۵۰ توصیه مفید به مادران باردار
۱. بهتر است قبل از باردار شدن به یک پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.
۲. عادات غذایی خود را مرور کنید تا بتوانید در این دوران یک رژیم غذایی سالم و متنوع را رعایت کنید.
۳. ورزش را از همین حالا شروع کنید. ورزش کردن باعث می شود تا در دوران بارداری اضافه وزن چندانی نداشته و اندام مناسب تری داشته باشید. همچنین ورزش می تواند خطر سقط جنین، عوارض مرتبط با زایمان و مدت زمان زایمان طبیعی را هم کاهش دهد.
۴. تا آنجا که می توانید اطلاعات خود را در زمینه زایمان و بارداری افزایش دهید.
۵. سعی کنید یک نوع سبزی جدید را که تا کنون نخورده اید، در این دوران امتحان کنید.
۶. حداقل یک کتاب درباره دوران بارداری بخوانید.
۷. اگر داروی شیمیایی مصرف می کنید که باعث ناباروری می شود، مثل قرص های کنترل بارداری و غیره، در مورد ادامه مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.
۸. اگر سیگار می کشید، حتما آن را ترک کنید. برای ترک سیگار برنامه های درمانی متعدد وجود دارد که می تواند به شما کمک کند.
۹. مصرف ویتامین های دوران بارداری را فراموش نکنید. این ویتامین ها را می توانید با تجویز پزشک و یا بدون نسخه از داروخانه ها تهیه کنید. به خاطر داشته باشید که این ویتامین ها باید حاوی ۴ دهم میلی گرم فولیک اسید باشد. (مولتی ویتامین در سه ماهه اول بارداری باید فاقد ویتامین دی باشد.)
۱۰. پیش از اقدام به بارداری از همسر خود بخواهید که در رژیم غذایی سالم و عادات جدید غذایی با شما همراه شود.
۱۱. دوره های قاعدگی و روزهای تخمک گذاری تان را دنبال کنید تا بدانید که احتمال بارداری در چه روزهایی بیشتر است. از این طریق بهتر می توانید تاریخ بارداری خود را تعیین و برای آن برنامه ریزی کنید.
۱۲. قبل از اقدام به بارداری، حتما پزشک زنان و مامای خود را با تحقیق و جستجو و آگاهانه انتخاب کنید. باید در انتخاب متخصص زنان و زایمان دقت لازم را داشته باشید تا بتوانید زایمانی موفقیت آمیز را تجربه کنید.
۱۳. می توانید از دوستان یا اقوامی که تجربه بارداری و زایمان داشته اند، در این زمینه سوال کنید و مشورت و کمک بخواهید.
۱۴. از مواجهه با مواد شیمیایی که به جنین آسیب می رسانند پرهیز کنید. این مواد ممکن است در محل کار شما، در منزل و در هر محیطی که حضور دارید وجود داشته باشند.
۱۵. از آنجا که ممکن است برخی درمان های دهان و دندان در دوران بارداری مجاز نبوده و آسیب هایی برای جنین به دنبال داشته باشد و همچنین از این رو که در دوران بارداری احتمال پوسیدگی دندان ها بیشتر است، حتما قبل از اقدام به بارداری به یک دندانپزشک خوب مراجعه کرده تا مشکلات دندانی تان های مورد بررسی قرار گیرد. همچنین سعی کنید بهداشت دهان و دندان را در این دوران رعایت کرده و مرتب مسواک کنید تا کمتر گرفتار مشکلات دندان شوید.
۱۶. اگر قصد باردار شدن دارید و برای آن تلاش می کنید، حتما به هر پزشکی که برای موارد گوناگون و آزمایشات مختلف مراجعه می کنید و همچنین به پرسنل حرفه ای بیمارستان یا کلینیک ها، درباره احتمال بارداری خود اطلاع دهید. در این صورت شما را در مقابل اشعه و امواج مضر قرار نخواهند داد.
۱۷. در دوران بارداری از تعویض ظرف خاک بستر گربه پرهیز کنید.
۱۸. به یاد داشته باشید که از زمانی که اقدام به بارداری می کنید، ممکن است یک سال طول بکشد تا باردار شوید. اما اگر بیش از ۳۵ سال سن دارید و بیش از ۶ ماه یا یک سال است که به طور جدی و مداوم برای باردار شدن تلاش می کنید و نتیجه نگرفته اید، بهتر است به پزشک زنان مراجعه کنید.
۱۹. چنان که می دانید، در دوران بارداری باید اکیدا از مصرف الکل خودداری کنید. سعی کنید در این دوران همچون یک مادر مسئول رفتار کنید. مصرف الکل در این دوران هرچند بسیار کم، می تواند موجب نقص های رشدی جنین شود.
۲۰. زمانی که فکر می کنید آمادگی لازم را دارید، می توانید بارداری خود را به اطرافیان اعلام کنید.
۲۱. وضعیت خود را با پدر و مادرتان در میان بگذارید. آیا می خواهید از تجربیات آنها در این زمینه استفاده کنید؟ و یا مایل هستید که در این دوران متفاوت از آنها رفتار کنید؟
۲۲. هر زمان که فرصتی پیدا می کنید، استراحت کنید. چُرت های کوتاه بین روز می تواند حالتان را بهتر می کند.
۲۳. بهتر است در صورتی که برایتان امکان دارد و تمایل دارید دفتر یادداشت روزانه ای برای این دوران تهیه کنید و یا وبلاگ مجازی ایجاد کنید تا بتوانید حال و روز خود و تجربیات جدیدتان را در آن یادداشت کنید.
۲۴. سعی کنید برای بر طرف کردن عوارضی مثل حالت تهوع، سوزش سر دل یا یبوست، از درمان های خانگی و غیر دارویی استفاده کنید.
۲۵. سعی کنید در صورت امکان روزی ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید.
۲۶. هرچند یقینا اطلاعاتی در این زمینه دارید، اما باز هم مطالعات خود را در مورد بارداری و زایمان بیشتر کنید. هرچه آگاهی تان در این زمینه بیشتر باشد، نگرانی و تنش کمتری خواهید داشت.
۲۷. در صورت امکان، در کلاس ها یا انجمن های یوگا و ورزش های بارداری شرکت کنید.
۲۸. جلسات ملاقات خود را با پزشک متخصص زنان یا مامای خود به طور مرتب ادامه دهید تا اگر مشکلی وجود دارد، پزشک بتواند آن را سریع تر رفع کند یا مشکل را به حد اقل برساند.
۲۹. در کلاس ها و دوره های مراقبت بارداری شرکت کنید.
۳۰. به خاطر داشته باشید که در دوران بارداری، حتما باید روزی ۳۰۰ تا ۵۰۰ کالری دریافت کنید.
۳۱. بهتر است که از قبل به گزینه ها و انتخاب هایی که برای روش زایمان خود دارید، خوب فکر کنید و تمام جوانب آن را بسنجید. همچنین شرایط و محلی که می خواهید در آنجا زایمان کنید و امکانات آنجا را از قبل مورد بررسی قرار دهید.
۳۲. در مورد علائم زایمان زودرس از قبل اطلاعات لازم را کسب کنید تا اگر چنین شرایطی برایتان پیش آمد، فورا پزشک خود را از آن مطلع سازید.
۳۳. سعی کنید با پرسنل بخش زایشگاه (که وظیفه شان مراقبت بهداشتی، حمایتی از مادر، قبل، حین و بعد از زایمان است) از پیش آشنا شوید. آنها می توانند با ارائه اطلاعات مفید، به شما کمک کنند تا زایمانی کوتاه تر، ایمن تر و در کل راضی کننده تر داشته باشید.
۳۴. بهتر است برنامه غذایی تان را یادداشت کنید تا مطمئن شوید مواد غذایی که طی روز مصرف می کنید، تمام نیاز های بدن شما و جنین را در این دوران برآورده می سازد.
۳۵. اگر در دوران بارداری به تغییر دکوراسیون منزل مبادرت می کنید و یا اتاق خواب کودک را آماده و تجهیز می کنید، حواستان باشد با مواد شیمیایی، بوی رنگ و ابزارهایی از این قبیل (کاغذ دیواری و غیره) در تماس قرار نگیرید. در این شرایط بهتر است پنجره ها را باز بگذارید تاهوا عوض شود.
۳۶. می توانید قبل از زایمان کمی با نوزاد تازه متولد شده یکی از اقوام یا دوستانتان وقت بگذرانید و مراقبت از کودک را تمرین کنید تا زیاد در این زمینه بی تجربه نباشید و آمادگی لازم را داشته باشید.
۳۷. در صورت امکان سعی کنید در کلاس های مراقبت بارداری و آموزش های مخصوص بعد از زایمان شرکت کنید. برای ثبت نام در این کلاس ها زودتر اقدام کنید تا بتوانید روز و ساعت مناسب تری پیدا کنید.
۳۸. ورزش شنا برای اواخر دوران بارداری بسیار مفید و مناسب است. شنا کردن می تواند کمردرتان را بهبود بخشد و با ایجاد احساس بی وزنی باعث نشاط و شادابی و رفع خستگی تان شود.
۳۹. بهتر است که برای شیردهی نیز از قبل آموزش های لازم را دریافت کنید تا فنون و مهارت های لازم را در این زمینه کسب کرده و با سختی های شیر دادن از پستان خود به نوزاد، به خوبی آشنا شوید.
۴۰. می توانید برای پیشگیری از گرفتگی های عضلانی پاهایتان، قبل از رفتن به رختخواب حرکات کششی ملایم انجام دهید.
۴۱. اگر قبلا ورزش می کردید، در دوران بارداری نیز می توانید به ورزش و نرمش ادامه دهید. هرچند که در این دوران لازم است که برخی تمرینات ورزشی را آهسته تر و با ملاحظه و ملایمت بیشتری انجام دهید، اما ورزش کردن باعث می شود که درد های دوران بارداری کاهش یابد و بعد از زایمان نیز سریع تر بهبود یابید.
۴۲. قبل از وضع حمل، حتما لیستی از وسایل و ملزومات مورد نیاز خود و نوزاد را یادداشت و تهیه کرده و هر آنچه را که باید همراه خود به اتاق زایمان ببرید، در دسترس قرار دهید. می توانید از نزدیکان خود نیز در این زمینه مشورت بخواهید.
۴۳. دوربین عکاسی و فیلم برداری تان را از قبل مهیا و آماده سازید.
۴۴. هرگاه که فرصتی دست می دهد، حتی برای یک بار در روز هم که شده سعی کنید تمرینات مراقبه و ریلکسیشن (تن آرامی) انجام دهید تا تنش را از ذهن و جسم خود دور سازید.
۴۵. انجام تمرینات چرخش لگن (تیلت لگنی) مخصوص دوران بارداری می تواند به کاهش کمردرد های اواخر این دوران کمک کند. همچنین این تمرینات باعث می شود تا سر نوزاد نیز در موقعیت مناسب قرار گیرد و وضع حمل راحت تر صورت گیرد.
۴۶. اگر زمان وضع حملتان فرا رسیده است، ساکی را که از قبل بسته اید و لوازم مورد نیازتان را در آن قرار داده اید با خود بردارید و به بخش زایمان بیمارستان مراجعه کنید. حواستان باشد دوربین، دفترچه بیمه و هر نوع فرم پذیرش را که باید همراه خود ببرید جا نگذارید.
۴۷. از قبل اطلاع یابید که پیش از زایمان چگونه علائمی خواهید داشت و نشانه های وضع حمل را بشناسید تا بتوانید به موقع خود را به بیمارستان برسانید.
۴۸. قبل از زایمان یک عکس از خود بگیرید.
۴۹. سعی کنید آرام باشید و با پریشانی و استرس مقابله کنید.
۵۰. اکنون می توانید نوزاد خود را در آغوش گرفته و او را ببوسید.
منبع خبر : برگرفته از salamati24