لباس نوزاد چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
لباس نوزاد باید نرم و راحت باشد و هیچگونه دگمه یا درز آزار دهندهای نداشته باشد.
لباسی را انتخاب کنید که دگمههای آن بهراحتی باز شود، چون باید لباسهای نوزاد را چندین بار در روز عوض کنید و همچنین تعویض پوشک او اینگونه آسانتر صورت میپذیرد.
به سایز لباس نوزاد توجه ویژهای داشته باشید و از پوشاندن لباسهایی که جذب و تنگ است خودداری كنید کودک شما خیلی سریع رشد میکند و اندازههای او تغییر میکند؛ بنابراین آزادی و راحتی کودکتان را فراموش نکنید.
لباس نوزادتان را طوری انتخاب کنید و به او بپوشانید که عرق نکند. از گرم نگهداشتن بیش از حد نوزادتان با لباس خودداری کرده و به دمای اتاق و دمای بدن نوزادتان توجه كنید.
از پوشاندن و گرم کردن زیادی نوزاد به فرض سرماخوردگی خودداری کنید.
لباسهایی انتخاب کنید که از الیاف نرم بافته شده باشند و در ناحیهی یقه و مچهای دست و پای آن از کشدوزی و یا کش بافتهای سفت و محکم استفاده نشده باشد.
درزهای لباس نوزاد را بررسی نمایید، باید پاک دوزی شده باشند تا زبر و خراش دهنده نباشند.
لیست سیسمونی ضروری
یقه گرد آستین کوتاه و بلند (سایز صفر تا سه) / سرویس ۶ تکه خواب نوزاد / زیردکمه دار آستین کوتاه و بلند (سایز صفر تا سه) / ظزوف ذخیره و حمل شیر نوزاد / شورت پوشکی (سایز صفر تا سه) / ظروف و سرویس غذاخوری نوزاد / شلوار (سایز صفر تا سه) / آباژور عروسکی / سرهمی جورابدار (سایز صفر تا دو) / لوستر عروسکی / دستکش و روسری نوزاد / ست لوازم اتاق کودک / قنداق و ناف بند / پیش بند دورو – یک رو / کلاه (بندی و استرچ) / پیش بند مخصوص غذا خوری / پیشبند (۳ عدد) / استریل و گرم کننده / شیشه شیر طلقی / شیردوش / شیشه شیر پیرکس / قیچی و ناخن گیر نوزاد / قنداق و سرلاک خوری / رابط و پد سینه / سرشیشه نیپلت تکی یا دوتایی / برس شیشه و سرشیشه شور / قاشق و چنگال (حرارتی و معمولی) / لیوان آبمیوه خوری و یادگیری / خشک کن نوزاد / پستانک (معمولی و ارتودنسی) / سیستم پیجر اتاق کودک / زنجیر و بند پستانک / عروسک های بهداشتی / دندانگیر / آویز تخت و کریر / پوار بینی / جغجغه نوزاد / شامپو سر نوزاد / آویز موزیکال و ویبره / شامپو بدن نوزاد /عروسک های سوتی / لوسیون نوزاد / مچبند جغجغه ای نوزاد / پودر بچه / پودر شوینده لباس نوزاد / روغن و ژل ماساژ / پتو نوزاد / صابون مایع و قالبی / آغوشی مادر / کرم سوختگی / زیر انداز تعویض نوزاد / دستمال مرطوب و تمیزکننده / بالشت شیر دهی مادر / اسفنج شستشو / فرش اتاق نوزاد / شانه و برس نوزاد / پاپوش – کفش – رو فرشی مخصوص نوزاد / گوش پاکن مخصوص نوزاد / دندان گیر ژلاتینی مخصوص / حوله سه یا چهار تکه / ساک لوازم کودک / حوله تن پوش نوزاد / تب سنج ( دما سنج ) / پوشک سایز یک و دو / پشه بند نوزاد / مسواک و خمیردندان نوزاد / شورت آموزشی / عروسک های بازی وان حمام / لیف حوله ای و عروسکی حمام نوزاد
چیدمان اتاق کودک
۱- انتخاب تخت نردهای قابل تنظیم برای کودکی که به زودی یاد میگیرد از نرده بالا برود و نسبت به محیط اطراف کنجکاو میشود، بسیار مهم است. تختهایی که تنظیمهای مختلف دارند و همزمان با رشد کودک قابل تغییرند مناسب بوده، میتوان چند سالی از آنها استفاده کرد. در بعضی مدلها، کفی تخت قابل تنظیم بوده به طوری که همزمان با رشد کودک برای ایمنی بیشتر میتوان سطح تخت را با توجه به قد او تنظیم نمود. هر چه کودک بزرگتر میشود، تخت پایینتر میرود. در مرحله بعد زمانی که کودک به بالا و پایین رفتن مسلط میشود، میتوان نرده جلوی تخت را برداشت.
۲- از یک جای بلند به عنوان محل تعویض بچه استفاده کنید تا مسلطتر بوده و فشار کمتری به شما وارد شود. بهتر است برای این کار یک میز بلند دارای قفسه تهیه کنید، داخل طبقهها وسایل مورد نیاز را بگذارید و با بزرگ شدن کودک از قفسههای آن برای قرار دادن اسباببازیها استفاده کنید.
۳- از کابینت یا قفسههای دیواری دردار برای گذاشتن اسباب بازیهای کودک استفاده کنید تا در موقع تعویض به راحتی امکان دسترسی شما به آنها برای پرت کردن حواس کودک وجود داشته باشد. بهتر است قفسهها دردار باشند تا بتوانید از آنها برای قرار دادن لباس، پتو و ملحفههای اضافه استفاده کنید. به این ترتیب وسایل تمیز مانده عاری از گرد و غبار بوده و امکان دسترسی به آنها برای شما راحتتر است.
۴- در اتاق نوزاد یک صندلی راحتی را به خود اختصاص دهید. استفاده از این مبل، در رفع خستگی شما بسیار موثر است. در کنار مبل یک آباژور یا چراغ مطالعه بگذارید.
۵- گذاشتن جای ریموت روی دسته صندلی راحتی در اتاقخواب بچه، جای مناسبی برای قرار دادن شیشه، پستانک، دستمال و اسباببازی است. با این کار وسایل یک جا بوده، هنگام در آغوش داشتن یا بیتابی بچه، برای پیدا کردن وسایل مضطرب نمیشوید و به راحتی از عهده کارها بر میآیید.
۶- از یک چراغخواب با نور ملایم و رنگی در اتاق کودک استفاده کنید. این کار باعث میشود بدون بیدار کردن او در هر موقع از شب بتوانید به کودک سر بزنید. اگر کودک احیانا بیدار هم شود با نور ملایم و نوازشهای شما به راحتی به خواب خواهد رفت.
۷- بچهها عاشق گرفتن و فشار دادن چیزها و دهن زدن به هر چیزی هستند. وسایلی را برای بازی آنها انتخاب کنید که استاندارد بوده و صدای آرامی داشته باشند.
۸- وسایل بازی کودکان را میتوانید داخل سبدهای مختلف قرار دهید. برای نظم و ترتیب بیشتر، آنها را داخل سبدهای حولهای و دکوری به دیوار وصل کنید. هنگام نصب قد کودک خود را در نظر بگیرید.
۹- از قفسههایی با ارتفاعهای مختلف استفاده کنید. جعبههای فایبرگلاس در اندازههای مختلف برای قرار دادن اسباببازیهای ریز و درشت بسیار مناسبند. بهتر است قفسهها طوری باشند که جعبههای لبهدار مانند کشو داخل آن (چارچوب دراور مانند) قرار بگیرند.
سعی کنید هر کدام از جعبهها به رنگهای مختلف، مناسب با اتاق کودک باشد تا او بتواند به راحتی هر وسیله تفکیک شدهای را پیدا کند.
۱۰- جای خاص و نیمکت مانندی با امدیاف نزدیک کتابخانه یا قفسه کتابها برای مطالعه و کتاب خواندن او اختصاص دهید. روی نیمکت، تعدادی کوسن برای استراحت موقت وی قرار دهید.
سعی کنید این قسمت از سطح زمین بالاتر بوده و در زیر آن جعبهای از همان جنس (امدیاف) قرار دهید تا نهایت استفاده را از فضا ببرید. از مزایای این طراحی آن است که کودک بعد از خواندن کتاب میتواند جعبه زیری را بیرون آورده، تمام وسایل روی نیمکت را داخل آن قرار دهد. با کشیدن جعبه به کنار تخت و جایگزین کردن صندلی به جای آن میتواند از این فضا به عنوان میز تحریر استفاده نماید. با نصب یک چراغ مطالعه دکوراسیون این قسمت کامل میشود. کتابخانه دیواری را جایی نصب کنید که او بتواند به تنهایی به کتابها دسترسی داشته و خود از میان آنها بدون کمک شما کتاب مورد علاقهاش را انتخاب کند.
۱۱- قرار دادن جعبههای مختلف داخل کمد، ضمن آن که باعث میشود از کل فضای کمد استفاده کنید به کودک هم در پیدا کردن وسایلش کمک میکند.
۱۲- قرار دادن عروسکهای نرم داخل جعبههای اسباببازی قابل انعطاف باعث میشود کودک به آنها دسترسی داشته، احساس امنیت کند. به خصوص اگر آنها را زیر تختش قرار دهید، او اطمینان خاطر پیدا میکند که به جز وسایل مورد علاقه، چیزی به نام هیولا یا مورد ترسناکی زیر تخت وجود ندارد. برای جای اسباببازی زیر تخت بهتر است از نوع نرم و دردار شبیه به چمدان استفاده کنید.
۱۳- دختربچهها در یک سن خاص به پرو لباس بسیار علاقه پیدا میکنند و با عوض کردن دائم لباس، خود را در قالب شخصیتهای مختلف میبینند. گوشه خاصی را نزدیک کمد، برای تغییر لباس او اختصاص دهید. در این قسمت؛ آینه، دیوارکوب و چند گیره رختآویز نصب کنید. سعی کنید لباسها را در ارتفاعی قرار دهید که امکان دسترسی به آنها بدون کمک، برای او وجود داشته باشد.
۱۴- در دکوراسیون اتاق کودک و انتخاب اسباببازی از رنگهای شاد و متنوع استفاده کنید و از تکرنگی بپرهیزید.
۱۵- یک چراغ مطالعه دیواری برای کودکان ۸-۷ ساله، امکان مطالعه را برای آنها راحتتر میکند. این مسئله به خصوص خواندن کتاب توسط کودک بزرگتر برای خواهر یا برادر کوچکتر از خود در موقع خواب را راحتتر میکند. چراغ را بالای تخت در جایی به دیوار نصب کنید که امکان دست زدن به لامپ داغ برای آنها وجود نداشته باشد و به راحتی با زدن یک کلید در بالای سر خاموش و روشن شود.
۱۶- به جای گذاشتن وسایل زیر تخت، از یک طاقچه یا قفسه کوچک روی دیوار برای قرار دادن وسایل نرمی که کودک بدون آنها نخواهد خوابید، استفاده کنید. آنها را داخل سبدهای تزیینی نرم قرار دهید تا هنگام خواب کودک احساس آرامش کرده و امکان دسترسی او به آنها وجود داشته باشد.
۱۷- از همان ابتدا مدل تختخوابهایی را خریداری کنید که امکان تغییر سایز داشته باشند. این مسئله به خصوص در مورد یک اتاق برای دو فرزند اهمیت داشته، به استفاده بهینه از فضا زمانی که آنها کوچکترند، کمک کرده و باعث صرفهجویی در هزینههای شما میشود.
۱۸- در مورد دخترها باید توجه کرد که بازی با عروسک در قالب پوشاندن لباس آنها، بستن دگمهها و گره زدن بند لباس عروسک نه تنها تمرینی برای انگشتهای کوچک آنهاست بلکه به آنها در پرورش مهارتهای اجتماعیشان از طریق تصورات و نقشهایی که بازی میکنند هم کمک میکند و این بیشترین چیزیست که از اسباب بازیهای کوچک کسب میکنند. پس به وسایل مورد علاقه آنها اهمیت دهید و جای خاصی برای آنها در نظر بگیرید.