عوارض آنتی بیوتیک‌ها در زنان و کودکان/ موارد مصرف آنتی بیوتیک چیست؟

اگر چه آنتی بیوتیک‌ها ممکن است در چند دهه‌ی اخیر به طور گسترده‌ای تولید شده باشند ولی، استفاده از آن‌ها در دنیای پزشکی چیز جدیدی نیست. در واقع، استفاده از آنتی بیوتیک‌ها به ۲۰۰۰ سال پیش در چین باز می‌گردد. همچنین، سوابقی راجع به استفاده از گیاهان و کپک‌ها به عنوان آنتی بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌های مختلف وجود دارد. امروزه آنتی بیوتیک‌های زیادی در دسترس هستند که برای درمان بیماری‌های مختلف خاص استفاده می‌شوند. تعداد کمی از ما از عوارض جانبی آنتی بیوتیک‌ها مطلع هستیم.

آنتی بیوتیک‌ها انواع مختلفی دارند مانند پنی سیلین ، فلوروکینولون ، سفالوسپورین و غیره. پنی سیلین برای درمان قانقاریا ، عفونت پوست ، عفونت گوش ، عفونت دستگاه تنفسی ، عفونت دندان‌ها و همچنین عفونت دستگاه ادراری تجویز می‌شود. فلوروکینولون عمدتاً برای درمان عفونت تنفسی ، عفونت پوست و عفونت دستگاه ادراری مورد استفاده قرار می‌گیرد. سفالوسپورین آنتی بیوتیک قوی است و هنگامی که نیاز است تأثیر دارو به مدت زمان طولانی باقی بماند بهترین گزینه به شمار می‌رود. 

اغلب مردم آنتی بیوتیک‌ها را بدون احتیاط و بدون مطلع بودن از عوارض جانبی آن‌ها مصرف می‌کنند. مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها ممکن است تأثیر واقعی آن‌ها را خنثی کند و در عوض منجر به ایجاد عوارض جانبی خاصی شود. اجازه دهید نگاهی به عوارض جانبی شایع آنتی بیوتیک‌ها داشته باشیم.

عوارض جانبی شایع آنتی بیوتیک‌ها
برخی از عوارض جانبی شایع آنتی بیوتیک‌ها در زیر بحث شده‌اند
.
ناراحتی معده: استفاده‌ی بیش از حد از هر نوع آنتی بیوتیک ممکن است منجر به ناراحتی خفیف معده یا گرفتگی عضلات شکم شود.
اسهال: در برخی موارد اسهال مشاهده می‌شود. اسهال یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی آنتی بیوتیک‌ها در کودکان است.
استفراغ: در بسیاری از موارد عوارض جانبی آنتی بیوتیک‌ها استفراغ نیز مشاهده شده است و جزء عوارض جانبی شایع آنتی بیوتیک‌ها به شمار می‌رود.
تورم زبان و لب‌ها: در برخی موارد شدید، لب‌ها و زبان فرد ممکن است دچار تورم شوند.
غش: این عارضه‌ی جانبی معمولاً در افرادی مشاهده می‌شود که بدن ضعیفی دارند.
لکه‌های سفید روی زبان: تشکیل لکه‌های سفید روی زبان نیز یکی از عوارض جانبی است که معمولاً به آن بی‌توجهی می‌شود زیرا، بیشتر مردم فکر می‌کنند تشکیل لکه‌های سفید روی زبان هنگام بیماری عادی است.
خارش واژن: عوارض جانبی آنتی بیوتیک‌ها در زنان در برخی موارد با خارش واژن همراه است.
تب و حالت تهوع: علاوه بر عوارض جانبی فوق الذکر، برخی افراد ممکن است از تب و حالت تهوع نیز رنج ببرند.
آسیب دیدگی تاندون‌ها: آسیب دیدگی تاندون‌ها نیز می‌تواند جزء عوارض جانبی آنتی بیوتیک‌ها باشد که باعث می‌شود بافت رشته‌ای میان ماهیچه‌ها و استخوان‌ها صدمه ببیند. مواردی وجود داشته‌اند که مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک‌ها باعث آسیب دیدن تاندو‌ن‌ها شده است. آسیب دیدگی تاندون‌ها ممکن است منجر به درد در ماهیچه‌ها شود.
تنگی نفس: اگر آنتی بیوتیک‌ها بیش از حد مصرف شوند یا مطابق دستور پزشک مصرف نشوند، احتمال تنگی نفس نیز وجود دارد.
این‌ها برخی از عوارض جانبی شایع آنتی بیوتیک‌ها هستند. به خاطر داشته باشید که شدت این عوارض جانبی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به سلامت عمومی ، توانایی بدن برای مبارزه با بیماری‌ها و نوع و مقدار آنتی بیوتیک‌ مصرف شده بستگی دارد. از مصرف خودسرانه‌ی آنتی بیوتیک‌ها خودداری کنید و در صورت مشاهده‌ی عوارض جانبی به پزشک مراجعه کنید.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *