علت سکسکه نوزاد چیست؟

سکسکه ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. از جمله این دلایل می‌توان به خوردن بیش‌ازاندازه، قورت دادن هوا به هنگام جویدن غذا یا حتی هیجان‌زدگی و اضطراب را نام برد. همین محرک‌ها در نوزادان نیز باعث بروز سکسکه می‌شوند که البته مشکلی برای یک نوزاد سالم محسوب نمی‌شود. با این حال، گاهی اوقات دلیل بروز سکسکه ممکن است جدی باشد. سکسکه‌هایی که مدت درازی طول می‌کشند، مهم هستند. همچنین گاهی اوقات سکسکه‌ها ممکن است منجر به بروز مشکلاتی در تنفس نوزادانی شود که به دستگاه تنفس وصل هستند.



اگر به هنگام شیر دادن، نوزاد دچار سکسکه شد، چه کنیم؟

نوزادان به هنگام شیر خوردن، هوا نیز قورت می‌دهند. هوای اضافی ممکن است باعث بروز سکسکه شود. به همین دلیل حائز اهمیت است پس از تغذیه، نوزاد آروغ بزند و هوای اضافی را از معده خارج کند. حباب هوا یا گاز ممکن است باعث ناراحتی نوزاد شوند و نوزاد شیر را بالا بیاورد.
اگر به هنگام شیر خوردن، نوزاد سکسکه گرفت، روند شیر دادن را متوقف کرده و سعی کنید نوزاد خود را آرام نمایید. تغییر موقعیت نوزاد یا آروغ زدن وی ممکن است سکسکه را متوقف کند. اگر پس از توقف شیر دادن، سکسکه به مدت چند دقیقه ادامه داشت، شاید اگر روند شیر دادن را ادامه دهید، سکسکه متوقف شود.
 برخی از نوزادان ممکن است بیشتر مستعد سکسکه باشند. اگر نوزادتان زیاد دچار سکسکه می‌شود، زمانی که نوزاد آرام شد، به او شیر بدهید. اگر مدت زیادی منتظر بمانید تا شیر بدهید، احتمالاً سکسکه بیشتر می‌شود؛ زیرا گرسنگی باعث ناراحتی نوزاد می‌شود.
البته سکسکه ممکن است کلاً تأثیری روی تغذیه نوزاد نداشته باشد. اغلب نوزادان می‌توانند همزمان با سکسکه شیر بخورند و بخوابند. برخی از مادران باردار نیز ممکن است متوجه سکسکه جنین در رحم بشوند.




چه زمانی سکسکه خطرناک است؟

معمولاً سکسکه مشکل جدی برای یک نوزاد سالم محسوب نمی‌شود. سکسکه برای برخی نوزادان ممکن است با فرآیند تنفس سالم تداخل داشته باشد. نوزادان نارس ممکن است برای تنفس به کمک نیاز داشته باشند. طبق یک تحقیق در نشریه Journal of Pediatrics، سکسکه در نوزادانی که به دستگاه تنفس وصل هستند، با بروز مشکلات جدی مانند انسداد مجرای هوای بالا و کاهش تعداد تنفس ارتباط دارد.
اگر نوزاد شما به دستگاه تنفس نیاز دارد، در مورد سکسکه یا سرفه با پزشک صحبت کنید. نظارت دقیق نوزادان احتمالاً به معنای بی‌ضرر بودن این‌گونه عملکردها در بدن است.




چه موقع نگران شویم؟

بیشتر سکسکه‌ها معمولاً حداکثر چند دقیقه طول می‌کشند. اگر سکسکه‌های نوزادتان چند ساعت ادامه دارند، باید به پزشک مراجعه کنید. علت این نوع سکسکه‌ها ممکن است بی‌ضرر و ساده مانند گلودرد یا وجود چیزی در گوش باشد که با پرده گوش تماس دارد. سکسکه‌های درازمدت ممکن است نتیجه یک مشکل در دستگاه گوارش به نام بازگشت اسید به مری یا وجود یک تومور یا کیست در گلو باشد.
مشکلات کلیوی و دیابت‌ نیز ممکن است باعث بروز سکسکه به مدت طولانی شود. اگر نوزاد شما کل روز دچار سکسکه شده، با پزشک تماس بگیرید. به علائم دیگری همچون تغییر در عادت‌های تغذیه و خواب یا بهانه‌گیری نوزاد توجه کنید. هر چه اطلاعاتی که به پزشک می‌دهید بیشتر باشد، تشخیص و درمان مشکل نوزاد راحت‌تر می‌شود.




روش‌های درمانی

سکسکه‌های کوتاه در افراد بالغ یا نوزادان معمولاً خودبه‌خود برطرف می‌شوند. شاید در خانه برای رفع سکسکه خود از قورت دادن آب استفاده کرده باشید. اگرچه هیچ مدرک علمی ثابت نکرده که قورت دادن آب سکسکه را درمان می‌کند، اما می‌توانید از این روش استفاده کنید. می‌توانید یک جرعه کوچک آب به نوزاد بدهید. شاید عمل قورت دادن برای کنترل مجدد دیافراگم کافی باشد. همچنین استفاده از پستانک نیز ممکن است مؤثر واقع شود.
شاید برای رفع سکسکه خود از نگه‌داشتن نفس نیز بهره برده باشید؛ اما این روش را روی نوزاد خود به کار نگیرید. تکان دادن آرام یا ماساژ کمر نوزاد با دست، ممکن است سکسکه را متوقف کند.

اشتراک‌گذاری
3 نظر
  1. یه علت سکسکه هم سرما هستش وقتی نی نی ها سردشون میشه سکسکه می کنند.

  2. من وقتی دخترم سکسکه می کرد شیرم را می دادم البته با نی نی گل هم موافقم وقتی یکم سرد می شد هم سکسکه می کرد.

  3. به قفسه سینه نوزاد موقع شستن فشار نیارید. این هم یک علت سکسکه نوزادان هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *