ماموگرافی چه زمانی تجویز می شود؟

معاینات ماهیانه سینه برای همه خانم‌ها لازم است و همین طور معاینه توسط پزشک هر ۶ ماه برای بانوان توصیه می‌شود، اما از سن ۴۰ سالگی به بعد یک روش غربالگری جدید برای بیماری‌های سینه به مجموعه مراقبت‌ها اضافه می‌شود و آن ماموگرافی سالانه است. دقت کنید که ماموگرافی و معاینات سینه مربوط به همه خانم‌ها می‌شود نه فقط آنهایی که ازدواج کرده و بچه دارند حتی می‌توان گفت بانوانی که نخستین فرزند خود را بعد از ۳۰ سالگی به دنیا می‌آورند یا کسانی که هرگز بچه‌دار نمی‌شوند، احتمال بروز سرطان سینه را بیشتر دارند.



ماموگرافی از جنبه بیماریابی بسیار اهمیت دارد. می‌تواند تا دو سال قبل از آن که توده به وسیله فرد یا پزشک با لمس احساس شود، آن را تشخیص دهد. این تشخیص زودرس روی توده‌های زیر یک سانتی‌متر بسیار مهم است، زیرا وقتی توده‌ها ابعاد بسیار کوچک و غیرقابل لمس دارند معمولاً با روش‌های جراحی ساده‌تر و کوچکتر درمان کامل و قطعی می‌شوند یا نیاز به درمان‌های مکمل در آن‌ها بسیار کم است. این موارد معالجه صددرصد می‌شوند و در طول عمرشان تغییری به وجود نمی‌آید.



یکی از نگرانی‌ها، مربوط به درد در هنگام انجام ماموگرافی است. بله! تاحدودی درست است پستان‌ها را بین دو صفحه فشارنده قرار می‌دهند این کار باعث می‌شود که پرتونگاری کامل و سودمند باشد. در واقع این درد قابل تحمل است و ارزش دارد که این کار با وجود کمی‌درد هم انجام شود. اشعه ماموگرافی سالانه آنقدر زیاد نیست که بخواهد باعث سرطان سینه شود. بنابراین خرافه‌انگاری در این مورد جایز نیست. به معاینه دوره‌ای سینه و انجام ماموگرافی سالانه بویژه پس از ۴۰ سالگی توجه کامل داشته باشید.



بعد از انجام ماموگرافی ممکن است گزارش به نحوی باشد که تراکم سینه‌ها را زیاد و مانع از بررسی کامل مطرح کرده باشد. در چنین مواردی ارزیابی تصویربرداری دیگری ضرورت می‌یابد. گاهی سونوگرافی از سینه‌ها پیشنهاد می‌شود و گاهی پزشک ترجیح می‌دهد از ام.آر.آی بهره گیرد. بعد از تمام این بررسی‌ها اگر موردی وجود داشته باشد که مشکوک به نظر آید نمونه برداری از بافت پستان( بیوپسی) انجام خواهد شد. به هرحال ماموگرافی یک روش غربالگری مناسب در تشخیص بیماری‌های سینه به صورت زودهنگام است و نباید از آن غافل شد.

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. يكي از مهم‌ترين و موثرترين راه‌هاي تشخيص سرطان سينه، به خصوص در مراحل اوليه بيماري، انجام ماموگرافي است. يكي از موثرترين راه‌هاي مبارزه با اين بيماري نيز تشخيص آن در مراحل اوليه پيدايش است. به عقيده اكثر پزشكان در صورت تشخيص به موقع سرطان در مراحل اوليه مي‌توان درمان موثرتري را انجام داد و از ميزان مرگ و مير احتمالي كاست. مطالعات نشان مي‌دهند كه تصويربرداري ماموگرافي دوره‌اي در زنان بدون نشانه، نرخ ابتلا به سرطان را به ميزان زيادي كاهش مي‌دهد. عمده سرطان‌هاي پستان از بافت غده اي سينه منشأ مي‌گيرند كه با تغييرات آناتوميك و انحراف در مجراي طبيعي و رسوب ذرات كلسيفه ريز با قطر تقريبي ۵۰۰ ميكرومتر و بروز توده‌هاي كوچك و بزرگ همراه است. سرطان‌هاي پستان معمولا از ربع خارجي پستان آغاز شده و ممكن است توده‌هاي بدخيم، به فاشياي قفسه سينه اتصال يابند يا به پوست گسترش پيدا كنند و موجب فرورفتگي شوند.

    سرطان پستان به تدريج گسترش مي‌يابد و اين گسترش در اغلب موارد گره‌هاي لنفي در زير بغل و در طول شريان پستاني داخل را در بر مي‌گيرد. در حدود ۹۰% از ضايعات خوش خيم و بدخيم پستان از طريق لمس پستان شناسايي مي‌شوند. با اين حال ممكن است تا زمان قابل لمس شدن يك تــوده بــدخـيــم بــدون درد و مـنـفــرد،گـستـرش بـه گـره‌هـاي لـنـفـي صـورت گـرفـتـه بـاشـد. بـنـابـراين تشخيص در مراحل اوليه سرطان، به عنوان يك عامل حياتي در درمان موفق به شمار مي‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *