پس از زایمان، زمان فرا رسیدن تغییرات است و اضافه شدن وزن نیز یکی از برجسته ترین این تغییرات به حساب می آید. بعد از خارج شدن بچه، وزنی که از شما آویزان می شود ممکن است ناامید کننده باشد و باید گفت رها شدن از آن هم انگیزه بسیار بالایی می خواهد.
به گزارش نی نی نما به نقل از سایت دکتر کرمانی، اما با این حال اگر فکر می کنید تمام وزنی که طی سه تا چهار سال پس از زایمان اضافه می کنید، به خاطر بارداری است باید بگویم در اشتباهید. تحقیقات جدید نشان داده دلایل این افزایش وزن، چیزی به جز بارداری است.
در این تحقیق که روی ۳۲٫۱۸۷ خانم که طی هشت سال گذشته دو فرزند داشتند انجام شد، محققان افزایش وزن بین مادران را با افزایش وزن عادی بین خانم ها مقایسه کردند.
بعد از پایان پنج سال، پیش بینی شد اضافه شدن وزن بر اثر بالا رفتن سن حدود یک کیلو باشد و وزن اضافه شده بین مادران حدود یک کیلو و نیم بود.
تحقیقات به این نتیجه رسید که افزایش وزن دوران بارداری ربطی به افزایش وزن بر اثر بالا رفتن سن ندارد، بلکه این تغییر سبک زندگی دوران مادری است که ممکن است باعث این افزایش وزن شود.
این تغییرات سبک زندگی چه مواردی می توانند باشند؟ با اینکه ممکن است دلایل فراوانی باعث این روند شوند اما مهمترین این تغییرات عبارتند از:
۱- کم خوابی: مادر شدن بسیار استرس آور است چون از ترس اینکه اتفاق بدی برای کودک بیفتد نمی خواهید از او جدا شوید. همین استرس می تواند باعث عدم تعادل هورمونی شود که نتیجه اش افزایش وزن است. استرس همچنین باعث پرخوری نیز می شود.
۲- افسردگی: ناراحتی پس از زایمان ممکن است مادران را دچار افسردگی کند. تغییرات ایجاد شده در بدنتان ممکن است غیر قابل تحمل باشد و منجر به افسردگی شود. ممکن است در طول افسردگی دچار پرخوری شوید که از عوامل اصلی اضافه شدن وزن است.
۳- برای دو نفر غذا خوردن: معمولا اطرافیان به خانم ها در دوران بارداری و حتی پس از آن توصیه می کنند که بیشتر از همیشه غذا بخورند، چون باید کودک را نیز در نظر بگیرند. متاسفانه مادرها در این مقدار زیاده روی فراوانی می کنند که منجر به افزایش وزنشان می شود.
۴- زندگی بی تحرک: یکجا نشینی طولانی مدت برای شیر دادن به کودک و یا مطالعه و تماشا فیلم به همراه کودک و کاهش ورزش و مراقبت از خود نهایتا منجر به افزایش وزن می شوند.
۵- خوردن باقی مانده غذاها: بیشتر مادرها باقی مانده غذای بشقاب کودکان خود را می خورند آن هم فقط به خاطر اسراف نکردن. این توجیه به نظر کافی است اما نه برای بدنتان.
۶- تیروئید: بعد از به دنیا آمدن بچه احتمال اینکه دچار مشکلات تیروئیدی بشوید وجود دارد. در برخی مادران کم کاری تیروئید می تواند باعث افزایش وزن شود. بنابراین با پزشک خود صحبت کنید، سطح تیروئید خود را چک کنید و داروهایی که برایتان تجویز می شود را استفاده کنید.
تا به اینجای کار متوجه شدیم که چه مواردی باعث افزایش وزن پس از بارداری می شود و حالا می خواهیم چیزهایی را مورد بررسی قرار دهیم که به کاهش وزن در این دوران کمک می کنند.
۱- به اندازه کافی بخوابید: به اندازه کافی بخوابید، ( می بیشتر از شش ساعت ) سالم متناسب و سرحال بمانید.
۲- شیردهی: شیردهی کمکتان می کند روزانه بیش از ۵۰۰ کالری بسوزانید، بنابراین کالری که دریافت می کنید را با کالری که می سوزانید متعادل نمایید. شیردهی برای مادران مفید است و به آنها کمک می کند بتوانند به وزن ایده آل بازگردند.
۳- ورزش: می توانید کارتان را با مقدار کمی ورزش شروع کنید، تا زمانی که حس کنید بدنتان برای ورزش بیشتر آماده است. سعی کنید حداقل روزانه نیم ساعت پیاده روی عادی داشته باشید. می توانید در این پیاده روی فرزند خود را هم در کالسکه با خود همراه کنید.
۴- برنامه غذایی سالم: یک برنامه غذایی متعادل را با مقدار کافی پروتئین، کربوهیدرات و چربی رعایت کنید. به صورت روزانه وعده های میوه و سبزیجات میل کنید. غذاهای سرشار از فیبر را وارد برنامه غذایی تان کنید. وسوسه غذاهای آسان مانند چیپس، برگر و پیتزا نشوید.
۵- آب: مقدار زیادی آب بنوشید چون کمک می کند سیستم بدنتان تمیز شود و سموم از بدن خارج شود.
آن را ساده و آسان بگیرید چون شما در رقابت برای بدست آوردن بهترین اندام نیستید. واقع گرا باشید و اهدافی برای خود تعیین کنید که می توان آنها را به دست آورد سپس به مرور بهتر و بهتر شوید.
تمام مادرانی که اضافه وزن خود را گردن بارداری و زایمان می اندازند دیگر وقت آن رسیده که تغییر ایجاد کنند و کمی کاهش وزن داشته باشند. در قسمت کامنت ها به ما بگویید چطور این مقدار وزن را کاهش می دهید.
من روز دهم بعد از زایمانم دو کیلو اضافه داشتم تا ب وزن قبل از بارداری برسم،ولی الان که دخترم سه ماهشه دو کیلو دیگر هم وزن اضافه کردم،خیلی نگرانم شکمم روز بروز بزرگتر میشه یه چربی بزرگ شکمم رو گرفته????