مضرات فلوراید در خمیر دندان برای مادران باردار/ بهترین جایگزین خمیر دندان؟!

نوشیدن آب و مسواک زدن دندان‌ها فعالیت‌های روزمره‌ای هستند که معمولاً بدون فکر انجام می‌دهیم. اما برای مادران باردار این اقدامات به ظاهر بی‌ضرر می‌تواند پیامدهای ناخواسته‌ای داشته باشد. در حقیقت کودکانی که در معرض سطوح بالای فلوراید در داخل رحم قرار می‌گیرند ممکن است هوش کمتری داشته باشند.

فلوراید یک ترکیب شیمیایی است که اغلب به آب شیرین و محصولات دندانپزشکی مانند خمیردندان و دهانشویه اضافه می‌شود، زیرا به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک می‌نماید. نوشیدن آب حاوی فلوراید می‌تواند پوسیدگی دندان را در کودکان و بزرگسالان تا ۲۵ درصد کاهش دهد.

اما فلوراید می‌تواند مانند شمشیر دولبه عمل کند. محققان معتقدند قرار گرفتن در معرض سطوح بالای فلوراید قبل از زایمان می‌تواند هوش کودک را مختل نماید. بر اساس نتایج این مطالعه به نظر نمی‌رسد که میزان فلوراید در ادرار کودکان سنین ۶ تا ۱۲ سال بر روی هوش آن‌ها تاثیر بگذارد. در حالیکه زنان دارای سطوح بالاتر فلوراید در ادرار خود در دوران بارداری به احتمال بیشتر کودکانی با هوش پایین‌تری داشتند.

تحقیقات نشان می‌دهد سیستم عصبی جنین ممکن است تحت تاثیر سطوح بالای فلوراید قرار گیرد. همچنین ممکن است حساسیت سیستم عصبی نسبت به فلوراید پیش از زایمان بیشتر از کودکان سنین مدرسه باشد.

قرار گرفتن در معرض سطوح بالای فلوراید پیش از زایمان ممکن است بر تکامل عصبی جنین تاثیر بگذارد، به طوری که هوش کودک را کاهش می‌دهد.

 استفاده از آب نمک برای زنان بارداری که نمی توانند در زمان حاملگی از مسواک و خمیردندان به دلیل تهوع و دیگر مسائل استفاده کنند می تواند پلاک موجود در دندان های آنان را از بین ببرد و بهداشت دهان آنان حفظ شود.

و یا از خمیر دندانهای بدون طعم و ملایم استفاده کنید.

تغذیه مناسب برای دندانهای شما و کودک

– از خوراکی های شیرین اجتناب کنید. در دوران بارداری هوس شیرینی جات متداول است اما به یاد داشته باشید هر چه بیشتر خوراکی های حاوی شکر مصرف کنید، احتمال پوسیدگی دندانتان بیشتر میشود.

– رژیم متعادل و سالم غذایی داشته باشید. اولین دندان کودک از حدود سه ماهگی بارداری شروع به رشد و ریشه زدن میکند. رزیم غذایی سالم حاوی محصولات لبنی، پنیر و ماست منابع خوبی برای تامین مواد معدنی لازم برای رشد دندانها، لثه و استخوانهای کودک هستند.

پس از زایمان

اگر هر گونه مشکلات لثه در دوران بارداری تجربه کردید، سریعا پس از زایمان به پزشک مراجعه کنید تا تمامی دهان شما را بررسی کند و سلامت لثه شما را تحت نظر بگیرد. 

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *