بنده در آخر هفته ۷ بارداری سونوگرافی دادم. دکتر گفت قلب تشکیل شده فیبروم داری اندازه جنین هم حدود ۴٫۶ میلیمتر بود. برای هفته ۱۰ سونوگرافی واژینال داد. در هفته ۱۰ صدای قلب شنیده نمی شد و اندازه آن ۲٫۵ میلیمتر شده بود. آیا جنین مرده و علت آن چیست؟ در ضمن من کم کاری تیروئید داشتم و دکتر با قرص آنرا بصورت پرکار کرده بود.
تشکر
پاسخ
سلام
در هفته ۱۰ بارداری در سونوگرافی به راحتی قلب جنین مشهود است. عدم رؤیت آن توسط سونوگرافیست مجرب به معنای از بین رفتن جنین است. علل متوقف شدن ضربان قلب جنین سقط متعدد است. قبل از اقدام به بارداری بعد، بهتر است زیرنظر متخصص غدد، بیماری تیروئید خود را درمان کنید.
پاسخ توسط پزشکان مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا
با سلام.من در هفته دهم بارداری هستم و متأسفانه امروز متوجه شدم کم کاری تیرویید دارم و تیروییدم ۷هستش.الان خیلی نگرانم میخوام بدونم درمان و دیر شروع کردم موردی برا جنینم نداره.تو رو خدا راهنماییم کنید
نگران نباش باران جان زود متوجه شدی…/درمان کم کاری تیروئید در بارداری/…
– پس از آنکه فرد به پزشک متخصص غدد مراجعه کرد، پزشک بر اساس نتایج آزمایشات او، دارو درمانی را برای مادر آغاز می کند.
– به دلیل اینکه در کم کاری تیروئید، هورمون تیروئید به مقدار کم در خون ترشح می شود، باید اقدامات دارویی در جهت افزایش این هورمون در خون انجام گیرد. معمولا دوز این دارو در دوران بارداری کمی بیش از حالت عادی می باشد، زیرا نیاز به این هورمون در طی این دوران افزایش می یابد.
– متخصص غدد علاوه بر تجویز دارو، به فرد باردار توصیه می کند که هر شش هفته یک بار آزمایش تیروئید بدهد تا میزان هورمون تیروئید در خون مشخص شود و اگر لازم باشد دوز دارو را تغییر دهد.
– رژیم غذایی و ورزش کافی طبق دستور پزشک برای مادران عزیز می تواند برای درمان کم کاری تیروئید مفید باشد.
تذکرات
۱- مادرانی که قبل از بارداری به کم کاری تیروئید مبتلا بوده اند و یا در حین بارداری دچار کم کاری تیروئید شده اند، باید دقت کنند که هر شش هفته یک بار، آزمایش تیروئید بدهند تا مطمئن شوند مقادیر هورمون های تیروئید در بدن آنها در حد طبیعی است و باید درمان را تحت نظر پزشک متخصص غدد پیگیری کنند.
۲- اگر خانم بارداری متوجه افزایش وزن غیر طبیعی خود در این دوران شد، باید به کم کاری تیروئید شک کند، حتی اگر سابقه مشکلات تیروئید را از قبل نداشته باشد.
اگر در بارداری اول به کم کاری تیروئید مبتلا شدید، احتمال اینکه در بارداری های بعدی هم به آن مبتلا شوید بسیار زیاد است
۳- در طول چند ماه اول بارداری، جنین به هورمون های تیروئید مادر بسیار وابسته می باشد و هورمون های بدن مادر، نقش مهمی را در رشد طبیعی مغز جنین ایفا می کنند. بنابراین کمبود هورمون تیروئید، تاثیر منفی روی ضریب هوشی و فعالیت های مغزی جنین دارد و به همین دلیل است که پزشکان توصیه می کنند خانم ها قبل از اقدام به بارداری، آزمایش خون که شامل هورمون های تیروئید می باشد را انجام دهند تا اگر به مشکلات تیروئید مبتلا هستند، تحت درمان قرار گرفته و سپس باردار شوند.
۴- اگر خانمی باردار شد و از مشکلات تیروئید خود آگاه نبود، با آزمایش خونی که طی سه ماه اول بارداری انجام می دهد، می تواند به کم کاری تیروئید خود پی ببرد و اقدامات درمانی را برای جلوگیری از عوارض آن انجام دهد. در طی آزمایش خونی که در غربالگری سه ماهه اول بارداری انجام می گیرد، هورمون محرکه تیروئید که از غده هیپوفیز ترشح می شود اندازه گیری می گردد. اگر بالاتر از حد طبیعی بود، یعنی فرد به کم کاری تیروئید مبتلا می باشد.
۵- اگر در بارداری اول به کم کاری تیروئید مبتلا شدید، احتمال اینکه در بارداری های بعدی هم به آن مبتلا شوید بسیار زیاد است. بنابراین تمام نکات گفته شده را قبل از بارداری بعدی و حین بارداری انجام دهید.
با تشخیص و درمان به موقع کم کاری تیروئید، هیچ مشکلی برای نوزاد ایجاد نخواهد شد.
۶- کم کاری تیروئید و سایر بیماری های غیرواگیر، به علت طولانی بودن دوره درمان، نیاز به همکاری مستقیم و مستمر با پزشک معالج دارد تا به خوبی کنترل شوند. بنابراین مادران باردار باید به طور منظم به پزشک غدد مراجعه کنند و به توصیه های او عمل نمایند.
باسلام من درهفته تقریبا ۱۲هستم دیروز رفتم سونوگرافی برای غربالگری متاسفانه فهمیدم جنین قلب ندارد و در هفته ۱۰قلب جنین نزده IUfdشده دلیل مرگ جنین چیست در ضمن من ۳۸سالمه اولین بارداریمه و استرس کاری زیاد هم دارم اویل هفته بارداری هم لک بینی داشتم که با تجویز پزشک قطع شده بود و در ۶ونیم هفته همه چی طبیعی بود
سلام علتهای مختلفی می تواند داشته باشد بهتر است ۳ ماه دیگر مجدد برای بارداری اقدام کنید.