نمک دریا باعث “سقط جنین” می شود!/ نمک دریا چه تفاوتی با نمک معمولی دارد؟

سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه با تأکید بر این که نمک دریا نمی‌تواند املاح دیگر مانند منیزیم و کلسیم را تأمین کند،‌ گفت: مقدار کلسیم و منیزیمی که نمک دریا به بدن می‌رساند آن قدر ناچیز است که کاملاً قابل چشم پوشی است ضمن این که، این املاح را از سایر منابع غذایی می‌توان دریافت کرد.

وی با بیان این که تبلیغاتی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در کشور می‌شود، برخلاف سیاست‌های وزارت بهداشت است،‌ ابراز داشت:‌ افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته بلکه موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری‌های مادرزادی و بسیاری پیامدهای زیان‌بار بهداشتی خواهند بود.

دکتر عبداللهی در خصوص نمک طعام استاندارد گفت: نمک طعام باید پروانه های بهداشتی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشته و تاریخ تولید و انقضاء آن نیز اجباری است و این گونه نمک‌های تصفیه شده یددار فاقد فلزات سنگین شامل سرب، آرسنیک (عوامل ایجادکننده سرطان) و همچنین ناخالصی‌های محلول مانند گچ است که به دلیل سفید بودن غیر قابل جداسازی است.

وی توصیه کرد: میزان محاسبه شده ید در نمک تصفیه شده باعث پیشگیری از بیماری گواتر و به دنبال آن باعث پیشگیری از عقب‌ماندگی جسمی و ذهنی، سقط جنین خواهد شد در حالی که نمک دریا باعث سرطان، گواتر، عقب افتادگی ذهنی و جسمی، سقط جنین می‌شود.

به گفته این متخصص تغذیه،‌ در صورتی نمک دریا می‌تواند مصرف خوراکی داشته باشد که در قالب استانداردهای موجود، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد. گفتنی است: چندی است که تبلیغات گسترده و بی اساس از نمک دریا باعث شده که مصرف کنندگان دچار سردرگمی شده و علی رغم توصیه های وزارت بهداشت مبنی بر مصرف نمک یددار تصفیه شده، هنوز عده ای بر این باورند که نمک دریا علاوه بر سدیم و ید دارای املاحی مانند کلسیم و منیزیم است که برای بدن مفید است.

توجه کنید: نمک دریا مجوز وزارت بهداشت ندارد
شهروندان از خرید نمک دریا خودداری کنند. مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشکده علوم پزشکی استان البرز با اشاره به این که تاکنون مجوزی از وزارت بهداشت، برای تولید و بسته بندی نمک دریا صادر نشده است، گفت: بر اساس آزمایشات انجام شده، این نمک دارای ناخالصی‌های محلول و غیر محلول شامل سرب،‌ جیوه، شن و ماسه و گچ است.
افشار افزود: نمک دریا نمکی تصفیه نشده است و علاوه بر داشتن فلزات سنگین، دارای ماده خطرناکی همچون آرسنیک است. آرسنیک شبه فلز سمی، معروفی است که مصرف آن سرطان‌زا است.
حشمتی کارشناس آزمایشگاه مرجع مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشکده علوم پزشکی استان البرز گفت: 

مصرف نمک دریا موجب بروز اختلالات کلیوی، کبدی، گوارشی، کم شنوایی و کاهش ضریب هوشی می‌شود.

نمک دریا علاوه برداشتن نا خالصی‌ها، دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تأمین نمی‌کند
همچنین خانم حیاری مسوول بخش شیمی آزمایشگاه مرجع مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشکده علوم پزشکی گفت: برخی از تبلیغات غیر واقعی، نمک دریا را سرشار از کلسیم، منیزیم، منگنز و ید معرفی می‌کنند.
وی افزود:

همچنین افراد سود جو، نمک دریا را دارای خواصی همچون پایین آورنده فشار خون، کاهش دهنده ورم دوران بارداری، از بین برنده سینوزیت، شفاف کننده پوست و ضد لک، از بین برنده سودا، صفرا و بلغم و نیز تأمین کننده ید مورد نیاز غده تیروئید عنوان می‌کنند.

وی گفت: بر اساس آزمایش‌ها، این نمک‌ها فاقد هرگونه ترکیبات مورد نیاز بدن است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشکده علوم پزشکی استان البرز گفت : در صورت فروش نمک دریا در بازار، به شدت با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.
وی از شهروندان خواست که فریب تبلیغات دروغین را نخورند و در هنگام خرید به درج علامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر روی کالا توجه کنند.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *