محققان طی یک پژوهش جدید کشف کردند که برای ارتقای مهارتهای زبانی کودکان، بهتر است اجازه دهیم که آنها چند ساعت در طول روز را به استراحت و خواب بگذرانند.
یک مطالعه جدید نشان داده است کودکانی که در طول روز ساعتهایی را در خواب میگذرانند، کلمات جدید را بهتر به خاطر میسپارند.
در این پژوهش مشخص شد، کودکانی که یک ساعت پس از یادگیری کلمات جدید به استراحت و خواب میپردازند نسبت به آن دسته از کودکانی که پس از یادگیری کلمات حداقل پنج ساعت بیدار میمانند از قدرت یادگیری و یادآوری بالاتری برخوردار هستند.
محققان دانشگاه آریزونا با بررسی کودکان سه ساله، ۲۴ ساعت پس از یادگیری کلمات جدید دریافتند آن دسته از کودکانی که پس از یادگیری کلمات میخوابند نسبت به سایرین، درک بالاتری از کلمات دارند.
در این پژوهش، کودکان به دو دسته تقسیم شدند. آنهایی که چهار روز در هفته یا بیشتر را در طول روز استراحت میکردند و دسته دوم آنهایی بودند که هرگز در طول روز نمیخوابیدند.
در هر گروه، محققان کودکان را به طور تصادفی انتخاب کرده و برخی از آنها را وادار به چرت زدن پس از یادگیری (حداقل ۳۰ دقیقه) کرده و به برخی دیگر اجازه چرت زدن پس از یادگیری را نمیدادند.
آنها کلماتی را به این کودکان آموزش دادند و برای درک بهتر این کلمات ویدئوهایی از آن را نیز برای کودکان به نمایش در آوردند.
۲۴ ساعت بعد وقتی مجددا این فیلمها برای کودکان پخش شد، مشخص شد کودکانی که یک ساعت پس از یادگیری خوابیده بودند، در به یادآوری کلمات و درک اینکه کدام فیلم مربوط به کدام کلمه است توانایی بیشتر و بهتری داشتند.
محققان در این پژوهش بیشتر از اسمهای ساده، بر آموزش افعال تمرکز کردند.
در این پژوهش همچنین مشخص شد که کودکان پیش دبستانی از ۲۴ ساعت شبانه روز میبایست بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت بخوابند زیرا به اعتقاد محققان، کم خوابی یا بیخوابی برای کودکان دارای عوارض طولانی مدت خواهد بود.