طرز تهیه اشکنه برای کودکان/ غذای سنتی اشکنه در کمتر از ۱۵ دقیقه!

اشکنه یکی از غذاهای ایرانی از نوع خوراک است که به صورت معمول با نان میل می شود. این غذا تاریخچه ای طولانی دارد و ابتدا در نواحی خراسان طبخ شده است. اشکنه غذای ارزان و کاملی است که در مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آماده می شود. مخصوصا زمانی که فرصتی برای تدارک نهار نداریم. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه و در عین حال ساده را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه اشکنه
مواد لازم:
پیاز ۳ عدد
روغن ۱۵۰ گرم
شنبلیله ۱ قاشق سوپخوری
تخم مرغ ۴ عدد
آرد سفید ۲ قاشق سوپخوری
زردچوبه ۱ قاشق سوپخوری
فلفل قدری
نمک قدری

طرز تهیه:
پیاز را خرد کرده با روغن در حرارت ملایم سرخ میکنیم تا طلائی شود آرد و شنبلیله را در پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم در صورت مصرف زرد چوبه آنرا اضافه می نمائیم ، بعد ۳ تا ۴ لیوان آب داخل آن میریزیم میگذاریم مایه چند جوش بزند باندازه کافی بآن نمک و فلفل میزنیم تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم و با کمی نمک مخلوط میکنیم و کم کم در مایه اشکنه میریزیم ، مرتب بهم میزنیم تا تخم مرغها یکجا بسته نشوند بعد از ۲ تا ۳ جوش اشکنه را در ظرف میشکنیم . 

اشتراک‌گذاری
2 نظر
  1. در گذشته به دلیل این که زن و مرد هر دو با یکدیگر در مزرعه کار می‌کردند وقتی خسته از سر کار برمی گشتند زنان خانه دار این غذا را برای رفع گرسنگی درست می‌کردند. به این صورت که ابتدا روغن حیوانی را روی چراغ می‌گذاشتند تا داغ شود و بعد آب به آن اضافه و سپس کمی سبزی خشک و ادویه را با روغن و آب مخلوط می‌کردند تا کمی بجوشد و بعد نان را در آن تلیت و مصرف می‌کردند.

    در مورد تهیه اشکنه هایی همانند ۲ پیازه نیز معمولا برای غذای شب مورد استفاده قرار می‌گرفت که خانم خانه به ازای هر ۲ پیاز یک عدد سیب زمینی به صورت مکعبی خرد و با استفاده از گوجه فرنگی تازه یا خشک، ادویه و زیره این غذا را درست می‌کرد.

    اشکنه و انواع آن

    اشکنه‌ی «اوجز» (وقتی آب روی روغن داغ می‌ریزند، جز جز می‌کند و به این‌سبب گویند اشکنه‌ی اوجز) که به آن اشکنه‌ی «دولخ باد» (به‌معنی گردباد است به‌محض ریختن آب سرد روی روغن داغ بخار متصاعد می‌شود که شبیه گردباد است. این اشکنه را به این علت دولخ‌باد هم گویند.)

    برای تهیه‌ی این اشکنه پیاز، روغن، گشنیز، زیره، سیب‌زمینی، شمبلیله و کمی آرد نخود بکار می‌برند.

    اشکنه‌ی شیری یا شیرین: مواد لازم برای اشکنه‌ی‌شیرین عبارت است از روغن، پیاز، بادیان (یا بادیانه که به آن رازیانه هم گویند، گیاه از تیره‌ی چتریان و دارای انواع است. این گاه مصرف دارویی نیز دارد) زیره‌ی سبز و سیاه، شیره‌ی انگور، آب، فلفل، زردچوبه و زعفران.

    برای تهیه‌ی اشکنه‌ی بلغور شیر، ابتدا بلغور شیر درست می‌کنند. طرز تهیه‌ی اشکنه بلغور شیر هم چنین است: مقداری گندم نیمه‌پخته را «دستاس» (آس دستی) می‌کنند. به گندم‌های خرد شده بلغور گویند. بلغور را داخل شیر گوسفند یا گاو ریخته می‌جوشانند و مقداری زردچوبه به هم به آن می‌زنند. وقتی بلغور پخته‌شد آن را توی سینی بزرگی ریخته مقابل آفتاب می‌گذارند تا خشک شود.

    حال برای تهیه‌ی اشکنه‌ی بلغور شیر مانند سایر اشکنه‌ها پیاز‌داغ تهیه کرده و مقداری از بلغور شیر را در آب حل می‌کنند و روی پیاز داغ می‌ریزند تا جوشی بخورد.

  2. طرز تهیه اشکنه با رب انار پاسخ

    پاسخ :
    مواد لازم:
    رب انار قدری
    شکر قدری
    پیاز ۳ عدد
    روغن ۱۵۰ گرم
    شنبلیله ۱ قاشق سوپخوری
    تخم مرغ ۴ عدد
    آرد سفید ۲ قاشق سوپخوری
    زردچوبه ۱ قاشق سوپخوری
    فلفل قدری
    نمک قدری

    طرز تهیه:
    پیاز را خرد کرده با روغن در حرارت ملایم سرخ میکنیم تا طلائی شود آرد و شنبلیله را در پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم در صورت مصرف زرد چوبه آنرا اضافه می نمائیم ، بعد ۳ تا ۴ لیوان آب داخل آن میریزیم میگذاریم مایه چند جوش بزند باندازه کافی بآن نمک و فلفل میزنیم تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم . با کمی نمک مخلوط میکنیم و کم کم در مایه اشکنه میریزیم ، مرتب بهم میزنیم تا تخم مرغها یکجا بسته نشوند بعد از ۲ تا ۳ جوش اشکنه را در ظرف میشکنیم .
    بعد به آن کمی رب انار یا آب انار اضافه میکنیم ، باین اشکنه هم میشود کمی شکر اضافه کرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *