اگر نوزاد گریه نکند مشکلی وجود دارد؟!
آیا کودک شما هرگز گریه نمیکند؟ نگران نباشید. مساله مهم این است که تمام نیازهایش را برآورده کنید. هر نوزادی با دیگری متفاوت است. این نوزادان گرسنگی یا سرما احساس میکنند، بدون اینکه بتوانند از راه گریه احساسشان را بیان کنند.
اگر پزشک متخصص کودکان به شما گفته است که همه چیز خوب است و مشکلی وجود ندارد، به این خاطر است که نوزاد شما در حال یادگیری گریه کردن است. در این مدت، شما باید از طریق حرکات و حالات او، آنچه را که احساس میکند و یا نیاز دارد رمزگشایی کنید.
در این شرایط گریه نکردن نوزاد به این معنی نیست که همه چیز خوب است. شما بایستی به طور مرتب نیازهای او را پیگیری کنید. برای نمونه، برنامه غذا خوردن، زمان چرت بعدی و تعویض آخرین پوشک.
رفع کلیه نیازهای نوزاد توسط پدر و مادر ضروری است. شما بایستی بتوانید رفتارهای نوزاد را تفسیر کنید، با او ارتباط برقرار کنید و به طور مناسب به رفتارهای او پاسخ دهید.
نشانههای گرسنگی نوزاد
گریه کردن؛ آخرین راه حل نوزاد برای بیان نیازهایش است، حتی اگر او گرسنه باشد، پیش از آنکه گریه کند با روشهای دیگری نیازش را بیان میکند. گریه روشی غریزی برای نشان دادن گرسنگی است. برای جلوگیری از گرسنگی کشیدن بیش از حد نوزاد، بهتر است به این نشانهها توجه کنید:
نوزاد سرش را میگرداند تا پستان مادر را پیدا کند. اکثر نوزادان به طور غریزی به دنبال نوک پستان مادر برای خوردن شیر میگردند. با مشاهده این رفتار، متوجه خواهید شد که او گرسنه است.
هنگامی که نوزاد تکان میخورد یا زیاد حرکت میکند، نشان دهنده این است که چیزی او را ناراحت میکند. او شاید گرسنه نباشد، اما نیاز به تعویض پوشک یا تخلیه گاز معده داشته باشد.
راه دیگر برای فهمیدن اینکه نوزاد گرسنه است، این است که صدایی شبیه مکیدن از او بشنوید. نوزاد با زبانش صدایی شبیه به مکیدن شیشه شیر یا پستان مادر در میآورد. این حرکت بدین معنی است که زمان تغذیه نوزاد فرا رسیده است.
نشانههای نیاز نوزاد به خوابیدن
از سوی دیگر، مشت کردن دستان، نگاههای مات و خسته و مالیدن چشمها نشانه خواب آلودگی نوزاد است. ممکن است نوزاد خمیازههای پی در پی بکشد و توان باز نگه داشتن چشمها را نداشته باشد. این حالات نشانه این هستند که وقت خواب نوزاد فرا رسیده است.
نشانههای نیاز نوزاد به تعویض پوشک
اولین نشانه بوی مدفوع است. همچنین، اگر زمان زیادی از کثیف شدن پوشک گذشته باشد، نوزاد ناراحت و بی قرار میشود. اگر خواب باشد، به طور ناگهانی بیدار میشود و شما میتوانید آثار تنش و خشم را در چهره او مشاهده کنید.
اگر نوزاد شما با گریه کردن ارتباط برقرار نمیکند، بایستی دیگر نشانهها و حالات بدن او را تفسیر کنید تا نیازهایش را به موقع برطرف کنید. اگر نسبت به گریه نکردن نوزاد خود نگرانیهایی دارید، مساله را با پزشک متخصص کودکان در میان بگذارید و از او راهنمایی بخواهید.
گریه نکردن نوزاد در هنگام تولد
باور عموم این است که نوزادان در بدو تولد گریه میکنند و یا هنگامی که پزشک اولین معاینه را انجام میدهد، گریه نوزاد بلند میشود. اما باید بدانید که همواره اینطور نیست!
نوزادانی که با زایمان طبیعی متولد میشوند، تحت فشار و استرس زیادی به دنیا میآیند که موجب رنج و ناراحتیشان میشود. به همین دلیل نوزاد به طور خودکار شروع به گریه میکند. این عمل دستگاه تنفسی نوزاد را فعال کرده و نوزاد شروع به تنفس میکند. با این حال، بسیاری از نوزادان بدون گریه متولد میشوند. زیرا برخی از نوزادان خواب آلودتر و آرامتر از دیگران هستند. اگر نوزاد در بدو تولد گریه نکند، پزشک یا دستیاری که در هنگام تولد حضور دارد، او را تحریک میکند تا شروع به گریه کند و فورا راههای هوایی نوزاد را که هنوز پر از مایع آمنیوتیک است، پاک میکند.
حتی نوزادانی که از راه سزارین به دنیا میآیند، تمایل به خمیازه کشیدن یا سرفه کردن دارند و کمتر گریه میکنند. گریه نکردن نوزاد ممکن است نشانهای از بروز یک مشکل باشد. به همین دلیل، بایستی نوزاد به طور کامل معاینه شود و سلامتیاش مورد بررسی قرار گیرد.
در این موارد، پزشک متخصص کودکان آزمایش (آپگار) Apgar را انجام میدهد. این آزمایش شامل بررسی ۵ مورد زیر است:
بررسی بافت عضلانی
واکنش پذیری نوزاد
رنگ پوست
ضربان قلب
نفس کشیدن
با توجه به نتایج آزمایش آپگار، تیم پزشکی تصمیم میگیرد که آیا نوزاد نیاز به اکسیژن دارد یا خیر.
بنابراین، هنگامی که گریه نوزاد خود را در هنگام تولد میشنوید، این نشانهای از سلامت اوست و هنگامی که او را بر روی قفسه سینه تان قرار میدهند میتوانید گریه او را آرام کنید.
منبع خبر : setare