فواید خوردن “خورشت بامیه” در دوران بارداری/ اسید فولیک طبیعی!

بامیه دارای مقادیر زیادی ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی مفید برای بدن است.

بامیه گیاهی با فواید غذایی زیادی است زیرا یک بشقاب بامیه خام، علاوه بر دارا بودن فقط ۱۰ میلی گرم چربی؛ دارای ۳۰ کالری است که حاوی ۳گرم فیبر، ۲ گرم پروتئین و ۵۷ میلی گرم از منینزیم، ۲۱ میلی گرم ویتامین سی

همه این ویژگی ها موجب شده تا انواع مختلف بامیه خام، سرخ شده ، آب پز یا پخته آن به یک قهرمان تعادل غذائی تبدیل شود.

مصرف بامیه در بارداری

بامیه با دارا بودن میزان بالای ویتامینهای (A، B ،B1، B2، B3 و C) وهمچنین روی و کلسیم برای دوره بارداری به شدت توصیه می شود.

بامیه هم چنین با دارا بودن اسید فولیک برای دوره باردای و هم زمان با رشد سلولهای جنین ضروری است.

کاهش عوارض آسم

بامیه ازسبزیجاتی سرشار از ویتامین سی است،

براساس پژوهشی که سال ۲۰۰۰ در مجله پزشکی امریکایی “thorax ” منتشر شد؛ ویتامین سی برای مقابله باعوارض آسم به ویژه در کودکان تاثیر دارد.
پژوهشگران هم چنین با انجام پژوهش هایی به این نتیجه رسیدند که کودکان مبتلا به آسم، درهفته فقط یک بارمیوه و سبزیجات دارای ویتامین سی استفاده می کردند.

کاهش کلسترول

بامیه به دلیل داشتن فیبرزیاد به راحتی از معده عبورمی کند و در تنظیم کلسترول نیز نقش مهمی دارد،علاوه بر آن بامیه کلسترول نداشته و دارای میزان کمی چربی است.
استفاده روزانه ۲۰ گرم بامیه؛ برای چندین هفته به کاهش محسوس کلسترول بد خون منجر می شود.

کنترل دیابت

درپژوهش جدید مجله امریکائی “ISRN Pharmaceutics”، برخی پژوهشگران به موشهای آزمایشگاهی آب بامیه پخته شده دادند که به دنبال آن میزان قند خون آنان به شکل محسوسی کاهش یافت از آن زمان کارشناسان تغذیه، بیماران قندی را به خوردن بامیه توصیه می کنند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

ویتامین سی موجود دربامیه، با تحریک گلبولهای سفید، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند، بامیه همچنین به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان ها ضد چین و چروک است .

جلوگیری از بروز بیماریهای کلیوی

استفاده پی درپی ازبامیه در حفظ سلامتی کلیه ها تاثیر دارد،
پژوهش مجله پزشکی “Jilin” حاکی است افرادی که روزانه بامیه استفاده می کنند در مقایسه با دیگران به ویژه افراد مبتلا به دیابت، دو بار کمتر به بیماریهای کلیوی مبتلا می شوند
.

درمان تب

بامیه را می توان برای درمان تب، به دو روش استفاده کرد. روش اول تهیه چای با دانه های خشک بامیه و نوشیدن آن است،اما روش دوم جوشاندن پودر دانه های بامیه است.
روش دوم برای کودکان مناسب است و می توان براساس شدت تب از یک قاشق شروع و تا سه قاشق ادامه داد. 

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. هر نصف فنجان بامیه پخته شده حدود ۳۷ میکروگرم فولات دارد که به سوخت و ساز کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی کمک می کند. فولیک اسید یا همان ویتامین B9 در هر وعده غذایی بسیار ضروری است؛ از آنجا که این ویتامین به بدن اجازه می دهد تا سلول های جدید تولید کرده و مانع از صدمات به DNA سلول شود. حتی برخی مطالعات نشان داده اند که اسید فولیک به کاهش نقص تولد در مادران کمک می کند.

  2. همانگونه که می دانیم مصرف ویتامین C در جذب هر چه بیشتر آهن که از عناصر بسیار مهم و ضروری در روند رشد و تکامل جنین به شمار می رود کمک بسیار موثری به بدن می کند.
    یک فنجان بامیه حاوی ۱۳ میلی گرم ویتامین C می باشد که مصرف آن بخش وسیعی از نیاز روزمره خانم های باردار به این ویتامین را تامین می کند.
    ویتامین C از جمله آنتی اکسیدان های قوی به شمار رفته و باعث کاهش فشار خون بالا و پیشگیری از مشکلات قلبی عروقی می شود.
    مصرف بامیه به لحاظ دارا بودن مقادیر قابل توجه از ویتامین C در تکامل سیستم ایمنی بدن جنین بسیار موثر بوده و در رشد و شکل گیری قسمت های مختلف بدن جنین از جمله عروق خونی، پوست و استخوان ها نقش بسیار مهم و بسزایی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *