علت تجویز آسپرین بچه در بارداری/ آیا مصرف آسپرین در بارداری خطرناک است؟!

مصرف آسپرین با دوز پایین در هر مرحله از بارداری خطری ندارد…

 مصرف دوزهای بالای آسپرین در دوران بارداری خطرناک است. مصرف این دارو در سه ماهه نخست و سوم بارداری، خطر سقط جنین، تولد نوزاد ناقص، گرفتگی زود هنگام رگ های قلب جنین و خون ریزی مغزی نوزادان نارس را افزایش می دهد!

آسپرین یک داروی غیراستروئیدی است و رقیق کننده خون و ضد التهاب است. این دارو می تواند درد، تب، سردرد و التهاب را درمان کند. از آنجایی که بدن جنین و بیشتر اعضای داخلی او در جریان ۱۲ هفته اول بارداری شکل می‌گیرد، در طول این مدت برخی داروها ممکن است تأثیرات منفی بر جنین بگذارند. بنابراین در مصرف هرگونه دارو باید محتاط باشید.

آسپرین با دوز پایین

در صورتی که هیچ داروی دیگری که تحت تأثیر آسپرین قرار بگیرد مصرف نمی‌کنید و از سلامت کامل نیز برخوردار هستید، شواهدی مبنی بر اینکه مصرف آسپرین با دوز پایین موجب بروز مشکلاتی برای شما و کودکتان می‌شود، وجود ندارد. با این وجود، مصرف آسپرین با دوز پایین در بارداری توصیه می‌شود؛ البته اگر پزشکتان از شما خواسته است.

آسپرین با دوز استاندارد

بهتر است بدانید مصرف آسپرین با دوز استاندارد بعد از هفته‌ی ۳۰ بارداری توصیه نمی‌شود. داروی که برای کنترل درد و تب در دوره‌ی بارداری برای اکثر زنان توصیه می‌شود پاراستامول است. در صورتی که مصرف پاراستامول باعث کنترل درد نشد، توصیه می‌شود قبل از مصرف آسپرین با دوز استاندارد یا هر داروی ضد التهابی غیراستروئیدی دیگر در هر مرحله از بارداری، با پزشکتان مشورت کرده و از او کمک بخواهید.

 چه اتفاقی می‌افتد اگر در حال مصرف آسپرین باشم یا قبلاً استفاده کرده باشم؟

اگر هم اکنون در حال مصرف هر داروی هستید یا قبلاً در دوره‌ی بارداری‌تان مصرف کرده‌اید، بهترین ایده این است که پزشکتان را از بارداری خود مطلع کنید تا به کمک هم تصمیم بگیرید که آیا هنوز به داروی که مصرف می‌کنید نیاز دارید یا خیر، همچنین مطمئن شوید کمترین دوز دارو را که مؤثر است مصرف می‌کند.
آسپرین با دوز پایین
مصرف آسپرین با دوز پایین در هر مرحله از بارداری هیچ گونه تأثیر مضری را در بر ندارد.
آسپرین با دوز استاندارد
در صورتی که بعد از هفته‌ی ۳۰ بارداری آسپرین با دوز استاندارد مصرف کرده‌اید، مخصوصاً برای مدت طولانی، توصیه می‌شود سریعاً پزشک یا مامای خود را از این مسئله مطلع کنید چرا که سلامت کودکتان در رحم باید بررسی شود.

آیا مصرف آسپرین در بارداری می‌تواند منجر به سقط جنین شود؟
آسپرین با دوز پایین

طبق سه تحقیق وسیع که هر کدام بر گرفته از نتایج شماری از تحقیقات بوده‌اند، مصرف آسپرین با دوز پایین در دوره‌ی بارداری باعث افزایش خطر سقط جنین در زنان نمی‌شود.
شش تحقیق دیگر نیز به بررسی این مسئله که آیا مصرف آسپرین با دوز پایین در اوایل بارداری احتمال سقط جنین را کاهش می‌دهد یا خیر، پرداختند.

سه تحقیق از شش تحقیق انجام شده نشان داد که مصرف آسپرین با دوز پایین خطر سقط جنین را کاهش می‌دهد، سه تحقیق دیگر از این شش تحقیق نیز نشان داد که مصرف آسپرین با دوز پایین هیچ تأثیری بر میزان سقط جنین نداشته است.

اما هیچ تحقیقی به‌طور خاص به بررسی این مسئله که مصرف آسپرین با دوز استاندارد خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد، نپرداخته است و نیاز است تحقیقات بیشتری در رابطه با این مسئله انجام شود.

آیا کودکم به معاینات و سونوگرافی‌های بیشتری در دوره‌ی بارداری نیاز دارد؟
اکثر زنان باردار در حدود هفته‌ی ۲۰ بارداری برای بررسی نقایص هنگام تولد سونوگرافی باید انجام دهند که جزء مراقبت‌های قبل از زایمان محسوب می‌شود. همچنین مصرف آسپرین قبل از هفته‌ی ۳۰ بارداری به‌طور معمول به سونوگرافی و معاینه بیشتر نوزادتان منجر نمی‌شود.

در صورتی که بعد از هفته‌ی ۳۰ بارداری آسپرین با دوز استاندارد مصرف کرده‌اید ممکن است کودکتان به معاینه و سونوگرافی بیشتری نیاز داشته باشد.

جالب است بدانید مصرف آسپرین با دوز پایین در هر مرحله از بارداری موجب بروز مشکلاتی که به معاینات بیشتری نیاز باشد، نخواهد شد.

با این وجود، در بعضی از شرایط مثل داشتن پره اکلامپسی یا فشار خون بارداری، سقط جنین مکرر، بیماری قلبی مادر، مصرف آسپرین با دوز پایین تجویز می‌شود و این مسئله خود دلیلی برای بررسی و معاینه‌ی دقیق‌تر مادر در طول بارداری خواهد بود.

زنانی که در معرض ابتلا به فشار خون بارداری هستند می توانند با مصرف روزانه ۸۱ میلیگرم آسپرین خطر بروز این وضعیت را کاهش دهند. مصرف این میزان از آسپرین می تواند خطر زایمان زودرس را به میزان ۱۴ درصد و خطر رشد کم جنین در شکم مادر را تا ۲۰ درصد کاهش دهد.

 پره اکلامپسی یک بیماری خطرناک است که موجب افزایش فشار خون و افزایش دفع پروتئین در ادرار زنان باردار بعد از هفته ۲۰ حاملگی می شود. علت این بیماری به درستی شناخته شده نیست. این بیماری در حدود ۸ درصد از حاملگی ها ایجاد می شود و علت ۱۵ درصد زایمان های زودرس همین بیماری است. این بیماری عامل ۱۲ درصد مرگ و میر زنان باردار است.

زنانی که در بارداری قبلی خود به این بیماری دچار شده اند در معرض خطر ابتلا مجدد به آن در بارداری های بعدی هستند. بارداری دو قلو و ابتلا به فشار خون مزمن و یا ابتلا به دیابت، بیماری های کلیوی و بیمار یهای خود ایمنی می تواند احتمال بروز پره اکلامپسی در زنان باردار را افزایش دهد. 

آسپیرین یکی از موثرترین داروهای موجود است و ممکن است با مصرف آن قبل از خواب بر تاثیرش افزوده شود. 

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *