مصرف تخم مرغ خام چه مضراتی دارد؟/ فواید تخم مرغ در دوران بارداری/ منبع ویتامین D

به چه علت خوردن تخم مرغ خام می‌تواند کار اشتباهی باشد
سالمونلا گروهی باکتری‌ هستند که مشخص شده گوشت خوک، گوشت گاو، تخم مرغ، و سایر محصولات غذایی را آلوده می‌سازند، و آنها را به یکی از علل اصلی مسمومیت غذایی در ایالات متحده تبدیل کرده است. عفونت سالمونلوز، با علائمی مانند درد شکمی، تهوع، استفراغ، سردرد و خستگی، که ممکن است یک هفته به طول انجامد، قابل تشخیص است. در حالی که اکثر مردم بدون درمان خاصی بهبود می‌یابند، تأثیر عفونت در نوزادان، زنان باردار، و افراد مسن می‌تواند خطرناک‌تر باشد. موارد شدید از بیماری سالمونلا با ورود باکتری به جریان خون مشخص می‌شود. درمان آن تجویز آنتی بیوتیک را شامل می‌شود. بنابراین، خوردن تخم مرغ خام غیر پاستوریزه، اصولاً خطرناک می‌باشد.
در ارتباط با خوردن تخم مرغ خام، سطح بالای کلسترول موجود در زرده تخم مرغ خطر دیگری است که هنگام مصرف مقادیر زیاد وجود دارد. هیچ تحقیق قطعی در مورد اینکه چه میزان کلسترول موجود در زرده تخم مرغ توسط بدن جذب خواهد شد، صورت نگرفته است. در افراد مبتلا به مشکلات قلبی، توصیه می‌شود آن را در حد اعتدال مصرف نمایند.
به طور کلی، مصرف مقادیر زیادی از سفیده تخم مرغ ممکن است به کمبود بیوتین منجر شود. با این حال، این مشکل می‌تواند با مصرف تخم مرغ کامل، به جای فقط سفیده تخم مرغ برطرف شود، به این دلیل که زرده غنی از بیوتین است.
جهت پیشگیری از ابتلا به عفونت سالمونلا …
در اینجا برخی از اقدامات ایمنی توصیه شده جهت از بین بردن خطر عفونت سالمونلا از طریق تخم مرغ آورده شده است:
• همواره خرید تخم مرغ پاستوریزه را در اولویت قرار دهید، به این دلیل که خطر آلودگی باکتریایی را ندارند. این تخم مرغ‌های پاستوریزه شده تقریباً در تمام خواروبار فروشی‌ها در دسترس می‌باشند. بسیاری از فرآیندها و روشهای پاستوریزه سازی به ثبت رسیده وجود دارد که عمدتاً از گرما برای از بین بردن باکتری‌های مضر در تخم مرغ استفاده می‌کنند، بدون آنکه بر ارزش غذایی آن تأثیری وارد سازند.
• تخم مرغ‌هایی که در یخچال نگهداری شده‌اند را بخرید، به این دلیل که خطر رشد باکتری در آنها به طور قابل ملاحظه‌ای پایین‌تر است. در هنگام خرید مطمئن شوید که تخم مرغ ترک خورده و یا سوراخ نباشد.
• همیشه تخم مرغ‌ها را در شرایط خنک یا در یخچال نگهداری کنید و ترجیحاً آنها را در ظرف مدت سه هفته مصرف نمایید.
• تمام خوراکهایی که در آنها تخم مرغ بکار رفته بایستی به خوبی پخته شوند؛ زرده و سفید باید سفت باشند، و نه روان و شل.
• از مواد غذایی و دستور العمل‌هایی که شامل استفاده از تخم مرغ نپخته یا خام غیر پاستوریزه است، خودداری کنید.

به چه دلیل کلاً مصرف تخم مرغ سودمند می‌باشد
در این قسمت برخی از مزایای مصرف تخم مرغ، چه فرم نپخته‌ی آن و چه بصورت خام پاستوریزه آورده شده است.
• تخم مرغ بسیاری از اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز برای عملکرد مناسب بدن انسان را تأمین می‌سازد.
• آنها گروهی از ویتامین‌ها و مواد معدنی همچون ریبوفلاوین، اسید فولیک، ویتامین B6، ویتامین B12، آهن، کولین، کلسیم، پتاسیم، و فسفر را فراهم می‌کنند.
• سفیده‌ی تخم مرغ غنی‌ترین منبع پروتئین روی زمین است. که از آن مکمل پروتئین ایده آل می‌سازد. خوردن آن به طور خام، بخاطر پروتئین موجود، روش معمول در میان بدنسازان می‌باشد. تخم مرغ یکی از معدود محصولات طبیعی است که حاوی ویتامین D است.
• مصرف کولینی که از طریق تخم مرغ تأمین می‌شود، برای زنان باردار و همچنین زنان شیرده توصیه می‌شود، به این دلیل که به رشد مغز جنین کمک می‌کند.

خلاصه اینکه، خوردن تخم مرغ خام قطعاً خطرناک و ریسک است، اما احتمال خطر با انتخاب تخم مرغ‌های پاستوریزه و پیش از مصرف، نگهداری آنها در دمای پایین در یخچال به طور کامل از بین می‌رود.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. نارگل از ارومیه پاسخ

    دکتر لادن گیاهی، متخصص تغذیه و عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری وسقط مکرر ابن سینا با اشاره بر اینکه پایه و اساس تمام توصیه های تغذیه ای رعایت تعادل، تنوع و اندازه در استفاده از تمام گروه های غذایی برای تأمین انرژی و سلامت مادر و رشد و تکامل جنین است گفت: در تمام طول بارداری مادر و جنین در هر آنچه می خورند، می نوشند و تنفس می کنند با یکدیگر مشترک هستند و به همین علت دوران بارداری و شیردهی از دوره های آسیب پذیر زندگی به شمار می آید.

    وی با بیان اینکه توجه به دریافت پروتئین کافی در دوران بارداری ضروری است افزود: در صورت عدم دریافت پروتئین کافی، از اندوخته پروتئینی در ماهیچه ی بدن مادر جهت رشد جنین استفاده خواهد شد.

    دکتر گیاهی با اشاره به وزن گیری مطلوب در دوره بارداری گفت: ویژگی های ژنتیکی، وضعیت سلامت مادر، فعالیت فیزیکی او، باورهای فرهنگی و وضعیت اجتماعی – اقتصادی از عواملی هستند که با افزایش وزن بارداری ارتباط مستقیم دارد.

    وی با بیان اینکه آگاهی از وضعیت وزن قبل از بارداری اولین گام برای تعیین روند وزن گیری بهینه است عنوان کرد: زنانی که اولین بارداری را تجربه می کنند، زنان کمتر از ۲۵ سال سن و زنان دارای سطح تحصیلات ابتدایی، معمولا بیش از حد طبیعی وزن می گیرند.

    این متخصص تغذیه با اشاره به عوارض افزایش بیش از حد وزن در زنان باردار گفت: در این زنان احتمال ابتلا به دیابت بارداری و تولد نوزاد با وزن بالای ۴ کیلوگرم بیشتر می شود و همچنین احتمال زایمان طبیعی کاهش یافته و موفقیت در شیردهی کامل در این مادران پائین تر است.

    وی با اشاره به اینکه خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد زیر وزن طبیعی از عوارض زنان بارداری است که وزن آنها به اندازه کافی اضافه نشده است افزود: احتمال ایجاد اختلالات فیزیکی و شناختی و مرگ و میر¬ در نوزادان این مادران بیشتر از سایرین بوده و همچنین احتمال ابتلا به بیماری های مزمن نیز در آینده فرزند آنها در بزرگسالی افزایش می یابد.

    دکتر گیاهی با اشاره به روند افزایش وزن در سه ماهه اول بارداری گفت: افزایش وزن بین ۱ تا ۲ و حداکثر تا ۳ کیلوگرم در این دوره توصیه می شود و همچنین افزایش وزن در سه ماهه دوم و سوم حدود ۳۵۰ تا ۴۵۰ گرم در هفته است.

    وی در ادامه با اشاره به مهم ترین نکات در پرهیز غذایی در دوره بارداری گفت: در این دوره تغییرات هورمونی باعث ضعیف تر شدن عملکرد سیستم ایمنی بدن می شوند و این امر مبارزه با میکروب ها را که ممکن است از طریق غذا وارد شوند دشوارتر می کند، بنابراین محافظت در برابر مسمومیت غذایی در دوره بارداری بسیار مهم است.

    این متخصص تغذیه با تأکید بر اینکه می بایست مواد غذایی یخ زده در یخچال یا مایکروویو، یخ زدایی شوند افزود : در این دوره غذاهای دریایی نیمه خام و نیمه پخته را مصرف نکنند و همچنین از مصرف تخم مرغ و گوشت نیمه پخته و خوراکی ها و سس هایی که از تخم مرغ خام یا نیمه پخته استفاده میکنند پرهیز شود.

    دکتر گیاهی همچنین با اشاره به توصیه های کاربردی جهت اصلاح الگوی غذایی در دوران بارداری گفت: خانم های باردار بهتر است از سرخ کردن غذاها خودداری کرده و در حد امکان آنها را به شکل آب پز، بخارپز و کبابی مصرف کنند.

    همچنین می بایست مصرف کیک های خامه ای و دسرهای چرب به یک یا دو بار در ماه و آن هم حجم کم محدود شود.

    وی جهت دریافت مواد قندی و نشاسته ای بدن نیز توصیه کرد: به جای مصرف قند و شکر به همراه چای از میوه خشک استفاده شود و مصرف دوغ و آب میوه های طبیعی به جای نوشابه های گازدار از دیگر الزامات است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *