مطالعات صورت گرفته نشان میدهد که مصرف قرصهای ضد بارداری نیز در زنان، میتواند بین ۹۲ تا ۹۸ درصد مانع از باروری شود ولی برخی عوارض جانبی را به دنبال دارد.
هورمونهای مصنوعی به کار رفته در این قرصها عوارض جانبی را روی بدن به جا میگذارد اما یافتههای جدید حاکی از آن است که محققان با ساخت قرصهای ضد بارداری غیرهورمونی، به وسایلی نزدیک شدهاند که عوارض جانبی خاصی به دنبال ندارند.
محققان مدرسه پزشکی دانشگاه «ویرجینیا» اعلام کردهاند که چالش ساخت قرصهای ضدبارداری مردانه به گونهای است که باید توسط مردانی سالم مصرف شود.
در واقع، این قرصها باید در مکانیسم عمل بسیار دقیق عمل کنند و از این طریق روی مولکولهایی با ویژگیهای مشابه سایر اندامها اثر بگذارد.
آنها برای ساخت این قرص غیرهورمونی، آنزیمی موسوم به «اسپرماتیدها» را جدا کردند ؛ محققان این آنزیم خاص را مورد هدف قرار دادند تا از این طریق، از عملکرد آن هنگام تولید اسپرم جلوگیری کنند.
این کار همچنین مانع از لقاح میشود. این آنزیم در هیچ جایی از بدن اثری به جا نمیگذارد.
این گزارش حاکی است که محققان دانشگاه ایلینویز واقع در شیکاگو طی ماه گذشته نوعی هورمون قابل تزریق و یک ژل ضد بارداری قابل برگشت را ابداع کردهاند که مانع باروی می شود.
با تزریق این داروی تزریقی، مواد موجود در آن یک هیدروژل تولید میکند که باقیمانده آن شبیه ژل است، به دیواره مجاری ادراری میچسبد و تنها مولکولهای حلال در آب قادرند از این مجاری عبور کنند و در نتیجه از عبور ساختارهای بزرگتری چون اسپرم جلوگیری میکند.
دانشمندان پیشبینی کردهاند که این ژل تا سال ۲۰۱۸ روانه بازار شود.