قرص اورژانسی باعث عقب افتادن پریود میشود؟!

سلام من اوایل دی ماه ۲ قرص اچ دی خوردم جهت اورژانسی دوازده ساعت بعد فراموش کردم که دو قرص بعدی اچ دی رو مصرف کنم بجاش یک قرص اورژانسی ۱/۵ مصرف کردم و یازدهم ماه پریود شدم، تا به امروز چندبار نزدیکی داشتم روش جلوگیری هم طبیعیه به حساب خودم باید ۹ بهمن پریود میشدم اما نشدم میخواستم ببینم عوارض قرص هاست یا احتمال بارداری هست؟؟

پاسخ مشاور نی نی نما:

سلام بله می تواند از عوارض مصرف قرص اورژانسی باشد. معمولاً تا ۱۴ روز پس از مصرف قرصهای هورمونی، بصورت اورژانسی پریود اتفاق می افتد.

مصرف قرص های اورژانسی سیستم هورمونی بدن را بهم میریزد و مختل می کند و باعث ایجاد بی نظمی در قاعدگی گاهی تا سه دوره قاعدگی می شود.

 دو بار در سال می توانید از قرصهای هورمونی (اوسیز، اچ دی، ال دی) بصورت اوزژانسی استفاده کنید، این قرص ها به علت دوز بالای هورمون و عوارض زیاد (قلبی- عروقی) اصلا توصیه نمیشود.

چگونه از بارداری پیشگیری کنیم؟

وقتی هیچ روش جلوگیری از بارداری توسط زن و مردی که از نظر جنسی فعالند استفاده نمی شود حدود ۹۰ درصد زنان در طی یک سال باردار خواهند شد. با اینکه بارداری های طبیعی در زایمان های بدون عارضه چندان ضرری برای خانم ها ندارند، ولی این بدان معنی نیست که اشخاص بدون کنترل اقدام به تولید مثل کنند. زنانی که از روش های جلوگیری از بارداری استفاده می کنند حداقل سالی یک بار باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنند.

در ادامه پیرامون این موضوعات مطالعه خواهید کرد: نزدیکی منقطع یا روش سنتی، شستشوی واژن، روش پرهیز دوره ای، قرص های خوراکی، ژل و کرم، آمپول تزریقی مگسترون، کاندوم، ابزار داخل رحمی، وازکتومی، کلاهک یا دیافراگم، نورپلانت، بستن لوله های رحمی.

نزدیکی منقطع یا روش سنتی
مقاربت منقطع یکی از قدیمی ترین و شایع ترین روش هایی است که برای جلوگیری از بارداری در دنیا به کار می رود. عده ای معتقد هستند که این روش احتمالا موجب مشکلات روانی می شود، ولی هنوز این موضوع ثابت نشده است. حدود ۵۰ درصد مردان قادرند به موقع انزال خود را مهار کنند و از این روش استفاده نمایند.

شستشوی واژن
شستشوی واژن پس از پایان نزدیکی روشی است که نسبتا زیاد مورد استفاده قرار می گیرد، ولی اثر چندانی در پیشگیری از بارداری ندارد.

روش پرهیز دوره ای
اگر پیش بینی و تعیین قبلی زمان تخمک گذاری امکان پذیر باشد پرهیز از مقاربت در روز تخمک گذاری و سه روز قبل و بعد از آن احتمال بارداری را کاهش می دهد. این روش برای کسانی که دوره عادت ماهیانه منظمی دارند موثرتر است.

قرص جلوگیری از بارداری
بهتر است استفاده از کلیه قرص های جلوگیری از بارداری برای اولین بار با تجویز پزشک صورت گیرد. قرص ها هیچ دخالتی در مقاربت ندارند و باعث تنظیم قاعدگی، کم شدن خون قاعدگی و از بین رفتن درد های دوره قاعدگی می شود. در بعضی موارد به تعادل هورمونی در بدن خانم ها کمک می کند و باعث بهبود شرایط جسمی و روحی در آن ها می گردد. در برخی از بیماری ها مانند کیست های فولیکولی تخمدان و غدد پستانی باعث بهبود بیماری می گردد.

ژل و کرم جلوگیری از بارداری
یک اپلیکاتور شفاف پلاستیکی، معمولا همراه هر لوله کرم یا ژل هست، که با پیچی بر روی لوله ای که سرپوش آن را برداشته اند سوار می شود. با فشار لوله، کرم به مقدار دلخواه وارد اپلیکاتور می شود. بعد می توانید اپلیکاتور را از لوله جدا کنید و یک ساعت قبل از مقاربت محتوی آن را در واژن بگذارید.

آمپول تزریقی مگسترون
این آمپول ها حاوی هورمون پروژسترون می باشند که در داخل عضله سرین و یا بازو تزریق می شوند و پس از تزریق به تدریج هورمون وارد جریان خون گشته و اثر ضد بارداری خود را اعمال می کند. نوع متداول این آمپول ها که در کشور ما استفاده می شوند هر ۳ ماه یک بار و انواع دیگر آن ۱ تا ۲ ماه یا ۶ ماه یک بار می بایست تزریق شوند.

کاندوم
کاندوم پوشش پلاستیکی است که توسط مرد استفاده می شود و از رسیدن اسپرم ها به رحم جلوگیری می کند. استفاده از کاندوم از انتقال بیماری های مقاربتی و عفونت ها پیشگیری می کند. کاندوم برای پیشگیری در ابتدای ازدواج مناسب است ولی باید توجه داشت که میزان اطمینان آن از قرص های خوراکی کمتر است.

آی یو دی
آی یو دی (IUD) وسیله ای است کوچک و پلاستیکی حاوی مس یا هورمون که در داخل رحم خانم ها گذاشته می شود. هر نوع آی یو دی مدت مصرف معینی دارد که بسته به نوع آن تا ۸ سال از بارداری جلوگیری می کند.

وازکتومی
وازکتومی روشی است بسیار موثر و مطمئن که به منظور پیشگیری از بارداری به طور دائم استفاده می شود. معمولا این عمل در مطب یا در بیمارستان به وسیله جراح مجاری تناسلی یا جراح عمومی انجام می شود و معمولا در این عمل از بی حسی موضعی استفاده می شود. عمل وازکتومی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول می کشد.

کلاهک یا دیافراگم
دیافراگم وسیله پلاستیکی که به شکل نعلبکی های کوچک است که لبه خارجی آن ها سفت می باشد. هر خانمی می تواند قبل از مقاربت آن را در واژن طوری قرار دهد که دهانه رحم را بپوشاند و در نتیجه مانع ورود اسپرم به داخل رحم می گردد.

نورپلانت
نورپلانت کاشتن یا قرار دادن کپسول های هورمون دار در زیر پوست بازو می باشد. هورمون داخل این کپسول ها به تدریج و به آهستگی آزاد و جذب بدن می گردد و مانع تخمک گذاری می شود. این هورمون همچنین ترشحات دهانه رحم را نیز برای جذب اسپرم ها و محیط داخل رحم را برای لانه گزینی نامساعد می کند.

بستن لوله های رحمی
هنگامی که به حد کافی و دلخواه فرزند داشته باشید و یا بارداری مجدد خطراتی به وجود می آورد و یا به علت بیماری (چاقی، ازدیاد فشار خون، عدم تحمل و عوارض روش های جلوگیری از بارداری) نتوانید از روش های معمولی جلوگیری از بارداری استفاده نمایید، می توانید عقیم سازی را انجام دهید. عقیم سازی به این معنی است که لوله های رحم را در دو طرف مسدود می نمایید.

منبع خبر : مطلب تکمیلی از farzand

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. فایزه محمدی پاسخ

    سلام من نامزد هستم .
    تازه پریودم تموم شده بود رابطه سطحی داشتیم به خاطر پیشاب قرص تنسی مصرف کردم و دوباره اخر ماه لکه دیدم و الان نه پانزدهم پریود شدم نه ۲۷ که هم گذشته ونشدم . ایا احتمال باردای وجو داره یانه ؟ به مدت ۴ روز لکه بینی داشتم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *