پس از زایمان تا چند هفته باید منتظر بمانیم و بهتر است چه مراقبت ها و چه نکاتی را رعایت کنیم تا به مشکل برنخوریم می خواهیم توضیحاتی جامع در مورد رابطه زناشویی پس از زایمان در اختیارتان قرار دهیم با ما همراه باشید …
از پیش برنامهریزی کنید
برای داشتن رابطه جنسی بعد از زایمان نکته مهم برنامهریزی است. اطمینان حاصل کنید که نوزاد سیر است و پوشکش هم تازه عوض شده و خشک است. نوزاد را بخوابانید و زمانی را برای خودتان بخرید. قطعا اولین رابطه بعد از ۹ ماه بارداری نباید با عجله باشد. از سوی دیگر همسر شما باید صبور باشد و به حرف شما گوش دهد و آرام پیش برود.
رابطه جنسی بعد از زایمان فوقالعاده است.
برخی از مادران اظهار میکنند که رابطه جنسی بعد از زایمان بسیار متفاوت و در عین حال جذاب است. بدیهی است که شاید نتوان ماجراجویی زیادی انجام داد اما در مجموع تجربه فوق العادهای است.
اجازه دهید درمان شود
مانند جای زخم یا خارش که باید چند هفته ای صبر کنید تا بهبود اتفاق بیفتد. داشتن رابطه جنسی با احساس خوب نیز نیاز به زمانی برای مداوا و مرهم دارد.
آرام پیش بروید
توصیه اغلب متخصصان این است که همه چیز را آرام برگزار کنید و مطمئن شوید که به اندازه کافی نوازش انجام دادهاید و به خوبی تحریک شدهاید. باید برای این کار به خوبی آمادگی پیدا کنید و اگر لازم شد حتی نقشی را در نظر بگیرید.
درد دارد!
ممکن است هیچ کس به شما نگفته باشد که اولین رابطه جنسی بعد از زایمان دردناک است و امکان ندارد شما احساس نکنید که انگار خار به بدنتان وارد میشود. نباید این تصور را داشته باشید که پس از اولین رابطه جنسی بعد از زایمان دیگر در روابط بعدی دچار درد نمیشوید. این تصور غلط است و امکان دارد حتی یک سال بعد از زایمان هم هر بار در رابطه جنسی درد را حس کنید.
خونریزی قطع نمیشود
قطعا در اولین رابطهتان فکر میکنید که دیگر خونریزی ندارید و این موضوع تمام شده است اما اینطور نیست و شما بلافاصله بعد از رابطه جنسی خونریزی را خواهید دید.
از باز شدن بخیه وحشت نداشته باشید
بعد از زایمان خیلی از همسران از این میترسند که حین رابطه جنسی بخیهها پاره شده و زخم دوباره خونریزی کند در حالی که معمولا این بخیهها از همان روزهای اول قابل اطمینان بوده و همه چیز برای ارتباط جنسی عادی است!
رابطه جنسی دردناک میشود
رابطه جنسی حتی در صورتی که شما زایمان طبیعی و واژینال انجام نداده باشید، ممکن است دردناک باشد. این را حتی زنانی که زایمان سزارین هم انجام دادهاند، ابراز میکنند.
به حرف قدیمیها گوش نکنید
برخی از زنان قدیمی بر این باور هستند که مادران شیرده به هیچ عنوان باردار نمیشوند در حالی که این باور اشتباه است و به همین دلیل باید از ابزارهای پیشگیری از بارداری مجدد استفاده کنید.
بعد از سه هفته مانعی ندارد
چه کسی میگوید برای داشتن رابطه جنسی بعد از زایمان باید دست کم ۶ هفته صبر کنید. این اشتباه است و بعد از ۳ هفته و پایان خونریزی شما میتوانید این کار را انجام دهید.
احكام نزديكی بعد از زايمان چیست؟!
زن حامله درست چند روز بعد از زايمان ميتواند با همسر خويش همبستر شود؟ يا اين که چه مدت بعد از زايمان مرد ميتواند با زنش نزديکي کند؟
زنان معمولا بعد از زايمان داراي خونريزي خواهند بود که به آن نِفاس گويند. بعبارتي، نفاس خوني است که بعد از زايمان مشاهده مي شود و باقيمانده ي خوني است که در دوران حاملگي در رحم محبوس بوده است، پس از زايمان اين خون به تدريج بيرون مي آيد. مدت آن گاهي کوتاه و گاهي طولاني است.
حکم نفاس بمانند حکم خون حيض و قاعدگي است، يعني تا زمانيکه خونريزي ادامه دارد پس نماز و روزه جايز نيست و همچنين همخوابگي شوهر با وي نيز حرام است تا زمانيکه خون نفاس پايان گرفته و زن غسل مي کند.
خداوند متعال مي فرمايد: «وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْمَحِيضِ قُلْ هُوَ أَذًى فَاعْتَزِلُوا النِّسَاءَ فِي الْمَحِيضِ وَلَا تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّى يَطْهُرْنَ فَإِذَا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَيْثُ أَمَرَكُمُ اللَّهُ» [البقره-۲۲۲] « از تو درباره حيض مى پرسند، بگو: آن [مايه ] رنج است، پس [به وقت ] حيض از زنان كناره گيريد و تا وقتى كه پاك شوند، با آنان نزديكى مكنيد، آن گاه چون [به خوبى ] پاك شوند، [غسل كنند] از همان جا كه خداوند به شما فرمان داده است با آنان آميزش كنيد. »
ابن قدامة در كتاب «المغني» گفت: «وحكم النفساء حكم الحائض في جميع ما يحرم عليها ويسقط عنها، لا نعلم في هذا خلافاً، وكذلك تحريم وطئها وحل مباشرتها، والاستمتاع بما دون الفرج منها، والخلاف في الكفارة بوطئها، وذلك لأن دم النفاس هو دم الحيض …»
يعنى: « و حكم نفاس شده گان مانند حكم حائض هست در همه اشيائى كه بر او حرام هست و يا از او ساقط شده است، در اينمورد خلافى نميبينيم، و همچنين در مورد حرام بودن جماع و حلال بودن نزديكى با آنها، و لذت بردن به آنچه كه غير از جماع باشد، و خلاف در مورد كفاره جماع آنها، زيرا خون نفاس همان خون حيض هست.»
اما مدت زمان خونريزي در نفاس از مدت زمان قاعدگي بيشتر است. و علما در مورد حداکثر زمان براي نفاس دو رأي دارند: عده اي گفته اند که حداکثر زمان نفاس ۴۰ روز است و بيشتر از چهل روز بعنوان نفاس محسوب نمي شود حتي اگر باز خونريزي وجود داشته باشد و بلکه خونريزي بعد از چهل روز در حکم خون مستحاضه است (در مورد خون مستحاضه به فتواي (۵۳۰۰) مراجعه کنيد)، و برخي ديگر از علما براي نفاس زمان حداکثري قرار نداده اند و بلکه گفته اند تا زمانيکه خون بطور کامل قطع نشود، او همچنان در نفاس است.
علامه ابن عثيمين در اين زمينه مي گويد: " زني که نفاس دارد اگر خون ريزيش بعد از چهل روز ادامه يابد، و تغييري نکند؛ اگر آنچه بر چهل روز اضافه شده مصادف با عادت سابقِ حيض او باشد، در اين ايام نماز نخواند و رمضان را روزه نگيرد، و اگر مصادف با عادت ماهيانه اش نباشد علما در مورد آن چندين نظر دارند.
بعضي از علما گفته اند: غسل کند و نماز بخواند وروزه بگيرد اگر چه خونريزي ادامه داشته باشد، چون او حکم مستحاضه را دارد. بعضي از علما گفته اند: او همچنان در نفاس است تا شصت روز کامل شود؛ زيرا مشاهده شده که بعضي از زنها شصت روز نفاس مي شوند، و اين واقعيت دارد؛ چرا كه بعضي از زنان عادتشان اين است که شصت روز نفاس مي شوند.
بنابراين، در اين صورت او منتظر بماند تا شصت روز تکميل شود و سپس بعد از آن به عادت ماهيانه اش از حيض بر مي گردد كه در ايام حيض، نماز و روزه را ترک کند، سپس غسل کند و نماز و بخواند و روزه بگيرد. چون ديگر او مستحاضه است.". مجموع فتاوي و رسائل(۴/۲۸۹).
زني که از او خون زايمان مي آيد، اگر قبل از چهل روز پاک شود بايد غسل کند و نماز بخواند. اگر ماه رمضان بود روزه بگيرد؛ چون اگر زن قبل از کامل شدن چهل روز، پاک شد، حکم زنهاي پاک را دارد و شوهرش مي تواند با او همخوابي و آميزش کند؛ حتي اگر چهل روز کامل نشده باشد؛ زيرا وقتي که نماز خواندن جايز باشد، آميزش به طريق اولي جايز است.
بنابراين بستگي به مدت زمان خون نفاس هر زن، مدت پرهيز از جماع نيز متفاوت است و هرگاه نفاس قطع شد و زن غسل کرد، در آنصورت مي تواند با وي جماع کند. امّا تا قبل از پاک شدن از نفاس، شوهر مي تواند به غير از جماع و مقاربت، به صورتهاي ديگر با همسرش آميزش کند. اين عمل از شهوت فردي که نمي تواند در زماني که زنش قاعده است، خودش را کنترل کند مي کاهد. بايد دانست که آميزش و مقاربت با همسر از راه پشت حرام است؛ خواه زن حائض باشد يا نباشد.
– به خاطر داشته باشید که در هر مرحله از زندگی زناشویی که باشید لازم است اوقاتی را به همسرتان اختصاص دهید. این تخصیص زمان می تواند از روزی ۲ ساعت در شبانه روز تا روزهای پایانی هفته را شامل شود.
سعی کنید در ایام هفته حداقل زمانی را پیدا کرده و صرف گفتگو با یکدیگر کنید و مسائل و مشکلات خود را با یکدیگر در میان بگذارید و در احساسات خود با هم شریک شوید. به خاطر داشته باشید زمانی که شما اوقاتی را صرف برقراری رابطه با همسرتان می کنید در اصل این زمان صرف شادی و خوشبختی آینده فرزندتان می شود.
– حتماً زمان هایی را به تنهایی و بدون حضور فرزندتان با یکدیگر صرف کنید. برای مثال زمانی که نوزادتان در خواب است و یا مشغول بازی است، فرصت مناسبی برای آن است که شما زمانی را به یکدیگر اختصاص دهید.