من سزارین شده ام کی میتوانم شیرخوارم را با شیر خودم تغذیه کنم؟

سزارین یک جراحی بزرگ شکمی است و بهبودي بعد از آن احتیاج به زمان دارد. در دوران بارداري لازم است درباره سزارین اطلاعات کافی بدست آورید و خود داوطلب آن نباشید مگر آنکه از نظر پزشک ضروري باشد زیرا درصد تولد نوزادان نارس، سندرم نارسایی تنفسی نوزادان، مرگومیر و بیماري مادران مانند عفونت، خونریزي، درد، اثرات روانی زایمان مثل افسردگی در زایمان سزارین بیشتر از زایمان طبیعی است.


نوزادانی که با سزارین متولد می شوند ممکن است خواب آلوده تر از نوزادانی باشند که داروهاي بیهوشی دریافت نکرده اند و برطرف شدن خواب آلودگی آنان احتمال دارد چند روز طول بکشد و موقتاً رفلکس مکیدن ضعیفی داشته باشند. چنانچه سزارین با بی حسی نخاعی انجام شده باشد، باید در بیمارستان تماس اولیه بین مادر و نوزاد را بلافاصله پس از تولد نوزاد و خشک کردن و ارزیابی سریع سلامت او برقرار کرده و او را به پستان بگذارند و تا پایان عمل مادر و نوزاد را با ملافه گرم بپوشانند و سپس آنان را با هم به بخش انتقال داده و هم اتاق نمایند. اما در موارد سزارین با بیهوشی عمومی، تماس بین مادر و نوزاد و شروع تغذیه با شیرمادر به محض آماده بودن مادر و نوزاد و واکسنهاي ضروري، احیاناً  قطره یا مالیدن پماد و چکاندن قطره انجام می شود. مراقبتهاي اولیه نوزاد نظیر وزن کردن، تزریق ویتامین در چشم نوزاد به بعد از برقراري اولین تماس بین مادر و نوزاد موکول می گردد.

در این فاصله یعنی تا به هوش آمدن مادر، نوزاد سالم نیاز به هیچ نوع خوراکی و نوشیدنی ندارد و اولین تغذیه او باید با آغوز و مستقیماً از پستان مادر خودش شروع شده و مانند سایر نوزادان با مادر هم اتاق شده و برحسب تقاضا از شیرمادر استفاده کند. در این صورت پرستار، ماما یا همراه مادر باید کمک کنند تا مادر به یک طرف بچرخد و با استفاده از چند بالش، نوزاد را به پستان بگذارد و هر وقت پستان را رها کرد وي را در وضعیت مناسب در کنار مادر قرار دهند.

 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *