستار باید توجه کنید که همواره از پرستارهایی که رشته تحصیلی آنها کودکیاری یا روانشناسی بوده برای نگهداری و مراقبت از فرزندتان استفاده کنید چرا که تصمیم دارید فرزندتان را در بهترین ساعات روز که بهترین زمان ممکن برای بازی و یادگیری کودک است، به او بسپارید. بنابراین بهتر است به جای انتخاب یک پرستار معمولی از پرستار تحصیل کرده و آشنا به کودکیاری و مراقبت از کودک استفاده کنید.
بهترین سن برای پرستار کدام است
برای انتخاب پرستار باید به سن او توجه کنید. انتخاب پرستار جوان و بیتجربه قطعا انتخاب مناسبی نیست چرا که ممکن است او به دلیل بیتجربگی نتواند در شرایط بحرانی و پرخطر، تصمیم مناسب را برای حفظ و سلامت کودکتان بگیرد و از سویی انتخاب یک پرستار مسن که توانایی همراهی کودک پر انرژی و پر جنب و جوش را نداشته باشد یا حوصله صحبت کردن و سر و کله زدن با بچه را نداشته باشد، قطعا نمیتواند گزینه خوبی برای پرستاری باشد.
بنابراین توصیه ما این است که برای انتخاب پرستار به سراغ پرستاری میانسال که در حدود ۲۸ تا ۳۸ سال دارد، بروید.
البته در کنار سن، مهارتهای پرستار در زمینه مراقبت و نگهداری از کودک نیز بسیار مهم است و نباید از آنها غفلت کرد.
مراقبت و آموزش همزمان کودک
اگر پرستار کودک شما بتواند حین نگهداری و مراقبت از کودکتان، خدمات آموزشی نیز به کودکتان ارائه دهد، در این صورت شما باید مبلغی بیشتر از ۷۰۰ هزار تومان برای استخدام پرستار هزینه کنید. در حقیقت نرخ ساعت کاری این پرستاران متناسب با آموزشهایی که این گروه به بچهها ارائه میدهند، متفاوت است و تا سقف یک میلیون تومان نیز نوسان دارد. اما به طور کلی آموزش زبان دوم، آموزش نقاشی، کاردستی و موسیقی از جمله خدماتی است که برخی از پرستاران در کنار مراقبت و نگهداری از کودک به او ارائه میدهند و به این ترتیب میتوانند اوقاتی را که با کودک همراهند برای او مفید و ارزشمند کنند.
این توصیه را جدی بگیرید
یکی از نکات مهمی که در سراسر جهان برای استخدام پرستار توسط مددکاران اجتماعی به خانوادهها توصیه میشود، نصب دوربین مدار بسته در خانههایی است که قرار است کودک آنها با مراقبت پرستار روزانه یا پرستار شبانهروزی مراقبت شود. این توصیه به ویژه به خانوادههایی که کودک زیر ۳ سال دارند و کودکشان توانایی گزارشدهی از رفتار پرستار در طول روز را ندارد، به خانواده ها توصیه شده است. مددکاران اجتماعی معتقدند بسیاری از خانوادهها حاضرند برای مراقبت از گاوصندق یا پارکینگ خانهشان دوربین مدار بسته در این فضاها نصب کنند اما برای نگهداری از سلامت روحی و جسمی فرزندان خردسالشان حاضر به نصب دوربین مدار بسته نیستند. در حالی که بررسی روند آموزشی و مراقبت از کودک در منزل در حالی که که کودک بیش از ۸ ساعت با یک پرستار تنهاست، بسیار مهم است.
بهترین گزینه کدام است
برای انتخاب یک پرستار خوب بهترین راه آن است که به سراغ پرستارانی بروید که تکنیکهای کودکیاری را در دانشگاه یا مراکز آموزش کودکیاری گذراندهاند.
این افراد میتوانند متناسب با روحیات بچه در هر سن و سالی، رفتاری مناسب آن از خود نشان دهند. به این ترتیب که این افراد میتوانند در مقابل بدخلقی، لجبازی، پرخاشگری، بیاشتهایی و دیگر اختلالهایی که کودکان در سنین زیر ۵ سال تجربه میکنند، از خود رفتاری بالغانه و مناسب نشان دهند و کودک را به خوبی در زمانی که پدر و مادر در منزل نیستند، مدیریت کند.
این نکتهها را آویزه گوشتان کنید
اگر میخواهید برای فرزندتان پرستار بگیرید تا درطول روز که شما مشغول انجام کارها و برنامههای روزانه هستید، از فرزندتان مراقبت کند، پیشنهاد میکنیم این نکات را مرحله به مرحله اجرا کنید و هرگز از کنار آنها ساده عبور نکنید.
· فهرستی از اطلاعات ضروری و شماره تلفنهای لازم را در اختیار پرستار کودکتان قرار دهید و از او بخواهید در مواقع ضروری شما یا همسرتان را در جریان بگذارد.
· اگر کودکتان به خوراکی یا غذایی حساسیت دارد یا زمینه بیماری مزمنی دارد باید پرستار او را از این امر مطلع کنید تا پرهیزهای لازم را در این زمینه رعایت کند.
· اگر کودکتان دارویی خاص مصرف میکند باید پرستارش را از این موضوع مطلع کنید و توضیحات لازم را درباره دوز دارو و پرهیزهای غذایی به او اعلام کنید.
· مطمئن شوید که پرستار کودکتان با کمکهای اولیه آشنایی دارد چرا که در مواقعی ممکن است به دلیل شیطنت بچه او مجبور شود از جعبه کمکهای اولیه استفاده کند.
· محل قرار گرفتن فیوز برق، کلید چراغ، کنتور گاز، جعبه کمکهای اولیه و بخشهایی از خانه که ممکن است برای کودک خطرناک باشد را به پرستار نشان دهید و او را از این مکانها مطلع کنید.
· قوانین را با پرستار چک کنید. زمان حمام کردن، دستشویی بردن، غذا خوردن، برنامه غذایی هر روزه، میانوعدهها، بازیهای مجاز، پارک بردن، آموزشها و خواب بچه را با پرستار هماهنگ کنید تا کودک شما احساس اضطراب نکند.